toms110 發表於 2017-7-20 09:10

ikkjr 發表於 2017-7-20 09:00
>另外我之前提到跳回setting問題一樣依舊, 當設定成Ycbcr420 10bit後, 熄機開機會變回Ycbcr420 8bit, 如 ...

Got it, thanks bro.{:6_127:}

paris 發表於 2017-7-20 10:33

toms110 發表於 2017-7-20 01:27
有, 更新後再重回原廠設定、洗快取、洗Apps內: Egreat player、媒體儲存空間及設定, 再set英文操作才加pa ...

師兄,部機應定你係祖國人,唔出英文戲名比你呀啦!哈哈!
講笑啫!你要做既清洗動作都做哂,setting 都係英語menu,
但都係出中文戲名,真係冇佢符呀!

toms110 發表於 2017-7-20 10:39

paris 發表於 2017-7-20 10:33
師兄,部機應定你係祖國人,唔出英文戲名比你呀啦!哈哈!
講笑啫!你要做既清洗動作都做哂,setting 都係 ...

FW1223間中會load到一次係英文架, 不過一熄機無path, 再load就變中文, 唔嘥時間理佢了, 買多幾套4K碟欣賞下仲好{:6_208:}

大玩偶 發表於 2017-7-20 11:21

要留意更新左 CN 定 EN 版本喎....

大mo 發表於 2017-7-20 11:21

咁怪?我就一直都係英文,未出過中文,連剛剛升上1230都係英文戲名

大mo 發表於 2017-7-20 11:35

今朝UP咗上FW1230,暫時關機再開路徑仍然存在,今晚再試多幾次睇下點{:6_146:}

ming 發表於 2017-7-20 12:49

新fw 1230 ,真係up得過?
昨天開機已有update跳出黎,都係黎呢道睇吓大家報告先up
謝謝

paris 發表於 2017-7-20 13:45

昨天開機已有update跳出黎,都係黎呢道睇吓大家報告先up
謝謝 ...

理論上係有改善,海報牆設定上冇左自動添加路徑呢一項,
應該係冇之前咁混亂,起碼海報唔會重複路徑出左兩張先,
咁load海報都快d,唔駛攪一大爛餐係咁load機!
同埋出唔到海報都唔會跌哂去未分類果度,係要你手動添加返路徑就可以出返,
但都要試多幾次開關機先至清楚!Up唔Up上去就自己決定!

chhanthony 發表於 2017-7-20 14:22

謝謝 ...

噚晚up完,睇咗一個鐘戲左右remote無反應,手動reboot後正常
我播地獄解碼都係窒同出唔到Dolby Atmos,其他UHD BD無事。

paris 發表於 2017-7-20 14:41

chhanthony 發表於 2017-7-20 14:22
噚晚up完,睇咗一個鐘戲左右remote無反應,手動reboot後正常
我播地獄解碼都係窒同出唔到Dolby Atmos,其 ...

睇黎都係改善唔係好多野!
海報牆我都唔覺得好左好多,可能我4個HDD 路徑多左!
搵海報都係咁上下快,係冇左自動添加路徑呢項!
頁: 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 [124] 125 126 127 128 129 130 131 132 133
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。