設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ghhf

[隨身耳擴] 我的組合: 終極品聽 經典試聽大計!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

呢對係獨立單聲道式設計既WA5,賣家話係WA234既前身樣版機! 可以肯定呢對嘢當年造價應該唔係少嘢,小弟認同賣家說法佢係好獨特,標價USD3,000仲有價講的確算係好吸引吓!

賣家話自己聽得唔多,有d可惜,又話佢應該有一個更懂得欣賞佢既歸宿咁話! 小弟個人非常同意,可惜小弟巳入自己既WA5,而且小弟亦偏好原版設計多於獨立聲道,加上财力有限,所以小弟只會欣賞,而無心佔有! 不過小弟真心希望佢會有一個好歸宿,出呢段文幫佢推一推!

有興趣C兄可以上ebay行一轉,睇吓呢個bid! 小弟亦引賣家對貨品描述作日後參考:

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

唔記得提, 呢對嘢淨係有4同8歐姆喇叭輸出, 不過可以跟圖自己加裝個外置耳機轉接器, 要靚仔既就緊係送番Woo官方再加獨立耳機輸出!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小弟對呢對單道式設計系統咁有興趣,係因為如果早d見到又未入WA5,小弟可能會去馬入咗佢地,話哂只係全新WA5既一半價錢,又咁新淨。雖然無獨立耳機輸出,但正正可以比小弟過吓手癮,DIY個轉換器出XLR同6.3頭,仲可以再玩埋輸出線! 另外亦可能加多隻Woo WEE推玩埋STAX靜電耳機! 唔知新用家想點玩法,有機會小弟其實都想同佢交流吓!

講番小弟自己隻WA5,由於要求加料升級,原本兩星期交貨而家變咗要成個月,如無意外聖誕節前WA5就到手啦! 好多年都無收過咁正既聖誕禮物! 收到貨第一件事係開箱,再開殼睇埋內部配件,C兄準備好等睇最新鮮WA5全相寫真集,小心口水鼻血一齊來!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

無聖誕禮物 變新年禮物!

又有最新消息,小弟隻WA5已經完工! 不過要多少少時間執正條3呎特制DC電源線,據說個look係好靚仔咁話! 另外又透露咗小弟隻WA5試配上某大廠最新版精制既300B及274B,效果讓人興奮! 以乎係预期中事,但應該係有對比既意味,暗示小弟隻特別版WA5真係正一籌!

至於邊間大廠膽就唔出聲講啦,話哂唔係小弟自己既耳聽為實,玩新膽係來日方長,小弟亦傾向唔玩新膽住,先依原來計劃詳品咗西電WE 300B配WE 274A呢組經典組合,然後先再對比現代膽效果!

最少要多一星期先收得貨,所以聖誕禮物就無收唔到啦,即係最新期望係變新年禮物! 有進度好過無消息,不過小弟又要等多七日,真係望穿秋水,日子難挨!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

WA5 開箱與品聽 - 第零章

利益申報:
小弟無意吹虛個別產品, 試聽分享純粹係係個人特殊環境, 器材, 偏好趣向, 高低優劣, 仍小弟主觀及忠於自己有限耳感下, 對音質體驗既個人感受舒發, 並不涉及政治, 文化同任何經濟利益. 小弟言論只能作為參考, 一切應該以各位C兄自己耳聽為實!

免責聲明:
所有有關電源及連線改動, 仍小弟跟據個人經驗實踐行為, 改動及連線有一定風險, 不當處理可能會損壞相關器材, 及違反原廠保養條款, 甚至危及人身安全. 小弟無意鼓勵其他C兄模仿, 小弟亦不負責模仿後產生既任何後果同損失.

先要向C兄道歉,因為又被小弟忽悠咗(要追上潮流,而家興用"忽悠"依個詞),C兄一場入到來先唔好咁興奮緊張,小弟仲未收到WA5,不過已經係運貨途中,進入最後倒數階段,剩番幾日,2017新年前會到手!

小弟先開定個位,佈署一吓,成個WA5開箱與品聽文,肯定又會係小弟另一吹水力作,估算為期都要一年半載,預告做定個章節大綱,比d良好預期各位C兄! C兄如果未睇前傳,可以先到PROJECT WA5 膽皇機 現世PROJECT WA5 正式啟動熱吓身,重温食住前菜,過幾曰再上主菜就更開胃食得更有味道!

全文章節如下: (歡迎C兄提議其他品聽重點)

第一章 開箱全相寫真圖集
第二章 原廠初聽第一感
第三章 耳機群效果對戰
第四章 換膽遊戲與挑戰
第五章 WE300B經典組合
第六章 終極完全體變身
第七章 WA家族兄弟對決
第八章 尋找"一體臨場"
第九章 總結
第十章 後記

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章