設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Overnite007

[討論] 幾個顯著改善聲音的方法

白鑽玩家

暫時呢度支持0.875傳聞嘅師兄(們)
冇人夠膽一試花幾分鐘時間還原返個數據AB比較
但係又可以浪費幾日上網時間贊文支持

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

白鑽玩家

naviwow 發表於 2023-3-3 23:10
雖然話係都巿傳聞,但avsforum係有人得到sound united回覆,証實係用300m/s

The speaker distance is calculated by measurement data by time period from speaker to mic. However, important is time period. (NOT calculated distance for speaker) Because, the time period is used based on measurement data for the time alignment for the surround gap.
NO USE the calculated distance.

...............................................................

If make the gap 1 msec between front and center. delay 1 msec for center from front signal output.

Therefore, the distance from the speaker is not used at the Audyssey measurement data.

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

白鑽玩家

dirac 都係用時差計算

黑鑽玩家

MDLP 發表於 2023-3-3 23:07
暫時呢度支持0.875傳聞嘅師兄(們)
冇人夠膽一試花幾分鐘時間還原返個數據AB比較
但係又可以浪費幾日上網時 ...

現在套機D聲生龍活虎咁,夠竟係甚麼原因,我冇改過任何嘢,除左0.875。就算剛剛睇YouTube兩聲道都超正,入到廚房聽D聲都感覺到個股力量。
以前就好似用喉嚨唱歌咁,依家係用丹田之氣。
難道近日中電用多左大亞灣D核電,所以D能量源源不絕?

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

MDLP 發表於 2023-3-3 23:33
The speaker distance is calculated by measurement data by time period from speaker to mic. However ...

係呀,佢講就咁講,理想係咁就梗係無問題,佢都補飛架啦

On the other hand, from User Inteface Point of view, AVR use the distance based on Dolby /DTS requirment
also. It is merged as grey zone points like a 300 sec/344 sec etc.

Conclusion is, it is not bug. Denon should develop the products with some hardware limitation and not only focus Audyssey. We should arrange the total specification.

Limitation係咩呀?日本工程師:
Do I need to correct distances in Audyssey
Denon’s Answer - Reference 220718-000430

"This measurement sound speed is set to 300 m/s instead of 343m/s due to CPU power and calculation time. For the MultiEQ-X App, a multiplier is used that reduces conversion errors depending on PC performance, so distances close to expected values are calculated. The error in speaker distance you pointed out has a low impact on the audio delay, so this is the current specification.

We apologize for the inconvenience, but please use the MultiEQ-X App if you wish to obtain accurate speaker distance by Auto Setup."

即係用MultiEQ-X App會準D囉,咁無app點算呀?由佢囉,佢話300都好準,佢個規格係咁架啦。我唔制,無app又想準D又點算呀?個post過癮在鬼佬力求完美一直努力...

白鑽玩家

Overnite007 發表於 2023-3-3 23:45
現在套機D聲生龍活虎咁,夠竟係甚麼原因,我冇改過任何嘢,除左0.875。就算剛剛睇YouTube兩聲道都超正, ...

討論呢啲個人主觀因素無意思
還原數據ABA比較最科學化
唔該睇多次#93

白鑽玩家

naviwow 發表於 2023-3-3 23:49
係呀,佢講就咁講,理想係咁就梗係無問題,佢都補飛架啦

On the other hand, from User Inteface Point  ...

有普通自然科學常識都知道
343根本上唔係一個常數
唔同濕度唔同氣壓唔同溫度甚至空氣質素
個數值都會變係咪日日要度住改呢
上面都有講嗰個只係user interface
純粹顯示畀用家睇
而且寫得好清楚 NOT calculated distance for speaker

黑鑽玩家

cakecake 發表於 2023-3-3 22:33
首先我明白師兄你出呢個post係想分享自己所得,或者係字眼問題吧,可能會令人誤會呢個係必勝既捷徑,因為 ...

我好奇怪,我第一個post已講明已set好機兩年,但一直不滿意。我從來沒有明示或暗示唔set機就靠這3招搞掂。
如過咁擔心D新手,咁頭兩項灰士地盒就更唔應該講啦,搞到佢地未set好機就心思思想買呢D補品。以為加呢D就萬能。
如過這個post有負面影響,我想也不及吹棒買條天價線材來得大。

白鑽玩家

MDLP 發表於 2023-3-3 23:56
有普通自然科學常識都知道
343根本上唔係一個常數
唔同濕度唔同氣壓唔同溫度甚至空氣質素

呢樣真
我喺其他文章都講過我啱啱搬咗屋
我而家都係拆曬所有補品
用最基本嘅電源線喇叭線訊號線正常方法set up 好
日後先插返啲補品上去錦上添花