alanadc23 發表於 2017-7-27 16:56

paris 發表於 2017-7-27 16:08
試左啦!畫面冇咩特別驚喜,同早期HDR 10BIT4KMKV檔差不多!
係聲效反而好左,因有Atmos,我用203播,唔 ...

我見review 話呢套畫好高分{:1_352:}

paris 發表於 2017-7-27 17:38

alanadc23 發表於 2017-7-27 16:56
我見review 話呢套畫好高分

我用203及A5 AB TEST過,自己覺得分別唔係好大,
MKV 稍為電影感重D,原盤畫面就清少少雜訊低DD,一般水準啦!

matthew 發表於 2017-7-27 18:00

paris 發表於 2017-7-27 15:22
唔好用原生player,可以用Vidon 黎播,入左主頁去影片選檔案搵套戲係邊,
係開部套黎play之前會彈選項出黎 ...

VIDON XBMC 個畫汁唔夠原生果個靚, 所以最好都係用原生 {:6_146:} {:6_146:}

matthew 發表於 2017-7-27 18:02

MKV 稍為電影感重D,原盤畫面就清少少雜訊低DD,一般水準啦! ...

其實203 係咪唔JB 都真係播到 UHD FILE 呢?

alanadc23 發表於 2017-7-27 19:13

VIDON XBMC 個畫汁唔夠原生果個靚, 所以最好都係用原生

同意呀{:1_351:}

alanadc23 發表於 2017-7-27 19:16

MKV 稍為電影感重D,原盤畫面就清少少雜訊低DD,一般水準啦! ...

自從入左ub900後 我睇碟多
我自己覺得a5 睇 同ub900 有距離{:1_351:}

paris 發表於 2017-7-27 19:48

matthew 發表於 2017-7-27 18:02
其實203 係咪唔JB 都真係播到 UHD FILE 呢?

呢樣真係唔知,我部203 JB左呀啦!

paris 發表於 2017-7-27 19:49

alanadc23 發表於 2017-7-27 19:16
自從入左ub900後 我睇碟多
我自己覺得a5 睇 同ub900 有距離

咁UB900播唔播到 4K files原盤?

paris 發表於 2017-7-27 19:53

VIDON XBMC 個畫汁唔夠原生果個靚, 所以最好都係用原生

UHD 原盤我多數用203播,畫質靚過A5

makmaktony 發表於 2017-7-27 20:25

alanadc23 發表於 2017-7-27 19:13
同意呀

我都覺得係 {:6_175:}
頁: 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 [138] 139 140 141 142 143 144 145 146 147
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。