設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: law1987

[外國] 《蝙蝠俠—夜神起義 The Dark Knight Rises》- 影評討論區(含劇情)

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

個人喜愛的香港戲院排名如下: JP MCL, 圓方六院, 德福任何一院, APM大院, 其他都唔會多去!!!! ...
小瑟 發表於 2012-7-23 03:00 PM

除左圓方六院, 其它都未去過JP MCL 1院好定2院好D?

科林玩家

我覺得好好睇, 不過都係第2集正d

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

個人喜愛的香港戲院排名如下: JP MCL, 圓方六院, 德福任何一院, APM大院, 其他都唔會多去!!!! ...
小瑟 發表於 2012-7-23 15:00

大王, 請教下 JP MCL 一定二院正 d?
皇帝位又在邊行呢?
YBA PASSION IA350
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 751R
OPPO BDP 105D
FOCAL DIABLO UTOPIA III + CC900
MIRAGE OS3
MORDAUNT-SHORT AVIANO 7
PANASONIC TH-P42V20H
MAGIC TV 8000D
ISOL-8 SUBSTATION LC
隆宇 LY-206-2

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

除左圓方六院, 其它都未去過JP MCL 1院好定2院好D?
law1987 發表於 2012-7-23 15:51

兩間院都差唔多,第三行起中間位置都無乜問題,第七八行最好!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我睇圓方震凳, 好x勁喎~~~~
小瑟 發表於 2012-7-23 12:43

我第二次睇圓方    張凳係好震...唔好比張凳呃左...   唔係話圓方音響唔得  我覺得係套戲本身混音做得唔好
AMP: DENON AVR110 /DENON 7200WA               
LCR:  JBL LS40X2  JBL LS CENTER /MK M7X3                          
SUR: JBL L820X2 /MK M4TX2                        
SUB: JBL LS120P / MK SB12  
ATOMS: J

進階玩家

回復 117# @肥狗仔@

漫畫中(2010)bruce死後係dick grayson(一代robin)做batman
一代robin其實無做robin後成為獨自的hero,有自己的comic,叫nightwing
我估nolan唔拍,但WB自己拍nightwing
nightwing本comic幾好睇架

高級玩家

前幾日去圓方,感覺細聲左..同上次去睇普羅米 架SHIP起飛時冇得比

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  @肥狗仔@

漫畫中(2010)bruce死後係dick grayson(一代robin)做batman
一代robin其實無做robin後成 ...
andrew_wongyk 發表於 2012-7-23 19:48

nightwing拍電影我估機會唔大,若果之後華納拍咩羅賓聯盟或者nightwing,蝙蝠俠就一定要出現。但商業上我就唔覺得華納因為nolan兄弟寫嘅結局而走去拍robin而放棄batman。

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

Christoper Nolan都話3集前傳之後唔會再拍, Christin Bale又話唔係Christoper Nolan拍就唔再做batman... ...
ykluk 發表於 2012-7-23 02:08 PM

睇IMAX氣氛同感染力係唔同D

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

前幾日去圓方,感覺細聲左..同上次去睇普羅米 架SHIP起飛時冇得比
kanyiufai 發表於 2012-7-23 21:36

CHING唔係圓方細聲左  係套戲本身配音問題    普羅米修斯我都有去圓方睇過   講音效呢套真係輸普羅米修斯好多,完全冇得比
AMP: DENON AVR110 /DENON 7200WA               
LCR:  JBL LS40X2  JBL LS CENTER /MK M7X3                          
SUR: JBL L820X2 /MK M4TX2                        
SUB: JBL LS120P / MK SB12  
ATOMS: J