設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: KinNg@G

Q930B 2022 soundbar開箱 + QN900A 合奏

鉑金玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

ThomasSo@G 發表於 2022-7-24 10:53
小弟終於入手了 Q990b. Set up 非常容易冇断線. Surround 效果有但不會太突出. Subwoofer 較到6 都唔夠勁.  ...

我初初都有斷線問題,將router 5g 事轉 channel 48 就好好多, 左右 +1 ,woofer 正常 0,天空前+4後+2,EQ on, SpaceFit on, 我平時用 Adaptive Mode

進階玩家

mimowai 發表於 2022-7-24 11:17
我初初都有斷線問題,將router 5g 事轉 channel 48 就好好多, 左右 +1 ,woofer 正常 0,天空前+4後+2, ...

Thanks for sharing. Woofer 0? 我開到6 都唔覺得夠:)

鑽石玩家

三星玩樂勲章

ThomasSo@G 發表於 2022-7-24 11:54
Thanks for sharing. Woofer 0? 我開到6 都唔覺得夠:)

如果無比較,我開到超低5,放梳化後有震梳化,效果OK,用來看電視睇電影唔會打心口有投訴,同返隻15吋就唔同级數聽法

進階玩家

avsuperman 發表於 2022-7-24 19:19
如果無比較,我開到超低5,放梳化後有震梳化,效果OK,用來看電視睇電影唔會打心口有投訴,同返隻15吋就 ...

Good idea! 我梳化背貼牆. 如果放梳化旁不知效果如何?

鑽石玩家

三星玩樂勲章

ThomasSo@G 發表於 2022-7-24 19:23
Good idea! 我梳化背貼牆. 如果放梳化旁不知效果如何?

放皇帝位旁,單元試下向埋身

進階玩家

avsuperman 發表於 2022-7-24 19:25
放皇帝位旁,單元試下向埋身

Ok thanks. 試后再報告. Thanks

進階玩家

manfai1229 發表於 2022-5-30 21:34
多謝ching ,我都係有疑惑係出atmos 呢一部份,所以我都多手買左個chromecast with google tv ,唔知有無 ...

我也想請問点知自己連到atoms? 本人只有erc TV不是4k, 会否影響連接dolby atoms? 謝謝

進階玩家

ThomasSo@G 發表於 2022-7-24 19:32
我也想請問点知自己連到atoms? 本人只有erc TV不是4k, 会否影響連接dolby atoms? 謝謝 ...

Sorry 打错字, 係ARC

進階玩家

ThomasSo@G 發表於 2022-7-24 19:34
Sorry 打错字, 係ARC

刚刚找到答案..按“i" remote , sound bar 有顯示 Dolby Atmos 就ok!

進階玩家

訂左成個月,今日終於到貨!好正
但覺得個低音好似差咁小小,唔夠實。
想問下各位師兄,有無改設定,可以參考下?