kurtfung 發表於 2017-7-14 11:51

我嘗試在Video Mode下使用兩種不同的便攜式HD,但是都不能讀取,誰知道為什麼?

謝謝

大玩偶 發表於 2017-7-14 12:00

kurtfung 發表於 2017-7-14 11:51
我嘗試在Video Mode下使用兩種不同的便攜式HD,但是都不能讀取,誰知道為什麼?

謝謝

你意思是接駁 外置硬碟嗎 ?

請先試用 File Mode , 看看是否找到硬碟的內容

kurtfung 發表於 2017-7-14 12:56

大玩偶 發表於 2017-7-14 12:00
你意思是接駁 外置硬碟嗎 ?

請先試用 File Mode , 看看是否找到硬碟的內容

try try tonight.

thx c hing!!!

avbaby 發表於 2017-7-14 13:31

paris 發表於 2017-7-13 19:28
1207 唔穩定,up上 1215會好d.

好,唔該師兄!又試下先{:9_423:}{:9_423:}

Mosque 發表於 2017-7-14 14:35

chhanthony 發表於 2017-7-13 15:52
我指如果喺HDR度set HDR10而唔set Auto或SDR,咁播SDR內容會否convert to HDR?
我個HDR display所以試唔 ...

會,顏色比較淡就是升了

chhanthony 發表於 2017-7-14 16:39

Mosque 發表於 2017-7-14 14:35
會,顏色比較淡就是升了

明白! 謝謝!

大玩偶 發表於 2017-7-14 16:54

chhanthony 發表於 2017-7-14 16:39
明白! 謝謝!

我自己試過A5 駁 3 部野去比較
Sharp 4K TV
Plasma 46G10H
Optoma 3D投影機

3 種都各有優點 ,
初步感覺4K 係解像度高 , 顏色比較鮮艷 , 靚過部 Plasma 同投射....
但用投射出黎無咁鮮豔 / 黑白無咁鮮明 , 但又比較討過睇 4K TV 果種好硬既感覺....

hktvro 發表於 2017-7-15 06:36

vchai 發表於 2017-7-14 07:08
CutusPlay 要好多 permission,悟空得個 browser

悟空是大陸APP ,當然要去大陸D市場下載 !

http://app.shafa.com/apk/wukongyaokongqi.html

vchai 發表於 2017-7-15 13:34

hktvro 發表於 2017-7-15 06:36
悟空是大陸APP ,當然要去大陸D市場下載 !

http://app.shafa.com/apk/wukongyaokongqi.html ...

thx, 暫時都無興趣裝哩啲 app,要太多 permission 喇。

toms110 發表於 2017-7-18 12:45

我部A5次次熄機開機都要重新連過path,仲要一時中文一時英文,我都放棄無理佢了,索性用file mode算{:1_331:}
頁: 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 122 123 124 125
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。