設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: KinNg@G

由OLED4K 轉玩MiniLED 8K

高級玩家

avsuperman 發表於 2022-5-10 14:43
未知是否太貼牆有關,顏色鲜明,但貼牆後用電視喇叭會好似少少鼻塞,後面4個低音無得發揮,SB係有需要 ...

其實有成萬粒miniLED發光, 用電量也有幾百W數, 在超薄機身中難免會有產生熱力, 電視喇叭因為係用超薄組件, 所以好難產生物理上的共振, 用soundbar是必須的.  請教下用電視+SB的同步發聲是否出得更好?  因為仲等緊新出的SB Q930B送貨.  

另外問下你原裝跟機的one connect 透明線係2.5米  定係  5米長?  因為官網寫5米, 但我收到貨時只有2.5米,  鋪頭話係網上寫錯.

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

試下播Netflix 炭變,睇Opening條蛇夠唔夠金屬感!
小劇院⎜BenQ W5700 | LG 65 C1 OLED | HDfury vrroom |Anthem 90| Lexicon RX7 | ATI 6007 | CXUHD | MK S150/3 SS150/4 MP950/4 X12

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

KinNg@G 發表於 2022-5-10 15:06
其實有成萬粒miniLED發光, 用電量也有幾百W數, 在超薄機身中難免會有產生熱力, 電視喇叭因為係用超薄組件 ...

Q930 正啊 唔上埋Q990?

黑鑽玩家

koo9726 發表於 2022-5-10 16:10
試下播Netflix 炭變,睇Opening條蛇夠唔夠金屬感!

幾多分鐘,一齊影下交流下 睇咗當買咗

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

avgod 發表於 2022-5-10 16:28
幾多分鐘,一齊影下交流下 睇咗當買咗

我無 8K、我等樓主分享耶
小劇院⎜BenQ W5700 | LG 65 C1 OLED | HDfury vrroom |Anthem 90| Lexicon RX7 | ATI 6007 | CXUHD | MK S150/3 SS150/4 MP950/4 X12

鑽石玩家

avsuperman 發表於 2022-5-10 11:55
C兄係房都用65吋,不過QN900A有d熱,我已叫三星上門睇下,如果冬天,你房間就好温暖,因為自己用75时,唔知 ...

75" qn900a max 475W typical 234W

有啲熱其實都唔出奇, 好奇睇吓三部65吋

qn900a Maximum: 420.0 W  Typical: 215.0 W
sony a90j Operational: 510.0 W
3* s95b Maximum: 350.0 W Typical: 117.0 W

我要拯救北極熊
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

高級玩家

koo9726 發表於 2022-5-10 16:10

試左睇, 唔識點講夠唔夠金屬感wo

高級玩家

avgod 發表於 2022-5-10 16:26
Q930 正啊 唔上埋Q990?

因為依家做緊優惠係買QN900A/QN900B都會送Q930B, 見到有個幾大隻既後置都應該夠玩. 原來用緊Q80R. 前排完全夠晒聲, 唔滿意後置細喇叭無力姐.

高級玩家

gamma 發表於 2022-5-10 21:51
75" qn900a max 475W typical 234W

有啲熱其實都唔出奇, 好奇睇吓三部65吋

近年發展既新產品全部都大功耗, 所以係包裝外盒就講自己搞環保, 彩盒都唔印.

黑鑽玩家

KinNg@G 發表於 2022-5-10 22:08
因為依家做緊優惠係買QN900A/QN900B都會送Q930B, 見到有個幾大隻既後置都應該夠玩. 原來用緊Q80R. 前排完 ...

咁抵啦 恭喜