paris 發表於 2017-7-29 10:46

lcknokia6680 發表於 2017-7-28 23:21
其實 A10 依家邊個英文嘅舊版本係最穩定,我最主要係用嚟接駁 3TB 外置 2.5 寸硬碟睇片(8 個外置 2.5 寸硬碟 ...

我部A5 係EN1230,但同已往fm冇咩好大分別,
我都係插外置USB 4個HDD 分左兩個插座,再加一個行NFS 4TB HDD,
可能就係咁多HDD,海報路徑都係經常亂及失蹤,習慣左手動添加返,問題都不大,
但播片行外置及NFS都好順冇窒過,你話邊個最穩定我都答你唔到,
但唔穩定既就知係 EN1207 & 1223.

paris 發表於 2017-7-29 11:04

wahw02311 發表於 2017-7-29 10:44
我部A5跟網上方法吉囉友上1230,唔知解上唔到, 好在冇比我玩死.
最後用USB 上到,希望會改善D小問題(我部機之 ...

我自從4月新機返黎,第一次更新係用網上自動更新,
足足更生左一晚超過4個鐘以上,氣死人成晚冇得睇戲,
自始之後我次次更新,都係電腦下載到USB先,
跟著插USB入機度更新,更新10分鐘都唔駛攪掂!

wahw02311 發表於 2017-7-29 13:58

...

網上更新次次都話我失敗。

paris 發表於 2017-7-29 14:01

wahw02311 發表於 2017-7-29 13:58
網上更新次次都話我失敗。

跟本呢個功能你可以當佢"廢"既!{:6_235:}

wahw02311 發表於 2017-7-30 12:11

試左一晚1230, 之播BD ISO甩嘴,冇聲,lag嘅問題好似fix左。

582 發表於 2017-7-30 12:57

...

我部A5都係綱上更新v1230,冇留意用咗幾耐時間,印像中應唔超15分鐘

paris 發表於 2017-7-30 13:58

582 發表於 2017-7-30 12:57
我部A5都係綱上更新v1230,冇留意用咗幾耐時間,印像中應唔超15分鐘

唔好攪我啦!用USB更新穩陣d,陣間又攪我4個幾鐘,真係死X得!

matthew 發表於 2017-7-31 10:25

已UP EN1230 {:6_237:}{:6_237:}
冇問題, 使用中

大mo 發表於 2017-7-31 10:50

matthew 發表於 2017-7-31 10:25
已UP EN1230
冇問題, 使用中

師兄,你UP咗EN1230,關機再開唔使重新搵過路徑咩{:6_141:}

ming 發表於 2017-7-31 12:54

大mo 發表於 2017-7-31 10:50
師兄,你UP咗EN1230,關機再開唔使重新搵過路徑咩

我用nas,要重新搜尋過

但a10個 版面 光暗,仍然是個bug 現用 en1230
頁: 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 [141] 142 143 144 145 146 147 148 149 150
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。