設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] 有關主旨"MK sound的最新動向"之刪文解說

關閉 [複製鏈接]

進階玩家

优美先生系其它科林殺到过来76仲甘好火气?

好像你在这里先系不良勢力吧

你你講野比較中肯, 理性???冇笑死人咩!!!

你話yuppi 呢個網名你用了十幾年, 從未改過, 各影音網皆可見我名字!

用goole打yuppi MK或者yuppi M&K,你就知道出來有幾多你所謂中肯, 理性的帖子了!

個人覺得AV1xx的不良勢力已慢慢入侵76了!优美 發表於 2009-9-14 08:31

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

成班MK仔咁,唔知以為去左三男兩女,講來講去果幾樣,沒完沒了,買野唔試聽,買錯就底能死,試聽左覺得無問題,又何來買貴買平

講oversell就仲低能,sony夠oversell,PS3當BDP,當年無bitstream 呃唔少人吧,十個有 ...
阿定 發表於 2009-9-14 08:43

Sorry 阿定, seems like you even don't get full understanding what's happening.  Please discuss base of the content in Post76.com rather than quoting any more contents from elsewhere.

I trust that we can establish a healthy discussion here base on the materials on the initial magazine article and the letter from Chris.  Other than that *DOES NOT MATTER*.

The administrators in Post76 trusted us and allow the discussion, please do not overuse it for personal attack or flaming other forum.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

你講到kenny係因為要賣2手m&k就上網唱mk
以我理解, 佢入既m&k, 大部分都係幫生意有來往既客買, 幫朋友買, 入多左果d先放上網賣
早排佢放晒佢自用果d, 好似係因為套5d連幾支鏡俾人偷左, 要套現買新相機
佢有冇一入返黎就上網放我就唔深究
不過佢之前自製掛牆架俾fd, 多左果d以超平價賣返俾網友, 有人要圖紙佢一樣免費提供, 佢幫左咁多網友, 又唔見有人讚佢

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

raymond好似係收藏家, 唔係賣家喎以我理解
3set 2510p, 4支mx-350, 仲有d咩mps 2525, 1525, 連mx-70佢都儲
如果有人見佢賣野通知下我, 我見到佢d收藏流晒口水

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

成班MK仔咁,唔知以為去左三男兩女,講來講去果幾樣,沒完沒了,買野唔試聽,買錯就底能死,試聽左覺得無問題,又何來買貴買平

講oversell就仲低能,sony夠oversell,PS3當BDP,當年無bitstream 呃唔少人吧,十個有 ...
阿定 發表於 2009-9-14 08:43

明晒, 總之有人買左乜都好, 一定要回復" 正啊!!流晒口水!!買啦買啦 "
咁呢個世界也野產品都係好野

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

轉貼, 代理好像回復了點問題
"这样子的问题我们绝对会回答的,有一点先指出你是理解错的。MK并不是只有Chris Hagen负责技术设计工程师,一个产品也不是一个人设计的!

至于你的问题1,Chris在他离开MK前主要负责于M系列的生产准备工作,后期的2510P是没有参与过。2510P是4位M&K工程师和专业人士在老板Asger的带领下连同世界最大喇叭单元厂家Tymphany开发生产的!

至于你的问题2有了1的回答就不用2了,因为他都离开了何来现在还负责设计及监管整个生产流程!

还有一点,MK Sound的用家绝对没有疑惑,你也没有,你只是觉得好像逮到了个好机会来整我们了,可惜没有!"

呢段野出處係av100fun, 有興趣可以自己睇睇, 冇興趣可以唔洗理
到最後, 究竟問題係出現係magazine定係老闆呢? 大家有興趣可以研究下

高級玩家

死窮鬼一件

76 榮譽VIP勲章

我只希望有個去方可以好好同朋友傾野,唔想這裡變成戰場,攪到什麼心情都冇晒
我都係M&K用家,身邊朋友用MK,我們都可以相處愉快,一件產品唔單單係生產成本,重有售前售後服務
哩D都係成本一部份,香港是自由市場 ...
timmywan 發表於 2009-9-14 09:25

以我理解...亦同意10bucks360 兄看法...
有聲會叫...平平地...好過冇~!! -__- '..

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

由於太八掛,我知道的 M&K 及 MK 內裡少人知的資料較多

很多時無謂阻人發達,很多事物,不便公開

但有明顯誇大失實的報導,有時間會略盡綿力,出文提醒

我覺得 10bucks360 兄的轉貼,也並無不妥

他已擁有整 Set  ...
raywan 發表於 2009-9-13 09:25

我再一次回應有關10bucks360兄出既第一個post我刪帖之原因, 我只係針對第一個post既內容去作出刪帖既行動. 呢個帖既回覆其實我跟本冇睇, 亦都唔需要睇, 事關呢個 post一開始已經係有問題, 所以之後回覆係點我都冇法, 一定要刪帖先, 之後我就再 POST返個原文出黎.

不過大家可能會想知究竟我KILL左係咩 POST, 不如咁, 我就 CAP返由10bucks360兄出既第一個POST出黎比大家睇, 大家唔需要再去估估下究竟小瑟KILL既 POST係咩啦.

大家睇完一定"車"原來係咁炸~~~~ 其實呢單野只係笑話一則, 只係有一D食飽飯冇野做, 係都要踢低人地而抬高自己既人所作出既一D無謂野.......!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好心啦, 冇人係到嘈, 大家討論唧, 又係有人話呢到可以討論
有咁多資料有問題, 有D人未買, 俾人OVER SELL左去買, 幾唔抵
10bucks360 發表於 2009-9-13 23:06

360兄, 其實抵唔抵人人唔同, 你覺得唔抵人地覺得抵咪OK囉, 唔洗一定要話人OVER SELL果D野既, 總之有人買就得. 同樓市一樣!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

此帖已關!!!

本來都想睇哂D POST睇下有冇咩要刪帖既, 不過其實大家都講來講去都只係 FANS之間既爭拗, 永遠都沒完沒了, MK 與 M&K都好, 其實點都好, 有前因又好, 冇前因都好, 總之大家有心買既朋友, 當二個唔同既牌子去買就好了, M&K依家又冇新貨出, 人家MK鐘意點都得, M&K既 FANS如果真係有心既, 不如試下去囉個 M&K既牌子來, 捲土重來, 咁咪唔怕比人借到舊M&K韜光囉.....反正你地都應該好有錢, 又好得嫻架啦!!!!(煩請各位有心人自動對號入座勒!!)

講返個 TOPIC既主旨先, 呢篇報導究竟是真是假, 其實大家可以去問下浦東, 要求佢解釋有關內容之真偽, 小瑟自問就冇RESOURCE可查證究竟是真是假, 總之大家都係成年人, 呢篇報導同呢個TOPIC要做既野都已經完了, 亦都OT左非常之多既篇幅, 所以我覺得係時間收手勒!!!!

Post76玩樂網.