Einstein 發表於 2017-7-7 09:42

師兄建議如果純播放 藍光電影庫 或者 劇集 , 用內置既另一個軟件Vidon XBMC, 主因是什麼?我XBMC play 唔到4k, 可能未up fw

Mosque 發表於 2017-7-7 10:09

paris 發表於 2017-7-6 18:29
有咩計,上網連固網電話+免月費mytvsuper 都係百幾蚊,
老虎話正要用佢,邊有發球權啫! ...

香港歡貧百幾蚊??我所有+1000m要三百幾喎!!

matthew 發表於 2017-7-7 10:28

Einstein 發表於 2017-7-7 09:42
師兄建議如果純播放 藍光電影庫 或者 劇集 , 用內置既另一個軟件Vidon XBMC, 主因是什麼?我XBMC play 唔到 ...

沙皇兄, 唔係太熟唔好搞個XBMC 住先, 因為佢個版本比較舊, 對D 4K FILE 支援麻麻地, 我就主要用黎睇MKV 美劇
4K UHD, BD ISO BDMV 最好用返晒原生播放器, 先用FILE MODE 試睇戲先
之後玩熟左就學下玩海報牆, 如要海報牆認戲機率提高就要FILE 名落手, 睇呢個POST

之後就玩下裝APK 果D, 話晒佢都係一個ANDRIOD BOX
出面好多呢類型教學, 唔難SEARCH

paris 發表於 2017-7-7 10:51

Einstein 發表於 2017-7-7 09:35
Checked....本身係1207fw
裝左1202, 試左機先, play到4k 但冇左海報,點算?

海報牆先要去新增返你放files既路徑,
另外files名最好有埋年份中英文名及詳細d,
如xxxx 2017 1080P Bluray X264 HD MA5.1
你可以上egreat中文官網討論區,內裡有好多教學及setting.

Einstein 發表於 2017-7-7 10:56

沙皇兄, 唔係太熟唔好搞個XBMC 住先, 因為佢個版本比較舊, 對D 4K FILE 支援麻麻地, 我就主要用黎睇MKV...

完全收到, 謝謝你!

Einstein 發表於 2017-7-7 10:58

paris 發表於 2017-7-7 10:51
海報牆先要去新增返你放files既路徑,
另外files名最好有埋年份中英文名及詳細d,
如xxxx 2017 1080P Blura ...

都幾煩...唔搞, 等新fw, 現在即係不如1202 or 1207選1

paris 發表於 2017-7-7 11:00

Mosque 發表於 2017-7-7 10:09
香港歡貧百幾蚊??我所有+1000m要三百幾喎!!

係3仔,住李生屋苑想裝其他電訊公司光纖都唔得!

paris 發表於 2017-7-7 11:03

Einstein 發表於 2017-7-7 10:58
都幾煩...唔搞, 等新fw, 現在即係不如1202 or 1207選1

EN1202穩定d,但你本身係1207就要down返落去先裝到1202!

Einstein 發表於 2017-7-7 11:03

沙皇兄, 唔係太熟唔好搞個XBMC 住先, 因為佢個版本比較舊, 對D 4K FILE 支援麻麻地, 我就主要用黎睇MKV...

其實我冇乜4k, 反而正常多, 係唔係用返1207仲好?

paris 發表於 2017-7-7 11:05

Einstein 發表於 2017-7-7 11:03
其實我冇乜4k, 反而正常多, 係唔係用返1207仲好?

EN1207唔穩定,建議你一係上1215,一係1202,
呢度d師兄好多都話1202最穩定!
頁: 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 [109] 110 111 112 113 114 115 116 117 118
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。