設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: KinNg@G

由OLED4K 轉玩MiniLED 8K

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

唔知道係咪而家所有dSmart TV 唔襟定只有Samsung 係咁,以前我部Samsung厚身 LED 電視用左9年完全冇問題,之後送比人再用多3年至今仲好好狀態。但係我而家部三叔65吋4K 用咗4年開始有好多問題, TV channel 冇聲,追台功能壞咗,All connect box 去電視條光纖線壞咗(從來冇惦過佢),最近2個月又會熄機後時不時自動開關,…。感覺而家三叔機好似好多bug, 當初如果唔係like 佢夠薄身同個all connect box 方便接缐換線我唔會選佢 (因為我d power cable, HDMI, 天缐要入牆),下次再換電視對呢個牌子有陰影,所以師兄到過4年後開始要小心,除非必要,否則千祈唔好按‘重設’或者拔插蘇, 好易出事,特別係‘重設’。

進階玩家

MM622 發表於 2022-5-18 10:17
唔知道係咪而家所有dSmart TV 唔襟定只有Samsung 係咁,以前我部Samsung厚身 LED 電視用左9年完全冇問題, ...

依家新機黎到我都已經覺得好多BUG啦.  部XBOX睇唔到NETFILX同迪士尼, 但換返LG電視就無問題, 電視連接三星soundbar都成日會過唔到聲, EARC好似成日都好難連接到訊號,  不過真係貪佢外型靚, 同埋個one connect box 可以外置出黎.  同埋佢既光亮度真係解決左我既需要.   所以唯有接受佢既缺點先.

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

avsuperman 發表於 2022-5-13 12:04
終於揾左C傅睇下熱度是否正常,8K正常比4K熱,加埋miniLED多左,無計,C傅話如果過熱或有LED壞,部機係會自 ...

請問是否新舊 model 的三星電視配天龍 SB 出唔到 Atmos?

用緊49吋Q80T+天龍SB550 睇 Netflix 見有 Atmos 字樣是否都不等於有 Atmos?

鑽石玩家

三星玩樂勲章

LBH 發表於 2022-6-15 21:36
請問是否新舊 model 的三星電視配天龍 SB 出唔到 Atmos?

用緊49吋Q80T+天龍SB550 睇 Netflix 見有 Atmos ...

C傅話三星配天龍SB出唔到,你的天龍既然有顯示就應該出到,最明顯係D+唔會有Atmos字樣,因我用三星Q950A係無問題