設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: KinNg@G

Q930B 2022 soundbar開箱 + QN900A 合奏

進階玩家

Cyruschow 發表於 2022-6-6 12:43
我覺得9100S聲量都夠

我張Rear speaker 校到去+4 覺得都可以

咁都唔錯WO, 不過係睇藍光碟, 定係netflix的串流片?   因為我之前係睇藍光碟先至大聲D.

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

KinNg@G 發表於 2022-6-6 14:15
咁都唔錯WO, 不過係睇藍光碟, 定係netflix的串流片?   因為我之前係睇藍光碟先至大聲D. ...

i watch netflix.

I tested it with youtube dolby atmos demo video last night only.

not tried it with a film yet.
退燒人士

專業玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

KinNg@G 發表於 2022-6-6 14:14
今代我只係玩中置聲道+3.  其他全部都係+0就可以.  環繞聲十分明顯了

Ching 你當我新手
我意思係2個後置 無做調整係有幾大聲
我好似要拱埋去先聽到

進階玩家

manfai1229 發表於 2022-6-6 21:13
Ching 你當我新手
我意思係2個後置 無做調整係有幾大聲
我好似要拱埋去先聽到 ...

你係唔係睇緊多聲道的影片? 今次q930b的後置唔洗拱埋去都聽到好大聲。你看看後置的連結燈是否藍色,代表成功連線。
測試片,你可以揀返有atmos既片源會更明顯

專業玩家

KinNg@G 發表於 2022-6-7 08:37
你係唔係睇緊多聲道的影片? 今次q930b的後置唔洗拱埋去都聽到好大聲。你看看後置的連結燈是否藍色,代表 ...

好既!
尋日我睇左套NETFLIX 片 THE ACCOUNTANT ,有鎗聲、行雷聲
鎗聲嚇一嚇好似左邊射過黎
行雷聲右邊又以為出面落大雨

遲啲再試下ATMOS 既片

進階玩家

想問下有冇試过後置surround speakers 放在soundbar 兩旁? 因930b 有呢个function.  效果如何?

進階玩家

因我梳化背貼牆, rear speakers 擺放有難度.

鉑金玩家

ThomasSo@G 發表於 2022-7-20 22:43
因我梳化背貼牆, rear speakers 擺放有難度.

師兄,我覺得後置夠力,所以將佢哋放遠啲都有效果,可以一試

進階玩家

mimowai 發表於 2022-7-21 12:09
師兄,我覺得後置夠力,所以將佢哋放遠啲都有效果,可以一試

Thanks for information

進階玩家

小弟終於入手了 Q990b. Set up 非常容易冇断線. Surround 效果有但不會太突出. Subwoofer 較到6 都唔夠勁. 有冇辦法提升? 你地会選擇 auto eq ON, space fit ON and surrounded mode? 其他speakers 較几多? 我全部4 , 前天空及後置用6. 多謝分享!