設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] [MUL] Crysis 2 (348樓~DX11更新現已推出~更新相關片段)

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

我係youtube睇左應該係洩漏版既片段, pc版的確令人感到興奮同震撼!!
畫面絕對令人一玩再玩!!

以下係一d人俾我既電腦砌機組合, 大家一齊討論下, 部份由財爺贊助!!

(CPU)Intel Core i7-2600 (3.4G, 8M Cache, LGA 1155, with HD Graphics) CPU BOX 盒裝 $2349
(底版)GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 P67,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s ATX M/B [B3 ]..HK$ 1430
(ram)Corsair DDR-3 1333MHz 2G Ram x2 $330
(hdd)Seagate ST31000524AS 1TB SATA3 6Gb/s /32MB HDD $413
(SSD)OCZ 60GB Vertex 2 E 2.5" SATA II SSD OCZSSD2-2VTXE60G $1079
(DVD)LG GH-22NS50 22X DVD Writer /SATA/黑色 $143
(顯卡)Gigabyte GV-N570OC-13I GTX570 OC w/HDMI 1280MB DDR5..HK$ 2680
(機箱)Xigmatek ASGARD CPC-T45UB-U01 ATX Case..HK$ 260
(火牛)CORSAIR GS600W CMPSU-600GSUK 600W 80Plus 火牛 $599
(風扇)Xigmatek XLF-F1253 12CM Case Fan (White Leds)..HK$ 64
Total: $9347

---------------------------------------------------------------------------------

1.Intel Core i7-2600 (4 Core 8 Thread, 3.4G, 8M cache, LGA1155, with Graphic)  hk 2359
2.ASUS P8P67 P67,DDR3,LGA 1155,SATA3 6Gb/s ATX M/B        HK$ 1440  << 4 sata3 插口
3.corsair DDR-3 1333MHz 2G Ram  HK$ 170*2 340
4.WD blue aakx sata3 hkd 280
5.Gigabyte GV-N570OC-13I GTX570 OC w/HDMI 1280MB DDR5        HK$ 2680
6.LG GH-22NS50 22X DVD Writer /SATA/黑色          HK$ 139
7.COOLER MASTER 334 HK$ 250
8.CORSAIR GS600 600W HK$ 599
9.OCZ 60GB Vertex 2 E 2.5" SATA II SSD OCZSSD2-2VTXE60G        HK$ 1,079.00 (存放OS及PROGRAM)
總數 $9166

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我係youtube睇左應該係洩漏版既片段, pc版的確令人感到興奮同震撼!!
畫面絕對令人一玩再玩!!

以下係一d人 ...
1080/24P 發表於 2011-3-12 04:21

其實你果兩set都係大同小異~不過我對於買新機打C2仍然抱觀望態度~唔係話唔值~事實上今年係值得換機嘅一年~但針對C2嘅主機組合其實都要考慮幾方面~睇返你果兩個組合~CPU用上最強的2600~顯卡就用GTX570~仲要加埋個SSD= =~但係RAM得4GB個我覺得唔夠~應該要6~8GB~~CPU冇問題~但顯卡方面我會睇定D先~事關NVIDIA之前話C2嘅DX11效果會係遊戲發售之後先更新~如果事情屬實~呢個未必係偶然現像~最大可能性係就連最強單卡GTX580都未必可以係高分辦率下流暢遊戲~所以估計NVIDIA會公佈GTX590之後先至會首推C2嘅DX11~仲有唔好忘記年尾嘅BF3都只係支援DX10﹑11~預鬆D永遠係好事~如果E家咁心急入左570的話~到時想追求更高畫質~係金錢上未必係件易事~始終前後唔夠一年~不過如果1080/24P兄玩嘅只係1680×1050呢D分辨率的話~我就唔會太過擔心~

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

3.12~
以本作Nanosuit2的能力為主題的四款單人遊戲預告片終於來到最後一個了(Be Fast)~此預告片中EA亦理所當然地加入早前OXM為本作所定下的高分9/10~
Be Fast
[YoutubeHD]hYaVHB5NeTM[/YoutubeHD]

以下為前三段預告片:
Be The Weapon
[YoutubeHD]LIx9uKmAJho[/YoutubeHD]

Be Invisible
[YoutubeHD]1O5IBMXTEZk[/YoutubeHD]

Be Strong
[YoutubeHD]JgBq3dNqAwk[/YoutubeHD]

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

隻Demo我發覺我較到Hardcore Setting, 在1920X1080下都好順
同一部機行Crysis 2 Demo竟然順過Crysis 1
(Crysis 1一開始飛機果幕始終少許窒)
睇黎個Engine真係improve左.

而且令我更加唔明SquareEnix點搞
以我的配備,隻FFXIV在所有野set到最盡的情況下會窒到嘔...
(i7 920 @ 3.8 GHz, GTX 580 SLI)
畫面又不是超級靚...最少跟Crysis2比還差幾班.

