moliu 發表於 2015-9-21 21:43

rayray168 發表於 2015-9-21 20:38 static/image/common/back.gif
我買了票啦
(Post76 Android 手機版送出)

我都買左!師兄當場見!{:6_178:}

kl122002 發表於 2015-9-21 22:31

moliu 發表於 2015-9-21 21:35 static/image/common/back.gif
上一季hkpo 曾經做過(果個叫rush ticket),但做左約3場就俾班訂戶x到飛起,而無疾而終。今季「應該」唔 ...

王羽佳單野到底係點?
我知因為個指揮大換人, 自己早前聽過一次, 聲音差左

kl122002 發表於 2015-9-21 22:44

kongchai 發表於 2015-9-21 21:39 static/image/common/back.gif
KI 兄
其實我喜歡入 Blue Face
除了聽外

慢慢了, 仲有好多好古典,
如果怕EMI的多產地, 仲有Decca的強勢hifi感等緊你. {:6_167:}

所以我成日提你留錢 + 注意下唔同野lo

moliu 發表於 2015-9-22 10:16

kl122002 發表於 2015-9-21 22:31 static/image/common/back.gif
王羽佳單野到底係點?
我知因為個指揮大換人, 自己早前聽過一次, 聲音差左 ...

由原本的
貝多芬第三鋼琴協奏曲以及蕭斯塔高維契的第九交響曲
變成
莫札特第九鋼協 + 貝多芬第三交響曲!
原來我之前個回應無貼LINK,可睇下 Leon寫的樂壇澳牛

王羽佳被逼要帶譜演奏
https://static.hkej.com/hkej/images/2015/06/18/1078566_5764361c55c152410bc86ce0ae9dea7e.jpg

詳情可看信報事後的報道︰《港樂內部混亂惹不滿》

kl122002 發表於 2015-9-22 13:19

moliu 發表於 2015-9-22 10:16 static/image/common/back.gif
由原本的
貝多芬第三鋼琴協奏曲以及蕭斯塔高維契的第九交響曲
變成

份譜仲要係甘樣擺!!??{:6_124:}

moliu 發表於 2015-9-22 15:40

kl122002 發表於 2015-9-22 13:19 static/image/common/back.gif
份譜仲要係甘樣擺!!??

所以你見到佢個樣~~~事後無一場有簽名會!{:6_154:}

kl122002 發表於 2015-9-22 18:58

moliu 發表於 2015-9-22 15:40 static/image/common/back.gif
所以你見到佢個樣~~~事後無一場有簽名會!

好似OL 對住個腦mont開OT{:6_205:}

我當時都有留意到, 諗住B變M, 仲以為是新節目, 沒想過, 真是沒想過.
到底入面有咩事(我睇唔到信報內容...

反觀香港小交的質素漸佳,而且出的CD也不錯. 買過給小朋友, 說<動物大巡遊>夠得意.
唔知小交仲有咩好野出?

{:6_194:} HKP 都底搞未鬼野?

有朋友來港聽過concert(不是HKP)
佢地都話香港的場聲不差(當然唔可以同Carnegie Hall 對比) , 唔知大家覺得點呢?
我自已偏好City Hall 多少少, 聲音厚暖而不肥; 反而TST的反應夠快.

moliu 發表於 2015-9-22 21:53

kl122002 發表於 2015-9-22 18:58 static/image/common/back.gif
好似OL 對住個腦mont開OT

我當時都有留意到, 諗住B變M, 仲以為是新節目, 沒想過, 真是沒想過. ...

咁睇leon講的樂壇澳牛

如果講音效,現時最好的是港大音樂廳,其次係大會堂,葵青劇院都唔差。

ant9284 發表於 2015-9-23 09:46

Perlman 因急性手術要取消September 24 Toronto Symphony Orchestra開季演出, 由Pinchas Zukerman 頂上

http://www.musicaltoronto.org/2015/09/22/breaking-itzhak-perlman-cancels-tso-opening-night/

moliu 發表於 2015-9-23 10:36

ant9284 發表於 2015-9-23 09:46 static/image/common/back.gif
Perlman 因急性手術要取消September 24 Toronto Symphony Orchestra開季演出, 由Pinchas Zukerman 頂上

ht ...

祝早日康復。擔心又要轉樂手,屆時又要退票~~
頁: 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 [167] 168 169 170 171 172 173 174 175 176
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。