設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Momogo

[討論] 不吐不快...影音舖態度

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

blackcolor 發表於 2013-5-10 16:06
我習慣響大鋪試,未遇過呢個問題!

再者,有時就算貴少少,都寧願返轉頭幫親曾經響人地到試機既 ...

{:9_423:} {:9_423:} {:9_423:}
絕對同意......講真有heart同服務好都會係下次買野既第一首選!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我試過收工去睇(著西裝)...放假去睇(著便裝)...態度都唔同...
著西裝果陣...試完唔買...仲識主動比卡片我...叫我下次返o黎搵返佢
著便裝果陣...好似連啋我都唔多願咁.........
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實唔止音響舖啲Sales 係咁,ssp黃金地下班電腦Sales仔都一樣鐘意白鴿眼、串串貢、唔優做...  依家香港好多Sales都係咁嘅款 ~

但係真係無計,只可以話呢班友唔係出嚟撈世界 ~

亦都係咁,所以都多咗上網買嘢! 送到上門,又唔駛同佢哋講咁多廢話 ~

但話分兩頭,我曾經都遇過啲醒目又得人鐘意嘅Sales, 佢哋有時都會令啲客心軟,買高一級貸,等你多一點享受,但又令你多一點超筆!

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

ilavbnm 發表於 2013-5-10 16:44
我試過收工去睇(著西裝)...放假去睇(著便裝)...態度都唔同...
著西裝果陣...試完唔買...仲識主動 ...

下次試吓粗聲粗氣講普通話扮大陸佬可能又唔同架.
東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

下次去到第一句講 : 你們收人民幣嗎?
東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2013-5-10 16:44
著西裝果陣...試完唔買...仲識主動 ...

ilavbnm師兄....身體感受
而因為小弟工作關係返工只會著便服...
行入舖頭既時候....直頭感覺自己變左細菌咁樣
"你唔買快D走啦....唔好整污糟呢度D地方"

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lcw1010 發表於 2013-5-10 17:04
其實唔止音響舖啲Sales 係咁,ssp黃金地下班電腦Sales仔都一樣鐘意白鴿眼、串串貢、唔優做...  依家香港好 ...

絕對認同....服務好D真係會貴少少都返轉頭幫襯返個Sales
買左有問題都會覺得佢會幫到手....信心自然返晒黎

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

我試過到旺角問價,Sales只問我想多少錢,不願報實價,並說他們開業廿多年,太多做熟客,你來問價理應知價,他還說不懂報價給我,最後似老闆的人才肯報價。
當時真的很失望,其實我是準備在代理試機,而哪裏平便在哪裏買,但最後雖然是代理貴$500(機價約2萬),我都幫代理買。如果那旺角舖對生客誠懇一點,必定做到我生意的,包括以後升級。

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實唔止音響舖啲Sales 係咁,ssp黃金地下班電腦Sales仔都一樣鐘意白鴿眼、串串貢、唔優做...  依家香港好 ...

小第認為...

其實最成功的sales就是一d能夠系個銷售過程令你忘記佢係sales既人

評分

參與人數 1威望 +1 金錢 +2 收起 理由
happyvalleyzida + 1 + 2

查看全部評分

TV: NX710 46
AVM: SR6005
INTM: LM-211IA
CDP: CD6004
BDP: PS3
HDP: HD600A
F & C: Monitor Audio RX8
S: Minx 10
SW: EQ-Max 8

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lcw1010師兄....同意
所以去親深水埗買野...只會盡情地格價,務求一個仙都唔蝕比佢...
對佢地絕對唔會講感情....邊度平多著數就去邊度買....就係咁簡單
所以呢D關係咪係佢地自己一手一腳日積月累咁樣儲返黎架囉