設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: KinNg@G

Q930B 2022 soundbar開箱 + QN900A 合奏

鑽石玩家

三星玩樂勲章

avgod 發表於 2022-6-1 14:13
avsuperman 你有咁勁音響 點解會用soundbar ?

電影以外都會用電視+soundbar組合,貪方便,太座開機睇TV都有幾好音效,平時睇電視打機Youtube唔洗下下開十幾隻喇叭又要落窗簾,家人一開電視用soundbar已經可以提升音效質素,近日入埋75吋8K,有時用來睇D+,N片都唔錯,宜家用電視+soundbar反而多過Av系統,睇電影始終玩投影同座地過瘾好多,因為睇電視同Youtube多,所以揾條好d,三星Q950A可媲美入門Av amp,但唔打算换990,夠用了

評分

參與人數 2威望 +45 金錢 +45 收起 理由
ahlam + 35 + 35 師兄報告詳盡,真正用家心得.
avgod + 10 + 10 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

avsuperman 發表於 2022-5-31 19:36
之前無線低音放ironman位置,距離梳化遠,力度係無震Pat效果,宜家放係後置喇叭(無線後置與座地後置)位, ...

Surround 即係 up-mix? (5.1 / 7.1.4 upmix 去 11.1.4)
師兄,個sub就咁放地面,用共震去增加震撼感?!
我搵兩塊木攝起subwoofer,聲音一下還一下都okay 嫁

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

咁快就入左 930B呀, 勁喎!!!

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2022-6-1 21:30

幫手叫三星快D返Q990B啦 , 等咗一個月啦

進階玩家

小瑟 發表於 2022-6-1 21:30

用左Q80R soundbar兩年, 一直唔滿意後置太細聲, 今次Q930B完全解決我既需要呀.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

SoundBar真係好方便就咁睇電視,唔駛下下開AVAMP,特別係宜家睇YouTube多左

專業玩家

ching 我收左貨喇 哈哈

進階玩家

manfai1229 發表於 2022-6-4 22:52
ching 我收左貨喇 哈哈

你買水?  簡體字既.  平幾多?

專業玩家

KinNg@G 發表於 2022-6-5 21:50
你買水?  簡體字既.  平幾多?

咦,但我上三星官網一樣可以登記到保養 ,咁係行定水?

進階玩家

manfai1229 發表於 2022-6-5 23:14
咦,但我上三星官網一樣可以登記到保養 ,咁係行定水?

睇電源線係唔係三腳插頭