設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Msuper

[討論] 屍Di倉_將全新CD開了一角然後賣比你,你接受嗎?

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2017-6-15 00:54
mdo兄,開呢個帖其中一個主因,有部份儲碟的師兄從來未開過只碟,可能真係一直唔知只碟有機會被開過封, ...

師兄字里行間是極度不滿,但行為上不作追究是默認店的做法,有點矛盾啊。我始終不明白道理在你那邊,為何不據理力爭?究竟這是DD倉公司政策,或是個別店員行為?向他們店長或公司反映,期待有改善,這不是更有建設性嗎?良好消費環境有時是買賣雙方共同博奕構建的,有時賣方見買方好恰,乜都咕一聲吞咗,不良行為便變本加厲。如果這只是個別店員行為,向公司反映改善,不是比這里叫其他師兄

評分

參與人數 4威望 +90 金錢 +100 收起 理由
tlsk + 20 + 20 絕對認同
Msuper + 10 自己唔係鵪鶉消費者,會用自己方法處理的.
dc903 + 20 + 20 精彩報告
窮小子 + 50 + 50 絕對認同 〜 寫得好

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mdo 發表於 2017-6-15 00:40
我有點認同樓主,比得新碟價錢就應該是全新未開貨。我回去開吾開是我選擇。但樓主點解唔據理力爭?就因為售 ...

啊,原來師兄在加分區還有留言,差點看不到。又不用那麼嚴重說交待,那用向大家交待什麼。只是見師兄大發雷霆,提個意見吧。師兄打算怎做師兄自己說了算。

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

mdo 發表於 2017-6-15 09:33
師兄字里行間是極度不滿,但行為上不作追究是默認店的做法,有點矛盾啊。我始終不明白道理在你那邊,為何 ...

首先,我答你放防盜磁貼不是個別員工的做法,早前已得到肯定回覆是屍Di倉的一貫做法,我無話認同他們的做法,相反是極度反對,始終呢個論壇係公開,個個人都可以入來睇發言,我唔可能什麼都寫在此,我可以說的只能到此。
至於我發這個帖的原因是希望大家關注這件事,消費者有權知道一直存在這個荒謬做法。 當好多人關注呢件事之後會否有群眾壓力我唔敢講,記者報導一件事出來都係如此令大家關注留意,之後可能有迴響令到當事人有所覺悟。

評分

參與人數 3威望 +90 金錢 +90 收起 理由
tlsk + 20 + 20 用家心得
dc903 + 20 + 20 香港無物野剩,就係要服務貼心啫。.
窮小子 + 50 + 50 M仔早晨〜大家收到,留翻大家自己思考啦!.

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2017-6-15 10:57
首先,我答你放防盜磁貼不是個別員工的做法,早前已得到肯定回覆是屍Di倉的一貫做法,我無話認同他們的做 ...

M仔好

## 盒碟拆開黎睇未呀 ?

碟面 、 碟底 及 其他包裝 ( 有無異樣 )  ?

1 次半次 ( 算啦 )  無胃再 勞氣啦 ,  蝕底 1次 ,  大方 1 次...

下次米鬼再幫襯囉 !

相信大部份 C兄已收到 , 會5 會再幫襯

接5 接受到 ,  大家自己衡量啦

評分

參與人數 3威望 +50 金錢 +50 收起 理由
tlsk + 20 + 20 絕對認同
dc903 + 20 + 20 Leslie,歌 , 第1次。
Msuper + 10 + 10 只碟唔可以拆住,要保留證物呀!.

查看全部評分

銀級玩家

都係果句,介意咪揀其他的,錢是你的

1萬

白鑽玩家

老而不

re Msuper兄,
怎會CD越播越花?  我府中30幾年的CD都未花過.
只可以說, 1. 你的CD機有問題, 二是你的取/放碟的手勢錯誤.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
文次郎 + 10 + 10 我係敢話,有時用錯方法,不停地多年後,咪.

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

takeishi 發表於 2017-6-15 08:58
我果陣係第一批俾人賣豬仔過去東瀛留學既香港人. 不過~我地果陣唔係好似呢家d所謂咩鬼野欄鬼晒氣既 worki ...

以前都行過東京, 見過了. 印象最深的有家店門口有幾個盒中等人去找CD
古典就好少少, 大多有上架, 間中一些在箱中. 望落好似鴨記某家買碟送小強的店,
曾見過有好東西, 但都不及 上面寫 "300yen 一張 " 搶眼.

自此, 真是沒必要我都唔打算入日本碟.

評分

參與人數 2威望 +40 金錢 +40 收起 理由
dc903 + 20 + 20 用家心得
tlsk + 20 + 20 精彩報告

查看全部評分

還是好音樂最好.

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

富友,其實我唔止一只屍Di奶野,之前不知情下仲有的!

道理講唔贏就咒人賣咸鴨蛋,真係極品!4勒,我仲生勾勾係度打字未死得,希望某某唔會激到血管膨脹,唔係我罪過了!
又要嫌呢個帖有4頁版面,但某某自己又發了5個帖做就了,真係睇到眼都突晒。
無興趣跟某某再切磋他的道理才是惟一的真理,留番版位跟其它理性師兄討論其它吧!完!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
tlsk + 50 + 50
窮小子 + 50 + 50 小子希望M仔將件事慢慢淡忘~重新出發呀!.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

kl122002 發表於 2017-6-15 13:44
re Msuper兄,
怎會CD越播越花?  我府中30幾年的CD都未花過.
只可以說, 1. 你的CD機有問題, 二是你的取/放 ...

唔係話,即係我所謂花係播過幾次果d播放痕,又未去到真係大花痕既!再播多d, 果d播放痕又多 d 密集 d !
文次郎 + 20 + 20M兄,這平台係自由講,望你平息火氣,每人.
郎兄,自己今日都無乜火了心平氣和,我當然知人有好多種,躁狂症、精神有錯亂的周街都有,往後都無興趣回應某某啦,晒時間

評分

參與人數 4威望 +140 金錢 +140 收起 理由
tlsk + 50 + 50
dc903 + 20 + 20 relax來聽歌罷。
窮小子 + 50 + 50 M仔 ~ 大個仔啦, 識霖啦… hehe
文次郎 + 20 + 20 M兄,這平台係自由講,望你平息火氣,每人.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

Msuper 發表於 2017-6-15 14:45
唔係話,即係我所謂花係播過幾次果d播放痕,又未去到真係大花痕既!再播多d, 果d播放痕又多 d 密集 d ! 郎 ...

真.平心而言, 無意引起筆戰.好難有"播放痕"???

除非伙是用食碟式CDP, 甘樣就唔出奇. 因為機件有時會碰到.
若用托盤或者top load的, laser 頭等組件是不會碰到CD , 只有轉軸才是接觸CD的地方, 故言之, CD 的data 區應不會有花.

我放CD, 是食指插入CD洞, 拇指托邊輕輕地取離CD盒,
再一次過(真係一次過)小心放正CD托盤中間. 再按play 收盤唱播..
真是至今甘未花過一張CD.

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +40 收起 理由
阿風 + 10 + 10 真正愛碟人!
dc903 + 20 + 20 精彩報告
Msuper + 10 等我再研究下先,謝謝 kl 兄!

查看全部評分

還是好音樂最好.