paris 發表於 2017-7-4 15:00

ming 發表於 2017-7-4 14:41
我用nas,就無試過load唔到個movie wall

我部腦果個HDD行 NFS,因有小朋友係唔方便出海報!哈哈!{:6_174:} {:6_138:}

heip 發表於 2017-7-4 15:06

toms110 發表於 2017-7-4 14:33
play到喎

可能file 有問題
原生播放器唔得了,另一個又唔得

TSZKIT0629 發表於 2017-7-4 15:37

我都無再攪部A5,除4K片外我會用返88 PLAY算了,昨晚打開A5玩下,點知所有片出左重複海報牆...真係鑊鑊新鮮...部A5都係算把啦...

大玩偶 發表於 2017-7-4 15:42

我都無再攪部A5,除4K片外我會用返88 PLAY算了,昨晚打開A5玩下,點知所有片出左重複海報牆...真係鑊鑊新鮮... ...

海報牆由 10年前至今 , 都唔係一件簡單易搞既野黎 {:6_134:}

以前玩 Popcorn C-200 , 搞個 MovieWall 搞足幾個月先有少少成果 {:6_146:}

基本上少少地方出錯 , 個 Movie Wall 都會成盤散沙咁亂哂 {:6_136:}

宜家 Egreat 個 MovieWall 已經算係好 自動化....

我自己就搵一個岩自己 又 夾到 佢個 Movie Wall 方式去出 MovieWall !

基本上真係零錯誤....

TSZKIT0629 發表於 2017-7-4 16:14

大玩偶 發表於 2017-7-4 15:42
海報牆由 10年前至今 , 都唔係一件簡單易搞既野黎

以前玩 Popcorn C-200 , 搞個 MovieWall  ...

你又講得啱既,係我無耐性玩好A5姐..我但求PLAY到4K就夠玩了{:1_263:}

paris 發表於 2017-7-4 16:21

我都無再攪部A5,除4K片外我會用返88 PLAY算了,昨晚打開A5玩下,點知所有片出左重複海報牆...真係鑊鑊新鮮... ...

應該係個海報路徑重複左,去新增果度delete返重復左既路徑就正常!

大玩偶 發表於 2017-7-4 16:26

TSZKIT0629 發表於 2017-7-4 16:14
你又講得啱既,係我無耐性玩好A5姐..我但求PLAY到4K就夠玩了

無計... 要搞靚個 Movie Wall 就係要花D 心機 ,

多數係會儲戲 或者 俾D 屋企人睇圖片咁去揀戲睇先需要用到MovieWall ,

如果通常自己追新戲 , 睇完就掉 , 咁用 JB機 或者 A5 個File List 已經足夠 {:6_174:}

師兄你個情況估計係重複左 HDD Path , 佢認左 2 個唔同既HDD 存在 !
想簡單快捷就直接係 進階設定入面 , Android 系統 , 清除哂 "Egreat Player" 呢個Apps 既暫存資料 !

TSZKIT0629 發表於 2017-7-4 16:36

PARIS 大玩偶
我已試過DELETE哂NAS NFS PATH,之後關機再開機新增返NAS NFS PATH,點知就LOAD左重複既海報繬出黎....
如要清除哂 "Egreat Player" 呢個Apps 既暫存資料...得閒再試試先....3q

大玩偶 發表於 2017-7-4 16:42

TSZKIT0629 發表於 2017-7-4 16:36
PARIS 大玩偶
我已試過DELETE哂NAS NFS PATH,之後關機再開機新增返NAS NFS PATH,點知就LOAD左重複既海報繬 ...

我估計係佢 lock 住左你舊 HDD 既path , 所以你清除現有既 HDD Path 係洗唔到舊果個 ,
結論與其又抽又插個HD 認返岩佢 , 倒不如直接清除 Egreat Apps 個暫存會乾手凈腳D {:6_134:}

TSZKIT0629 發表於 2017-7-4 16:50

大玩偶 發表於 2017-7-4 16:42
我估計係佢 lock 住左你舊 HDD 既path , 所以你清除現有既 HDD Path 係洗唔到舊果個 ,
結論與其又抽又插 ...

即係直接去清除 Egreat Apps 個暫存..之後再LOAD過海報牆就OK?
頁: 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 [99] 100 101 102 103 104 105 106 107 108
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。