kongchai 發表於 2015-7-8 14:57

kl122002 發表於 2015-7-8 13:28 static/image/common/back.gif
有時ebay的野真的好難明.
有時好平到好似大家被鬼迷. 真是講個緣字.

吓!
咁鬼?

kongchai 發表於 2015-7-8 14:59

cwyip 發表於 2015-7-8 14:20 static/image/common/back.gif
可能是holland 版發行多不過非常非常抵聽

會唔會是因為係廉價版 CDZ
所以 D 人冇興趣呢!

kl122002 發表於 2015-7-8 21:20

kongchai 發表於 2015-7-8 14:59 static/image/common/back.gif
會唔會是因為係廉價版 CDZ
所以 D 人冇興趣呢!

CDZ先係好野, 唔好太看小佢地.
不少之後日出常出的的什麼 2800yen, 百大名盤, 出來出去都是版這些CDZ來.

spencerchan1 發表於 2015-7-8 22:28

I want to buy Esoteric SACD 天方夜譚, any recommendation?...{:6_162:}

kl122002 發表於 2015-7-9 06:31

spencerchan1 發表於 2015-7-8 22:28 static/image/common/back.gif
I want to buy Esoteric SACD 天方夜譚, any recommendation?...

先由最近出的Ansermet / OSR入手吧, 那是還可以找到的版本之一 (而且價位較平)

kl122002 發表於 2015-7-9 08:07

又講下Eso 的SACD, 我發覺最近好似在吹philips 風,
之前是一張DGG, 一些 DECCA, 這樣一張張的輪流轉.現在好似是每兩張輪轉一次. 唔知大家覺唔覺?

kl122002 發表於 2015-7-9 08:08

cwyip 發表於 2015-7-8 14:22 static/image/common/back.gif
乜邪野二手碟好多可能是先人遺物……

有時D舊野, 真是可以說不出的邪.
有時我懷疑一些物品是有性格. 小氣就小給你看...

moliu 發表於 2015-7-9 13:48

我反而想知大家係先睇碟本身的CONDITION,還是揀SELLER??仲有無SELLER可以提供?

kongchai 發表於 2015-7-9 14:21

moliu 發表於 2015-7-9 13:48 static/image/common/back.gif
我反而想知大家係先睇碟本身的CONDITION,還是揀SELLER??仲有無SELLER可以提供? ...

兩樣都睇

kongchai 發表於 2015-7-9 14:26

kongchai 發表於 2015-7-9 14:21 static/image/common/back.gif
兩樣都睇

講開又講
各位有冇試過最後係收唔到碟架?
咁之後如果處理?
我暫時有一隻過了預計的時間未到
頁: 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 102 103 104 105
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。