kongchai 發表於 2015-7-12 10:39

kl122002 發表於 2015-7-12 08:00 static/image/common/back.gif
恭喜你ar
都要足足USD77...你真是好狠
結果係...我咩都無, 得過望字 . 有些忘了入 ...

KI 兄
我不算狠
我只是集中火力投一隻
有一名買家同時 bid 了多隻 blue face 碟
我都是被他迫得加大 bid 價
那位買家最後也投到了 2 隻 blue face 碟

kl122002 發表於 2015-7-12 13:27

kongchai 發表於 2015-7-12 10:39 static/image/common/back.gif
KI 兄
我不算狠
我只是集中火力投一隻

果位是轉手家, 看評分好大下
有時目到佢地真係幾頭痛.

kongchai 發表於 2015-7-12 13:37

kl122002 發表於 2015-7-12 13:27 static/image/common/back.gif
果位是轉手家, 看評分好大下
有時目到佢地真係幾頭痛.

而家 bid 野都好睇對手是何人
若碰上上述說及的人
想平 d 買野也不可能

kl122002 發表於 2015-7-12 14:15

kongchai 發表於 2015-7-12 13:37 static/image/common/back.gif
而家 bid 野都好睇對手是何人
若碰上上述說及的人
想平 d 買野也不可能

我會望下對方同時入緊D咩野, 如果
1. 什麼都入 -->代購-->落價高極有限
2. 大部份(8成)都是同一類的-->玩家---> 睇下對方有幾多野bid bid下唔理, 就知佢的看重D咩野.
無所謂了.... 有時真係唔知甘多的, 望都是望自已好運了事.
仲要留錢買現在的CD, 應付一下英國P記的大特價, 下個月的hifi展先得{:6_176:}
唔知KC最近有無在香港入手新出的古典? {:6_141:}
最近因為同你地吹, 我自已不自覺地入得太多CD了, 真是要停一停.

========
又, 某日行過一家唱片店, 有人已在說這個小貼, 當旁人甘樣聽下又幾得意wor.
(當然仲有惡人mode怒批中文CD之後被人怒插)
哎呀, 搞到好似好Q紅甘樣 {:6_185:}

kongchai 發表於 2015-7-12 14:27

kl122002 發表於 2015-7-12 14:15 static/image/common/back.gif
我會望下對方同時入緊D咩野, 如果
1. 什麼都入 -->代購-->落價高極有限
2. 大部份(8成)都是同一類的-->玩 ...

最近入碟只在 eBay
完全沒有入新版碟
似乎有點中了 eBay 毒
只顧入碟
連聽也少
有點走火入魔了
係時間要消毒
返回正道呀!

cwyip 發表於 2015-7-12 14:37

昨晚一入

kl122002 發表於 2015-7-12 14:40

kongchai 發表於 2015-7-12 14:27 static/image/common/back.gif
最近入碟只在 eBay
完全沒有入新版碟
似乎有點中了 eBay 毒

ebay係好易中毒的{:6_138:}
唔好掛住入舊的唔去理D新的, 過左2-3年家下D新碟斷左版, 再上ebay追就無謂甘搞笑了. {:6_142:}

我識有些朋友主力找錄音而不在器材上,有些則是相反.
有器材不一家識音樂, 但有大量錄音又不一定聽得出當中的差異,
hifi 呢樣野真是好令人頭痛.

kl122002 發表於 2015-7-12 14:40

cwyip 發表於 2015-7-12 14:37 static/image/common/back.gif
昨晚一入

甘平!!!!!!!{:6_200:}

cwyip 發表於 2015-7-12 15:02

喜歡blue face 可trytry http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=141715428539&globalID=EBAY-US賣家ok 的交易過

cwyip 發表於 2015-7-12 15:06

仲有請問Japan red triangle 好吾好聲的 未買過 算不算貴http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=181786769053&globalID=EBAY-US
頁: 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 107 108 109 110
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。