toms110 發表於 2017-7-28 12:06

ming 發表於 2017-7-28 12:02
咁既價錢,無投訴啦

其實呢條線我真係純粹睇口碑而買,因為我一次過換晒Amp、線同埋電視,根本冇得比較{:1_338:}

ming 發表於 2017-7-28 12:13

其實呢條線我真係純粹睇口碑而買,因為我一次過換晒Amp、線同埋電視,根本冇得比較 ...

光 和 暗 位 好正
係色彩較濃 ,要較 飽和度

paris 發表於 2017-7-28 13:59

toms110 發表於 2017-7-28 11:38
同意,但真係唔係太習慣菲林格數太多嘅感覺,好似睇緊電視電影咁,冇睇過薩利機長4K,暫時覺得最靚嘅一套 ...

薩利機長我有4K美版碟,畫質及音效都好好!{:6_193:}

toms110 發表於 2017-7-28 14:11

paris 發表於 2017-7-28 13:59
薩利機長我有4K美版碟,畫質及音效都好好!

之前入咗bluray睇咗3次, 所以喺嚴選下, 無諗住入4K.....{:6_180:}

paris 發表於 2017-7-28 17:46

其實呢條線我真係純粹睇口碑而買,因為我一次過換晒Amp、線同埋電視,根本冇得比較 ...

咩你唔知T系HDMI,{:6_175:} 有個師兄話靚過AQ旗艦線Diamond喎!哈哈!{:6_174:}

paris 發表於 2017-7-28 17:48

toms110 發表於 2017-7-28 14:11
之前入咗bluray睇咗3次, 所以喺嚴選下, 無諗住入4K.....

Blauray我特登唔買,就係等美版4K出先入貨.

alanadc23 發表於 2017-7-28 17:59

paris 發表於 2017-7-28 11:11
哎呀!真係爭d d可惜,搵吓有冇JB,可能有喔!

睇左冇呀{:1_331:}

toms110 發表於 2017-7-28 18:14

paris 發表於 2017-7-28 17:48
Blauray我特登唔買,就係等美版4K出先入貨.

呢套對我嚟講翻睇指數比較低{:6_152:}, 加上我仲未有一部心儀嘅UHD機嘛, O記203又無銀色, 而家都係用住xbox先{:6_180:}

lcknokia6680 發表於 2017-7-28 23:21

其實 A10 依家邊個英文嘅舊版本係最穩定,我最主要係用嚟接駁 3TB 外置 2.5 寸硬碟睇片(8 個外置 2.5 寸硬碟,內容主要係 1080P MKV 及原盤檔案為主),
而另一樣最重視嘅係電影海報牆及電影介紹必需為英文,因為有好多師兄話駁外置硬碟睇片會攪亂個電影海報牆,包括每次重新開機後封面都會亂晒,電影介紹
一時為英文一時為中文及睇片時窒吓窒吓(MKV 及原盤檔案),請各位師兄比D意見啦!唔該晒...THANKS

wahw02311 發表於 2017-7-29 10:44

我部A5跟網上方法吉囉友上1230,唔知解上唔到, 好在冇比我玩死.
最後用USB 上到,希望會改善D小問題(我部機之前播同一個BD ISO, 有時會好甩,有時又冇聲)
頁: 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 [140] 141 142 143 144 145 146 147 148 149
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。