黃金玩家

隻Demo我發覺我較到Hardcore Setting, 在1920X1080下都好順
同一部機行Crysis 2 Demo竟然順過Crysis 1
(Cry ...
googleli 發表於 2011-3-13 09:05

C2嘅優化比較好~但DEMO係多人遊戲~唔反映單人遊戲都係咁~不過Ching係hardcore+1920都順咁應該冇咩問題(始終i7+580)~仲有FF14同C2係唔同級數~唔好話CE3~就連UE3都差一兩級~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

好想試下ps3 個demo

黃金玩家

好想試下ps3 個demo
1080/24P 發表於 2011-3-13 14:56

過兩日就可以down了~1080/24P貌似對PS3情有獨鍾~不過今次兩個家用機版本效果都差唔多~畫面都係家用機中嘅上等畫面~買PS3版的話都可以慳返買PC嘅錢~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

過兩日就可以down了~1080/24P貌似對PS3情有獨鍾~不過今次兩個家用機版本效果都差唔多~畫面都係家用 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-3-13 15:45

情有獨鍾?? 都可以咁講!! 因為我一直玩開playstation系列, 加上我psn的cod朋友全部係ps3(我的psn好友full左) 加上online唔洗錢
仲有一大堆獨佔遊戲!! 同埋用藍光感覺上高貴d(心理上一.一"但質素總是比不上人!!唔明唔明唔明x1000000) 不過有時講質素的確360係有
佢既優勢, 360感覺上玩遊戲係較為穩定(不是指online), 人物背景線條是好一點, 其實佢online收費未必質素最好, 但收左錢好多服務都好過人
例如有下載包永遠會比ps3早d擁有, 多平台遊戲人地無既野360會有!!(Bill: 我有既係錢^_^) 好多遊戲解像都有1080等等...............
360係美國佬野, 以前fps無咩人玩, 以家d fps game越出越高質素, 我開始接觸ps3既遊戲係fps王call of duty由第3集起, 個時按L1舉槍描住做
到個種影深既效果, 太棒啦!! 接著4,5,6,7, 越出越好!! 以家D人期待美國GAME多過日本GAME, 以家已經唔係BIOHAZARD 鬼武者年代, 日本人三上真司
都走去開發美國野!! 所以美國自家制360俾人一種勁D感覺!! 不過我就超級鐘意360既戰爭機器, 的確係360好遊戲!!

CRYSIS 2最好都係玩PC啦, 不過只是顯卡加CPU既價錢都令人玩返家用版會比較好D, 哈哈哈

黃金玩家

情有獨鍾?? 都可以咁講!! 因為我一直玩開playstation系列, 加上我psn的cod朋友全部係ps3(我的psn好友ful ...
1080/24P 發表於 2011-3-14 08:51

多平台遊戲PS3嘅優勢通常都係在於聲效方面~其他畫面﹑網戰或者DLC好多時都唔及人~但第一方獨佔遊戲就好好多~MS我覺得真係冇邊幾間自家工作室叫做見得人~以前就話有BUNGIE可以講下姐~e家我唸得返Turn 10一個叫做ok~不過你話玩多平台遊戲我都會揀360先~主要係我通常都係買射擊遊戲為主~如果唔係好似VANQUISH呢D動作成份咁重嘅遊戲~咁360個手制真係好得多~~

*畫面唔係指1080果d~PS3同360嘅分辨率個模式唔同~PS3係睇軟件~360係部機幫你升做1080~9成8嘅次世代遊戲都唔具有原生1080p嘅分辨率~所以兩者分別不大。

講開COD~1080/24P有冇玩過3之前果兩集?~特別係第2集一定要~經典~3代係COD FANS公認最差嘅一作~但論引擎係系列之中最好的~COD2﹑COD4到7用嘅都係上一代嘅引擎~論畫面的確呃錢~而且每年出一集亦都太濫~今年A記又要出一集~不過年尾有戰爭機器3﹑BF3呢D~都唔論到佢COD坐大~佢真係出到MW3我就會唸下~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

其實360手掣係比較適合外國人既手型, 比較巨, 不過用耐左都幾好的!!
第2集經典, 你唔講我唔知, 搞到我想玩返2, 第3集最差我唔知, 不過當年個種影深既效果吸引到我! 因為當時仲玩緊PS2, 見到PS3家用機咁既效果好吸引!!
個時唔知有得ONLINE, 去到4先開始ONLINE打, 自從MW2個TEAM離開左, 我對COD都唔抱好大期望, 但始於FPS ONLINE GAME最好都係COD!!

SONY做唔到野, 玩哂高清D畫面都唔夠人黎, PS3硬件規格係唔係差D?? 可能外國開發既硬件比日本人在行, 聽聞PS3係難開發, PS4唔知去唔去
到BF3既畫面呢???