設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] 有關主旨"MK sound的最新動向"之刪文解說

關閉 [複製鏈接]

進階玩家

請注意關鍵人物:
Mr. Chris Hagen是前M&K (倒閉前)任職的
Manager of Engineering (工程部經理)及
Director of Quality (質量總監)
主耍負責M&K喇叭設計及生產質量的重要技術高層

沒有他存在, MK Sound 的產品又如何?

你亦可查一查,現時 MK Sound 於前 M&K 倒閉後

買了甚麼真正 "Intellectual Property" ?

知道後,你便可有更深的明白!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

75# raywan

我係覺得, M&K 倒閉時賣出o既原裝parts
d人拎晒原裝野黎組合放售, 已經有人對呢d產品o既效果有保留, 所以呢類產品都唔太值錢同埋賣好耐都賣唔去

新公司由一班係咪真係造開喇叭都未知o既人, 用一般人認為次一等/不同的單元, 音箱, 吸音綿, 分音器等, 能做出同以前冇分別或更好效果o既喇叭, 我就覺得難以置信

其實又有幾多買左新品牌o既朋友係因為睇左舊公司o既"威水屎"而覺得好勁, 走左去買新品牌呢? 我差d都係其中一個

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

75# raywan

我係覺得, M&K 倒閉時賣出o既原裝parts
d人拎晒原裝野黎組合放售, 已經有人對呢d產品o既效果有保留, 所以呢類產品都唔太值錢同埋賣好耐都賣唔去

新公司由一班係咪真係造開喇叭都未知o既人, 用一般人 ...
10bucks360 發表於 2009-9-13 21:44

點解你唔上米樂度聽下
我自己本人係去米樂度聽完覺得係掂先買,威水屎從來唔會理,反而我一早知mk同m&k之間個問題,不過聽岩就買,好簡單。
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

甘都有得嘈,好心啦玩好套機先,以聲會友是這裡宗旨
timmywan 發表於 2009-9-13 22:56

好心啦, 冇人係到嘈, 大家討論唧, 又係有人話呢到可以討論
有咁多資料有問題, 有D人未買, 俾人OVER SELL左去買, 幾唔抵

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

點解你唔上米樂度聽下
我自己本人係去米樂度聽完覺得係掂先買,威水屎從來唔會理,反而我一早知mk同m&k之間個問題,不過聽岩就買,好簡單。 ...
鐵心心 發表於 2009-9-13 21:54

唔就腳, 況且都聽過幾次SHOW
YAMAHA也是, SHOWROOM都未上過, 都係SHOP試

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

甘都有得嘈,好心啦玩好套機先,以聲會友是這裡宗旨
timmywan 發表於 2009-9-13 22:56

我文化低, 以聲會友是指什麼?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

幾位旦友都係想未買O既人諗清楚, 真係要嘈交, 嘈贏左又點呢? 做緊2手買賣要托高價嗎? 我見唔到有, 未買O既旦友再可以自己研究下

真係好O既野, 2手也很值錢, 車同樓都一樣
有興趣O既可以留意下M&K係EBAY同AUDIOGON個價

AUDIOGON到有SET 新版150LCR, 放左就黎有3個月, 由2600US減到1800US都未放出
仲有佢隻350都一樣

點解M&K D S150, SS-150, MX-350係EBAY同AUDIOGON到俾人搶, 點解新版減晒價都未賣出? 點解點解?

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

其實都唔駛解釋咁多,這是私人論壇,壇主心情唔好,喜歡刪就刪,就係唔喜歡你地鬧來鬧去

銀級玩家

人多左嘅地方,何止不同聲音,屎同屁都一樣多D臭D,討論區人流多左,是非爭拗自然多.任由爭拗漫延定係Cut Post,比錢果個即壇主有最終決定權........

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

大家都係想值玩音響交朋友,難道你見到你o既朋友買左or想買over sell o既野你會唔出聲?