設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] [MUL] Crysis 2 (348樓~DX11更新現已推出~更新相關片段)

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

講咁耐想問@肥狗仔@ 兄好耐, CRYSIS 2唔係打外星人既咩, 點解要打埋人類?? 仲有一開始個黑鬼點解要自殺???

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

講咁耐想問@肥狗仔@ 兄好耐, CRYSIS 2唔係打外星人既咩, 點解要打埋人類?? 仲有一開始個黑鬼點解要自殺??? ...
1080/24P 發表於 2011-3-14 12:23

個黑鬼知道自己感染左病毒~所以比左套納米服主角後自殺(但當然唔係咁簡單)~~果d人類敵人係CELL~係CRYNET派黎清場同回收主角納米服嘅部隊黎~1樓有故事大綱~至於更進一步嘅劇情就等PC中文版啦~始終單機有成12個鐘~三言兩語講唔哂~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

咁家用版故事同場景空間係唔係同PC版一樣???

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

咁家用版故事同場景空間係唔係同PC版一樣???
1080/24P 發表於 2011-3-14 12:49

= =當然一樣啦~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

[YoutubeHD]dMmkt3I5Abs&hd=1[/YoutubeHD]

唔知用LEE個玩CRYSIS2 會點, 好似好堅咁, 個3張卡睇到流哂口水

黃金玩家

其實360手掣係比較適合外國人既手型, 比較巨, 不過用耐左都幾好的!!
第2集經典, 你唔講我唔知, 搞到我想玩 ...
1080/24P 發表於 2011-3-14 12:15

360個手制適合玩FPS的~手感好好~~論機能的話我的確覺得360個好d~PS3得粒CPU係叫做有d研究價值~其他咩N記顯卡~256MB RAMX2都唔係一個好好嘅開發環境~另外由於COD3係用UE3引擎~所以景深方面都係比較明顯的~但呢隻game都係360比較好~PS3版當年有個別名叫做「自動乾衣機」= =~

IW嘅解體令我對A記感到絕望~結他英雄已經戰死左~COD年年都係咁嘅樣~唯一嘅BUNGIE又有唔少隱憂~

至於PS4就唔知la~不過下一代主機應該都唔會比本世代嘅高階PC遊戲畫面差~你睇下Samaritan就知啦~既然微軟當年因為戰爭機器而確立XBOX360嘅硬件~咁今次嘅Samaritan DEMO微軟都應該唔會坐視不理~

黃金玩家

唔知用LEE個玩CRYSIS2 會點, 好似好堅咁, 個3張卡睇到流哂口水
1080/24P 發表於 2011-3-14 14:47

係C2嘅DX11未出之前~口水巾都唔應該領出黎~

P.S~我心目中的標準配置係1顯卡~雙卡的話太食電~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

點解叫自動乾衣機??? 可以講下360既規格同ps3既規格, ps3輸係咩位?? 我好有興趣知

黃金玩家

點解叫自動乾衣機??? 可以講下360既規格同ps3既規格, ps3輸係咩位?? 我好有興趣知 ...
1080/24P 發表於 2011-3-14 16:04

詳細對比可以睇呢度~http://www.gamerhome.net/bbs/viewthread.php?tid=221326

據我所知~CPU方面~360有3個Power PC核心~而PS3得1個~所以PS3嘅AI都係ON居居的~GPU方面~360用嘅係ATIXenos顯卡~而PS3用嘅係N記嘅RSX~RSX開AA會動用到內存~如果要加AA~咁畫面顏色﹑貼圖﹑fps﹑特效﹑分辨率未必可以咁好~SONY近年識得用CELL黎做MLAA~但冇咩第三方會理你~遲下BF3會用到呢種技術~~而RAM方面~360有一條512MB DDR3~而PS3得256 XDR主內存+256 DDR3~PS3嘅XDR雖然快~但始終都係256~而360嘅512可以比CPU﹑GPU共享~再加上10M EDRAM可以分比Xenos~所以顯存寬帶10倍於PS3~PS3就幾乎每次開AA都會影響fps~以上幾點解釋到點解多平台遊戲PS3唔係畫面唔夠sharp﹑貼圖差﹑就係冇AA﹑低fps~有時連分辨率都低過人~製作人都好頭痛~

至於自動乾衣機~因為PS3版士兵衣服係落雨嘅情況下件衫唔會濕~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

多謝@肥狗仔@ 既詳盡解答, 我都覺ps3只是清晰和明亮, 不過處理數據xbox360好d
但師兄話冇咩第三方會理你, 點解呢?? 遲下BF3會用到呢種技術, 係唔係ps3會好d呢?
仲有我想問咩叫AA >_<