設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

我們的小蝸居之入門級影音組合(經老婆準許 我upgrade7.1啦)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

好開心老婆準許 佢話d錢好過駛去第二度 上得多76真係中毒太深....套架生又帶左我去拎一個層次...LS50好正!!! 師兄 如擺位上有咩出錯 請改正小弟!!Thanks!! 最後祝大家情人節快樂!

新組合

新組合

威仔 Spl-1000 Ultra

威仔 Spl-1000 Ultra

Kef LS50

Kef LS50

Kef R200c

Kef R200c

Yamaha A2030

Yamaha A2030

Kef E301 後置

Kef E301 後置

Kef E301 前上置

Kef E301 前上置

LS-603喇叭線

LS-603喇叭線

評分

參與人數 12威望 +120 金錢 +115 收起 理由
小寶老豆 + 10 + 10 超正!
Samson2011 + 10 + 10
bigair + 10 + 10 超正!
good88690 + 10 + 10 精彩報告
CDR + 10 + 10 超正!
fungl + 10 + 10 一定要加分
chhanthony + 10 + 10
jason1969 + 10 + 10 超正!
momolee + 10 + 10 超正!
terryc + 10 + 10 精彩報告
smokeyduck + 10 + 10 very nice!
kenlabs + 10 + 5 好正!

查看全部評分

LG 65 E6P
Marantz 8802a
Lexicon RX-7
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
Focal Diablo & CC1008be
KEF T301 E301
MA RX-FX
Velodyne DD12+

銀級玩家

正喎~師兄!

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

如果全部都用LS50,仲正!
部YAMAHA突咗出嚟有d怪。不過問題唔大﹐係有少少美中不足嘅感覺。
整體上﹐成個視覺好舒服﹗器材靚之余﹐拍攝功力應記一功﹗

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

你啲相好似睇落扭曲都好勁, 睇第一張以為你對LS50係向出....

我諗你中置可能要搵嘢令佢少少傾斜, 令到單元個指向性向返皇帝耳仔位, 咁樣成個睇戲效果應該會再好啲, 始終睇戲都係中置最重要. 2030有無調教過dialogue shift? 你有front height可以轉dialogue level好正~~!! {:9_426:}

宜家係咪淨係玩surround back無surround? 如果可以既話將後置E301 升高少少再指向耳仔做surround, 然後加多2隻上牆指返落嚟做surround back, 咁Y記既DSP就會再發揮好啲~~!! {:9_423:}

黑鑽玩家

kenlabs 發表於 2014-2-14 18:46
如果全部都用LS50,仲正!
部YAMAHA突咗出嚟有d怪。不過問題唔大﹐係有少少美中不足嘅感覺。
整體上﹐成個 ...

多謝ching 我都想推到最入 因為部2030太大 我個櫃唔夠深
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

黑鑽玩家

ykluk 發表於 2014-2-14 18:47
你啲相好似睇落扭曲都好勁, 睇第一張以為你對LS50係向出....

我諗你中置可能要搵嘢令佢少少傾斜, ...

有玩呀ching 好正呀 人聲好似係部電視正中出甘呀!我都打算遲啲再煎高啲部中置 ching有咩釘好介紹?因為我唔想嘥左個stand 加上我老婆唔like啲線外露曬出來 她比我買 啲攞位点都要經她同意!不過她都大讚ls50 話聽容祖兒正左好多呀!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

sharkpigyu 發表於 2014-2-14 21:18
有玩呀ching 好正呀 人聲好似係部電視正中出甘呀!我都打算遲啲再煎高啲部中置 ching有咩釘好介紹?因為 ...

如果唔可以換櫃都好似無咩空間比位個中置斜少少,其實擺位絕對重要過用咩釘,你搵到啱size嘅升到好過~!{:9_423:}

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

sharkpigyu 發表於 2014-2-14 21:11
多謝ching 我都想推到最入 因為部2030太大 我個櫃唔夠深

我反而怕部2030唔夠空間散熱。

下次有budget, 後置喇叭最好換大少少﹐當然LS50就最理想啦。
因為HD音效要大d嘅後置喇叭先至發輝得好架。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

可惜部 2030 擺唔耐喇......

黑鑽玩家

ykluk 發表於 2014-2-14 22:35
如果唔可以換櫃都好似無咩空間比位個中置斜少少,其實擺位絕對重要過用咩釘,你搵到啱size嘅升到好過~! ...

睇黎要出去物色下有咩櫃!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX