設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: nofakeplease

[入耳式] 勁耐冇上去,去完又跌錢。。。

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2013-10-4 14:49
如果拎amp黎互"亨"...我會出部黃銅KM-01...
哈哈應該血流成河呢~

你部黃銅磚win硬~

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

ahnel 發表於 2013-10-4 15:18
你部黃銅磚win硬~

師兄唔好輕視DIY amp....
我見好多都可以一下壓死人...

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2013-10-4 15:32
師兄唔好輕視DIY amp....
我見好多都可以一下壓死人...

小弟不才, 響我印象中DIY amp就等於薄荷糖盒, 殺傷力有限~

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
thomaswai + 5 + 5 糖盒果d 算把啦..根本無料到~

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

ahnel 發表於 2013-10-4 15:35
小弟不才, 響我印象中DIY amp就等於薄荷糖盒, 殺傷力有限~

我有幸見過幾部...(個名叫核彈)
大部+重, KM-01變左小朋友

行動組特工

muffy 發表於 2013-10-4 15:48
我有幸見過幾部...(個名叫核彈)
大部+重, KM-01變左小朋友

淨係"核彈"哩個名都夠哂霸氣~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

biid 發表於 2013-10-4 15:14
希望出席+5

我都希望能出席呢,增廣見聞同認識新朋友總是好事。

新仔玩家

biid 發表於 2013-10-4 14:05
對比耳機係好嚴肅嘅事,
因為你係直接咁比較緊兩個製作團隊嘅心血同成果,
好似你咁草率地比較,係完全唔 ...

biid 兄,如果套用返你套標準,我諗我地大家都唔可以再評耳機啦,
講下都可能唔得。。。
因為按你思想,對比耳機好似要由評耳機專業人士先有資格,
唔係乜乜行業認可聲學大師,耳機專家就冇資格去評耳機,
否則點叫尊重啊大佬?我普通玩家,見識又少,擔當唔起哩個重任喎!

如果你話我草率,咁我真係要請教返biid兄同各位大佬既專業意見,
有邊位師兄對比兩隻耳機會將成個市場有賣既東西都比較晒佢?
市面有咁多前端你比得幾多部?比唔晒又話草率,我冇錢買晒黎比,是旦講兩句又話唔尊重人地。。。
咁仲洗乜討論呢?
一面倒like爆佢就算啦。

換個角度講,你又有冇誤會過人地呢?
你有咩實質証據去支持你話人地黑暗?
憑咩?內幕料嗎?
如果冇實証就亂去話人地,咁都叫尊重?
我唔係想偏幫,不同都叫幫襯過下同兩邊壇走,
暫時都唔覺有咩咁黑即。

P.S. 我由頭到尾都係講緊自己用耳試完二揀一,我揀4b,我有我原因,就係試完我鍾意luf4b多過asg2,就係咁簡單。
biid 兄你揀asg2亦有你自己原因,話題已完。我冇諗住說服你或任何人叫人買luf4b,但唔該你都唔好用你偉論黎串我唔識野或草率。因為大家道不同本身就不相為謀,點解係都要將兩件事拉埋黎講?
唔同你保証asg2煲完我一定會鍾意?定係你只係想我試下煲過既asg2先?如果係後者,我一早試過啦,唔係點會知到有隻咁既野呢?琴日上10樓試完,係想科水,唔係搞事架!今日我先對比過我對新買既luf4b同個fd對早排買既asg2,結論都係我冇買錯! 係咁多!

高級玩家

iamsocheap 發表於 2013-10-4 16:17
我都希望能出席呢,增廣見聞同認識新朋友總是好事。

其實socheap兄已經好有見識呀
不過見識同$一樣唔嫌多嘅

專業玩家

biid兄呢排好少浦頭喎

星級玩家

新仔玩家

biid 發表於 2013-10-4 16:39
其實socheap兄已經好有見識呀
不過見識同$一樣唔嫌多嘅

socheap師兄就係兩樣都多個下先抵死