設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] [MUL] Crysis 2 (348樓~DX11更新現已推出~更新相關片段)

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

****以下有關IGN及PSM3文章皆為本人原文翻譯~

CRYTEK係今次GDC2011展出各平台嘅多人遊戲DEMO,點知引發媒 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-3-7 00:22

呢個mp 好D~~,...15號試試!

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢個mp 好D~~,...15號試試!
magicmilk 發表於 2011-3-7 15:35

果個MP地圖係DEMO應該都會冇的~只係GDC嘅入場人士先有得玩~15號果個DEMO應該同PC/360版一樣得Skyline同Pier 17兩個地圖~
skyline_enviro.jpg pier2.jpg

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

不過話說今次CRYTEK係多人遊戲方面真係花左好多心思,本作MP地圖有12個~暫時放出嘅幾個地圖都睇得出CRYTEK係一個12人對戰嘅基礎下嚴規地圖大小﹑建築物特色同戰略性等等~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

仲諗住出暗黑破壞神3先砌部勁機

我係電腦白痂, 師兄可以整個LIST等我照單執藥嗎, 我唔玩PC GAME的但自從CRYSIS 2就中左PC毒!!

黃金玩家

仲諗住出暗黑破壞神3先砌部勁機

我係電腦白痂, 師兄可以整個LIST等我照單執藥嗎, 我唔玩PC GAME的但自從CR ...
1080/24P 發表於 2011-3-7 16:47

暗黑3果種畫面根本唔需要咩勁機,而且隻game可能要洪水黎到之後先出~到左果陣我唸最儘3~4千蚊已經通殺~至於要出部玩C2嘅主機~咁要睇你點玩~如果想特效全開﹑分辨率最高~咁條數會好大~如果只係要特效全開﹑又想流暢玩的話~5~6千蚊都可以搞掂~另外個MON都係其中一個考慮因素~

黃金玩家

3.7更新~
****資料沿自GI~由@肥狗仔@原文翻譯

Crysis 2嘅3D顯示效果係E32010得到左唔少人嘅認同,此3D技術採用左最新嘅Screen Space Re-Projection Stereo技術,使其在不佔用遊戲空間嘅情況下輸出華麗的3D影像~係遊戲就黎推出之前,就等本作的執行製作人Nathan Camarillo同大家分享下呢個3D效果的特色啦:

「如果你有機會體驗Crysis 2的3D模式,那我保證你一定會被那3D效果所震撼!在過去的兩年半內,我們無時無刻地研究3D顯示技術。雖然3D對於遊戲並非必要,但我們的確希望通過強大的3D顯示效果來提高玩家的遊戲體驗。同時,我們希望製作一款將3D效果完全融入電視的遊戲,而並非那些經常有東西飛出電視螢幕的遊戲。後者會使玩家一邊要欣賞飛出來的立體事物,又要一邊顧及遊戲本身的世界。這很快會使玩家眼花撩亂,遊戲時間自然不會長久。所以「屏內的3D」才是我們的發展方向。」

「要體驗3D畫面,一台3D電視是少不了的,同時3D電視也是通往Crysis 2真正的世界的入場卷。遊戲的3D效果非常出色,所指的並不是指玩家將忽視3D效果與否,而是會出現一種奇妙的感覺,這感覺是真實的﹑實在的。例如3D效果所製造的景深可以幫助玩家更準確地判斷手上的手榴彈應拋出的距離及確實的位置。雖然這並不會大大提升你的個人技術,但對於數小時遊戲的玩家來說,Crysis 2的3D效果無疑也是個很有趣的部份。」

「Crysis 2的3D顯示功能還會應用在資料的顯示方面。在遊戲中我們會通過HUD﹑納米服裝2.0﹑地圖中的圖示及前進指示等林林總總的東西,為玩家提供非常多的介面資訊。因此,玩家會需要不同的深度方可更容易更享受地使用這些資訊。例如我們會將玩家將要到達的最新目標,通過景深的調節呈現在玩家瞳孔的前方,方便玩家專注於有關的重要資訊。如果我們不考慮景深而只是把所有東西進行同等的3D處理,那將會嚴重影響遊戲流程。好像玩家可能會看見目的地在畫面中最遠的一層,但目標圖示則比真正目的地近多了,這是會困擾玩家的。所以處理3D所帶來的景深問題是我們首要處理的。」

「在遊戲中,每一個部份都會以3D呈現,例如讀取畫面是3D﹑預載影像是3D﹑實機影像及遊戲本身是3D﹑主目錄是3D,遊戲內用作展示納米服裝能力的納米服裝展示室都是3D的。總知我們就把整個遊戲體驗進行全面3D化。如果你沒有3D電視的話,Crysis 2的畫面仍然會令你滿意及驚奇。不過或者你會堅持到購入3D電視後才玩Crysis 2,如果你真的堅持到最後的話,請盡快開打你的主機,我們相信你將面對一次全面性的震撼!」

*究竟顯卡危機2會否變成電視危機~就等我地拭目以待啦!

黃金玩家

我儲閞game嘅人,第一代買左pc版,自然第二代都係pc版。
所以之前我近乎放棄x360版了,就連demo都冇down過. ...
marcolau 發表於 2011-3-7 14:58

我比較對今集嘅gameplay有興趣d~上一集玩到我好悶~D任務根本係針對個島格硬整出黎的~單人遊戲我7成時間走去睇風景~試物理~~今集玩過個多人DEMO感覺唔錯~單人遊戲聽果d玩泄漏版嘅人話都可以~遊戲時間唔短~而且好玩左~雖然唔多自由~~至於畫面就肯定係令嘅~360版就真係逆來順受了~但我反而想知開左DX11後嘅效果係點~雖然唔應該對DX11嘅變化有太大嘅幻想~但開左之後應該係業界暫時最頂級嘅畫面~亦都係顯卡危機中嘅危機~

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我比較對今集嘅gameplay有興趣d~上一集玩到我好悶~D任務根本係針對個島格硬整出黎的~單人遊戲我7成 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-3-8 00:15

上集其實我都冇點玩,因為我最屎係FPS,不過當時講到咁勁就總要見識吓.....

DX11後我都想知,始終PC追求無止景,就算錢唔係問題,煩又係另一個問題。
希望部配置唔好「天上一層樓」.....

岩岩睇到先醒起今集有3D....我部360冇HDMI,出唔到3D,亦唔知360有冇3D,
但PC又唔知點駁落TV出3D.....

黃金玩家

上集其實我都冇點玩,因為我最屎係FPS,不過當時講到咁勁就總要見識吓.....

DX11後我都想知,始終PC追求 ...
marcolau 發表於 2011-3-8 00:50

360都有3D的~GC果陣已經有個試玩台~至於PC版~有HDMI問題唔大~但我都覺得煩~我冇唸過要用40吋+嘅3D電視玩PC的~擺位已經差太遠~根本駁唔到線過去~唔通買部PC當遊戲機咩~

星級玩家

3D TV....好貴..