toms110 發表於 2017-7-4 12:51

on99no 發表於 2017-7-4 02:12
Poster
海布
Poster

已試FW1107、1202、1215、1223都唔得, 都係洗哂HDD vidon同Lost folder, 再洗機內快取先試, 呢個星期得一次成功咁大把, 算了, 不搞了, 自己本身又未轉4K同鴨毛, 用開舊盒唔換就係貪佢有海報牆, 係最近身痕見有產品話藍光介面已成熟先走去換, A5開頭幾日的確令到我有換Amp月Sony A1嘅衝動, 但到頭來俾佢玩到而家乜癮都無哂{:6_205:}{:6_187:}{:6_199:}

ming 發表於 2017-7-4 13:04

已試FW1107、1202、1215、1223都唔得, 都係洗哂HDD vidon同Lost folder, 再洗機內快取先試, 呢個星期得 ...

你真黑仔

paris 發表於 2017-7-4 13:43

已試FW1107、1202、1215、1223都唔得, 都係洗哂HDD vidon同Lost folder, 再洗機內快取先試, 呢個星期得 ...

我都比部A5左攪右攪玩左兩個月,終於係"習總"黎當日攪返掂哂!
而家我fw 係EN1.2.2.3 英文戲名海報,語言顯示係繁體,
每次開機都正常出到海報,睇片又冇窒HDD及NFS都好順!

paris 發表於 2017-7-4 13:46

ming 發表於 2017-7-4 13:04
你真黑仔

睇黎我呢個"地獄黑仔王"可以下架啦!哈哈!{:6_174:}

paris 發表於 2017-7-4 13:50

師兄,你係咪外置多個HDD,定係行NFS呢?

toms110 發表於 2017-7-4 13:51

paris 發表於 2017-7-4 13:43
我都比部A5左攪右攪玩左兩個月,終於係"習總"黎當日攪返掂哂!
而家我fw 係EN1.2.2.3 英文戲名海報,語言顯 ...

我早兩日用1215又無端端搞掂番晒,但第二日開機又Load唔到海報,真係唔知乜事。每次成功配對完都仲要有10套8套要自己動手編輯,已經好花時間,佢而家又神神地,真係搞到我非常冇癮{:1_255:}

toms110 發表於 2017-7-4 13:53

paris 發表於 2017-7-4 13:50
師兄,你係咪外置多個HDD,定係行NFS呢?

外置一個5HDD嘅Docking

paris 發表於 2017-7-4 13:54

on99no 發表於 2017-7-4 02:12
Poster
海布
Poster

玩A5,A10都係貪佢有個海報牆,唔係我都唔駛加部A5,
我用203JB 都睇到好多files檔!

paris 發表於 2017-7-4 14:09

toms110 發表於 2017-7-4 13:53
外置一個5HDD嘅Docking

明白,好大機會係海報路徑問題,我都係5個HDD黎睇片,
但係我仲煩過你,用左兩個 2 Bay USB3.0 HDD Dock,加一個係電腦HDD行NFS(呢個我唔加入海報路徑)
每次開A5 power後係要跟返同一次序去開HDD Dock既power,
試過唔同次序開power,個海報牆就亂哂好多出唔到,連海報路徑都冇埋,
同埋個HDD插位唔好成日變,都係會出唔到海報!
呢個就係我個人既setup,睇吓幫唔幫到你!

toms110 發表於 2017-7-4 14:20

paris 發表於 2017-7-4 14:09
明白,好大機會係海報路徑問題,我都係5個HDD黎睇片,
但係我仲煩過你,用左兩個 2 Bay USB3.0 HDD Dock,加一 ...

Thanks Paris師兄,我個docking無獨立power掣,同埋HDD位置由頭到尾都無變。俾你咁講一講,我今晚試吓剩係放一個HDD入去,睇吓得唔得先{:1_338:}
頁: 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 [97] 98 99 100 101 102 103 104 105 106
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。