設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: nofakeplease

[入耳式] 勁耐冇上去,去完又跌錢。。。

高級玩家

nofakeplease 發表於 2013-10-4 16:27
biid 兄,如果套用返你套標準,我諗我地大家都唔可以再評耳機啦,
講下都可能唔得。。。
因為按你思想, ...

原來煲完至認真評對你黎講係咁難,
咁評耳機真係唔岩你啦,
有認真寫過評測嘅人都知係苦差一件。
對比耳機/器材,更加從來都唔係一件易事,
就算資深耳機寫手都要好認真仔細咁令各耳機/器材處於適合而公平嘅環境,
除左煲好未呢D基礎因素,仲要考慮會唔會因器材特色影響環境公平性。

仲有希望你搞清楚重點,
我只係睇唔過眼,你發文用未煲好嘅ASG-2抬高另一耳機,
無論未煲好嘅係ASG-2定係嘅其他野,只要我清楚佢煲前後分別大嘅,我都會指正。
亦無論你抬高嘅係LUF4定其他野,只要係草率嘅對比,我亦會出聲。
只係你不停強調呢2隻耳機,覺得我質疑你嘅決定而已。
其實你私下揀咩耳機,
就算覺得街邊D "6仔"(B仔變形版) 好過推得好嘅SR009都唔關我事,我亦唔會理。
但係你係度發得文就應該負責任,出到聲AB對比就請仔細認真以尊重人地心血。

我唔大清楚你係果邊玩過幾耐,
不過識我嘅人都知我係果邊玩起的,亦一直守係果邊,
甚至果邊因某會員搞到D舊人走曬,我都一樣不離不棄。
直至我親身確認倒佢背後嘅真相至過黎呢邊,
我連佢D槍手嘅FB都有添,只不過係唔想再涉足果邊嘅事,至無出聲爆多D料。
好心你咩都唔知,就米懶好人幫佢地講好說話。

高級玩家

scene030112 發表於 2013-10-4 17:01
biid兄呢排好少浦頭喎

係吖,係WHATAPP浦頭開
不過睇完呢個主題,都有D心思思想出番D認真嘅評測

高級玩家

斯路 發表於 2013-10-4 17:04
socheap師兄就係兩樣都多個下先抵死

佢死口唔認$多果下仲抵死
明明佢最近入左唔少新野,都唔出評,都無顧下我等緊嘅心情呀!

高級玩家

biid 發表於 2013-10-4 15:14
希望出席+5

希望出席 +6
幾忙都上一上水
踩一部機不代表說真話, 讚一部機不代表說謊話

專業玩家

希望出席 +7
等小弟見識下世界

新仔玩家

biid 發表於 2013-10-4 17:11
原來煲完至認真評對你黎講係咁難,
咁評耳機真係唔岩你啦,
有認真寫過評測嘅人都知係苦差一件。

biid 兄,唔該搞清楚我只係分享緊自己聽感,唔係評測緊,所以take it easy!

其實我真係唔明你點諗野。
你覺得我唔夠詳細,但你自己就連親耳去聽都未試過你就話我有問題,
喂,最少最起碼,我叫做親身感受過先出聲,仲比埋錢行動埋。
你呢?你有冇尊重過我先?你連試都未試過就評論我既分享喎,
如果我係隻luf4b,你係隻asg2,好明顯你係未煲過我就AB我啦,係咪先?

我好想問你一句,你既聽感代表得邊個?除左你自己一個之外,仲有邊個?
如果彼此既聽感都只能代表各自個人感受,咁我草率兩句同你長篇大論個分別係咩?
畀你引經據典,論文咁款又如何?考試嗎。。。
最終咪又係一篇用家分享。。。最多咪又係畀班商家用黎推銷sell客。

至於你同佢地有咩牙印我唔知,但你有冇失身同被佢地呃錢先?
如果冇,你真係好難話佢地黑,畢竟你冇實質損失,一切都係你自己理解,
情況咪又係同未煲好對耳機就唔好AB一樣。。。
槍手哩家野,你係76到話非76地方黑,人地咪一樣覺得你槍,何必呢。。。
但你繼續無証據地話人地黑,人地真係會有損失,到頭來又話出信告76就唔好啦,
以前u仔個版主都係因為咁出事。
我都係好心提下你。

P.S. 唔好話我多事,我睇到你9月10號仲用緊含源二手區出貨,其實你真係咁討厭佢地,又何必用佢地服務呢,
決斷d吧啦!又要鬧又要用,我覺得咁樣好唔型。畢竟人地個二手區有料到,都要靠人地苦心經營啦,
套返你個句,尊重下人地團隊啦biid兄!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

MakCato 發表於 2013-10-4 17:35
希望出席 +6
幾忙都上一上水

MakCato大哥都黎!
哇今次正啦! 真係引蛇出洞

銀級玩家

muffy 發表於 2013-10-4 18:12
MakCato大哥都黎!
哇今次正啦! 真係引蛇出洞

agree  
Audio Technica IM02 / CUSTOM ONE PRO / FIIO X7

高級玩家

nofakeplease 發表於 2013-10-4 18:03
biid 兄,唔該搞清楚我只係分享緊自己聽感,唔係評測緊,所以take it easy!

你可以睇番最初我只係提醒你,煲前後嘅asg2分別好大,
但係從對話中已經可以知你就算唔清楚一件事(煲機、隔離醜惡而無恥嘅宣傳、打壓異己手法),
都可以好堅持你嘅想法(例如:為維護自己而講出煲機可能只係一個局)
咁其實我都無咩可以同你講,事關講左你都唔會理,繼續堅持自我。
我都唔想再嘥手力打字啦,你繼績享受你嘅世界吧
不過都衷心希望你有一日可以了解出面嘅世界更多。

雖然我講嘅重點唔係luf4,不過如果你咁堅持要我試luf4,都可以嘅,
不過行上去試果一陣,好難試倒真材實料。
如果我有機會可以借倒煲好嘅luf4一晚,我一定會出評測,
你可以放心我會如實報告,
雖然我前端唔係咩神級野,不過都唔需要擔心我前端未夠班試

至於法律問題我驚都未驚過,我唔知世上有間鋪叫“隔離”羅,
多謝你關心。

關於2手區,無錯,我有用,咁又點?
全香港有n咁多人好憎李+x,米一樣逼住要用佢期下d野,無關係吖。
仲有我唔會尊重d講一套做一套、滿口道理,卻行事陰毒嘅虛偽之徙

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

nofakeplease 發表於 2013-10-4 18:03

我見你幾個Forum 都開左同一個post,感覺上真係宣傳味幾重,其實咁多人都話想約出黎分享,你不如就帶出黎俾大家試下啦,一來可以咁多人即場比較,集合唔同人嘅意見,二來又可以證明閣下唔係鎗手
(Post76 Android 手機版送出)