ant9284 發表於 2015-9-21 17:11

moliu 發表於 2015-9-21 15:05 static/image/common/back.gif
仲有 HKU, PPHK(呢間近年好進取)

普爾曼場小提琴,我10:02上網買到,之後15分鐘全部最平同最貴都沽清 ...

仲有呢到
(Post76 Android 手機版送出)

kl122002 發表於 2015-9-21 20:23

moliu 發表於 2015-9-21 15:05 static/image/common/back.gif
仲有 HKU, PPHK(呢間近年好進取)

普爾曼場小提琴,我10:02上網買到,之後15分鐘全部最平同最貴都沽清 ...

師兄聽完話我知當晚大況...{:6_125:}

真是一生人沒有多少次可以聽倘生的80年代名樂師演出.
當我再老多少少{:8_367:}
或者已是Trifonov, 迪迪仔等等的中年期了

也就是之前我所說, 為何聽Trifonov可以聽到年青的感覺了{:6_125:}

cwyip 發表於 2015-9-21 20:28

ant9284 發表於 2015-9-21 17:11 static/image/common/back.gif
仲有呢到

狼女 300蚊抵睇 {:1_351:}

kl122002 發表於 2015-9-21 20:31

ant9284 發表於 2015-9-21 17:11 static/image/common/back.gif
仲有呢到

我物邊有朋友說HKP當一個concert 唔夠人出席時, 門票大割價???
真定假?

kl122002 發表於 2015-9-21 20:37

kl122002 發表於 2015-9-20 06:48 static/image/common/back.gif
佢買得掛號我又唔怕, 因為有個number在手, 佢會放心.
事關早年強國人成人話美國寄的唔見左,
又因為強國 ...

回ernietse兄的評分:
唔知你覺得一只由blue face -> 金classic 帶 -> 日本仔 乜乜bit -> UMG食完之後....等等平貴版之中
邊個好聲?
如果問我, 有望kong 兄唔好太介懷,
我真心唔覺blue face 夠特出, 反而都是CD最大紅大紫時的金classic 帶的聲比較好. {:6_146:}

rayray168 發表於 2015-9-21 20:38

仲有呢到

我買了票啦

kl122002 發表於 2015-9-21 20:50

其中一張沒什麼人為意的CD:
是mono, 不過是live. 琴音不太參差的說. 只是聽起來有一定的難度.
http://www.ebay.com/itm/MUSSORGSKY-PICTURES-AT-AN-EXHIBITION-RICHTER-W-GERMANY-/141774840621?hash=item210270632d

moliu 發表於 2015-9-21 21:35

kl122002 發表於 2015-9-21 20:31 static/image/common/back.gif
我物邊有朋友說HKP當一個concert 唔夠人出席時, 門票大割價???
真定假?

上一季hkpo 曾經做過(果個叫rush ticket),但做左約3場就俾班訂戶x到飛起,而無疾而終。今季「應該」唔敢再搞。
再加埋王羽佳事件,Leon簡單將事情始末講左樂壇澳牛
(原來我漏左PO,抱歉)

我今年將「一場也不會」(即使免費,何況我當日已經無入場,唔介意聽少場)入場

利申︰我係「王羽佳事件」主角之一。

建立一班常年支持的樂迷不易,但摧毁只需一下就可以

kongchai 發表於 2015-9-21 21:39

kl122002 發表於 2015-9-21 20:37 static/image/common/back.gif
回ernietse兄的評分:
唔知你覺得一只由blue face -> 金classic 帶 -> 日本仔 乜乜bit -> UMG食完之後.... ...

KI 兄
其實我喜歡入 Blue Face
除了聽外
另一目的是收藏
所以你見我除了 organ 碟外
其他的 Blue Face 我也不抗拒

再者
我聽古典日子好短
有好多野都分不出來呢?

moliu 發表於 2015-9-21 21:42

仲有呢到

我都買左。呢個仲有飛,大家可以去支持一下!
頁: 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 [166] 167 168 169 170 171 172 173 174 175
查看完整版本: 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。