matthew 發表於 2017-7-4 14:21

我個SETUP 就係2 X 5BAYS USB3.0 入HTPC, 行NFS 去A10
試過有次係個DOCKING 入左SLEEP MODE, A10 個海報牆個路徑係真係會冇左
之後就冇再開SLEEP MODE
上星期係有真係LOAD 唔到海報牆, 之後又得返, 而家都仲係得
唔敢再UP FW 住, 用返EN1215 算
我就真係由A5 試到A10, 由初初FW 1108 試到而家都真係冇試過窒呢個CASE, 就算A10 用WIFI PLAY 4K 都順

paris 發表於 2017-7-4 13:46
睇黎我呢個"地獄黑仔王"可以下架啦!哈哈!

睇黎佢接左你支棒{:6_174:} {:6_174:} {:6_174:}

heip 發表於 2017-7-4 14:28

A5 係唔係播唔到BDMV ?
我play 唔到{:1_331:}

toms110 發表於 2017-7-4 14:33

heip 發表於 2017-7-4 14:28
A5 係唔係播唔到BDMV ?
我play 唔到

play到喎

睇黎佢接左你支棒

今晚試多次,唔得先至上位{:1_330:}

paris 發表於 2017-7-4 14:34

睇黎佢接左你支棒

我都唔敢再攪啦!
本來想down去EN1107,裝返個光芒apk黎睇波,
但都係算把啦,用返個安博黎睇算數!

toms110 發表於 2017-7-4 14:36

我個SETUP 就係2 X 5BAYS USB3.0 入HTPC, 行NFS 去A10
試過有次係個DOCKING 入左SLEEP MODE, A10 個海報牆 ...

路經我真係唔介意每次開機新增,但問題係我每次新增完,佢都剩係load到我強制編輯個7個檔案,之後就不斷load、不斷load。。。。。

大玩偶 發表於 2017-7-4 14:36

我個人追求完美海報牆

所以 300 套戲全部有哂 JPG / Farfant / NFO 檔
100% 完美展示出所有 Movie 內容 , 暫時仲唔受 Egreat Firmware 版本既影響 !
大前提要有恆心.... 真係每套戲都要 配對岩一次 , 再Fill 哂D nfo file 入去每個 BD.ISO file 入面 !
大致上 300 套戲 , 我用左 5 個鐘去整理 !
每星期大約會有 2-3 套新戲 , 每次都要花5-10 鐘去做整理 !
但暫時好處一勞永逸 !
無論 Egreat 點樣 update 新firmware 或者 刷機洗機 !
都無阻我個 Movie Wall

ming 發表於 2017-7-4 14:41

我用nas,就無試過load唔到個movie wall

paris 發表於 2017-7-4 14:55

今晚試多次,唔得先至上位

其實出唔哂d海報,都唔駛delete viod files,去其他果度 EDIT返哂入去,搵齊哂就關機再開睇吓出唔出返哂,
唔齊就係海報最左邊位搵設定,取消自動加入路徑,跟住去新增果度取消哂所有路徑,
再去返設定按自動加入路徑,等部機自動搵你D HDD 加入,咁就會遂個HDD自動掃一次 viod files,
以上就係我既搵海報方法,師兄你今晚再試吓得唔得!
頁: 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 104 105 106 107
查看完整版本: Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。