toms110 發表於 2017-7-3 01:49

落返1202之後,海報牆終於正常返了{:1_258:}

on99no 發表於 2017-7-3 02:11

我開始發覺大家都被poster呢樣功能攪迷迷糊糊!

哈哈!包括自己!

其實係咪應該推薦有咩軟件或4K電影,
可以發揮到部A5,A10更好呢!

alanadc23 發表於 2017-7-3 07:27

有冇人上左1225 有網上字幕

cranberry 發表於 2017-7-3 09:04

matthew 發表於 2017-7-3 00:09
有窒一窒o既ching 去呢度睇下
https://post76.hk/thread-258529-1-1.html

唔該Matthew Hing

折騰左幾日,我終於解決左個問題

downgrade番去1.1.0.7
http://en.egreatworld.com/comunity/index.php?threads/new-a5bd_en_firmware_20170119_v1-1-0-7-rar-release-2017-01-19-v1-1-0-7.435/
但係要注意:必需要"Recovery the firmware "
其次,如果按照呢度做,係會失敗的
http://en.egreatworld.com/comunity/index.php?threads/egreat-a5-the-instruction-to-force-to-recovery-the-firmware.385/
USB手指必須插去右邊果個usb 2.0!!!!
就係呢樣野,玩左我三日!!!!

其實,究竟發生乜事?

根據呢度所講
http://en.egreatworld.com/comunity/index.php?threads/solved-video-playback-stuttering-29-05-17-a-sad-day.674/
"force to recovery to 1.1.0.7 will solve this issue, then I try and it's work for me. One thing I want to mention here , I saw in all app before I force recovery have 2 app one is egreat render and one I forgot what is the full app name also start from egreat. After force recovery this two app gone in all app ,only left the egreat player app, then everything working flawlessly. Hope this can help."

似乎1.1.0.7 後既版本多左兩個app, egreat render 同唔知乜
似乎係呢個轉變,攪到窒下窒下,口形唔夾
我想強調所謂窒下窒下,係整體上不順,有時lag多的有時lag好少,有時會移格,攪攪下就口形唔夾,時好時壞
downgrade後,先似番一部冇問題既player

但係smurf BD已經睇唔番

於是我懷疑1.1.0.7 其實大改左個rendering engine,導致問題多多

我今晚會再試由呢個1.1.0.7 再OTA,睇下個問題會唔會番黎

matthew 發表於 2017-7-3 09:20

on99no 發表於 2017-7-3 02:11
我開始發覺大家都被poster呢樣功能攪迷迷糊糊!

哈哈!包括自己!

{:6_136:} {:6_136:}{:6_136:}

matthew 發表於 2017-7-3 10:37

cranberry 發表於 2017-7-3 09:04
唔該Matthew Hing

折騰左幾日,我終於解決左個問題

你係咪用SONY TV ???????
好似之前有人講過要OFF 左SONY 有個咩MOTION 功能
同埋我覺得FW 最穩定都係1202EN 呢個已經可以UHD MENU

ming 發表於 2017-7-3 10:48

matthew 發表於 2017-7-3 10:37
你係咪用SONY TV ???????
好似之前有人講過要OFF 左SONY 有個咩MOTION 功能
同埋我覺得FW 最穩定都係1202 ...

無錯,所以我唔up
仍然用1202en

matthew 發表於 2017-7-3 11:00

ming 發表於 2017-7-3 10:48
無錯,所以我唔up
仍然用1202en

我就已經上左 1215EN, 唔再搞喇,
係次前海報牆冇啦啦冇晒, 而家又冇啦啦出返晒黎, 而家呢個"毛文" 都係唔搞住, 唔UP 住
睇一排先, 因為在線字幕對我黎講係多餘, 我係會揀自己鍾意的字幕搞好晒先睇戲/劇

ckw98989 發表於 2017-7-3 11:06

matthew 發表於 2017-7-3 00:13
威联通NAS设置NFS共享(A5测试自动连接正常)
http://bbs.egreatworld.com/forum.php?mod=viewthread&tid ...

成功了,謝謝

ming 發表於 2017-7-3 11:09

matthew 發表於 2017-7-3 11:00
我就已經上左 1215EN, 唔再搞喇,
係次前海報牆冇啦啦冇晒, 而家又冇啦啦出返晒黎, 而家呢個"毛文" 都係唔 ...

ME Too
頁: 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 98 99 100 101
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。