設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: law1987

[外國] 《蝙蝠俠—夜神起義 The Dark Knight Rises》- 影評討論區(含劇情)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

商業上華納係唔會比佢整死依個dark knight系列Bruce Wayne,Christopher Nolan佢唔拍華納大可換導演 ...
yankees 發表於 2012-7-22 23:20

如果一定要從商業角度出發的話,倒不如話商業上華納係唔會比Christopher完咗成個故事,一定要留一手。哩個Bruce Wayne死咗有第2代,有第3代。最緊要仲有Batman。當然我咁唸係完全排除咗正義聯盟,假若哩出戲5年內成事的話,Christian Bale係走唔甩的。

專業玩家

說話唔可以咁講,雖然個人覺得batman死活唔係結局重點,而我都相信好多人對Bruce Wayne嘅生死係無任 ...
@肥狗仔@ 發表於 2012-7-22 23:36
唔通要拍場
Bruce Wayne開過記招出來公佈未死先係未死?我只係指出導演已交待晒Bruce 未死劇情交待,唔好睇完inception又張今套batman結局投入去佢上套就真

專業玩家

如果一定要從商業角度出發的話,倒不如話商業上華納係唔會比Christopher完咗成個故事,一定要留一手 ...
@肥狗仔@ 發表於 2012-7-22 23:43
Batman唔=實收得,左治古尼套咪仆直,家下對華納來講有商業價值係dark knight,至於華納好想番炒avengers咁拍套正義聯盟出來賺大錢,不過太遙遠,要睇下下年套超人收唔收得先講

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔通要拍場
Bruce Wayne開過記招出來公佈未死先係未死?我只係指出導演已交待晒Bruce 未死劇情交待,唔好睇 ...
yankees 發表於 2012-7-22 23:46

若果真係有哩幕的話我相信都唔會有人再問有關batman生死嘅問題吧。我想講嘅係有時唔好將自己對電影劇情嘅理解強加喺別人身上,而覺得咁係理所當然,就好似你話人睇完Inception就將個結局代咗batman咁。正如我之前所講,唔同人有自己嘅理解係正常。以哩個貼為例,起碼有兩人對batman生死存在疑問。作為普通論壇交流,說話語氣可以唔洗咁重。

專業玩家

若果真係有哩幕的話我相信都唔會有人再問有關batman生死嘅問題吧。我想講嘅係有時唔好將自己對電影 ...
@肥狗仔@ 發表於 2012-7-23 00:06
有人唔明咪指出劇情交待說明,好似你咁又列出幾項你自己認為可能性答咪即係叫人睇完你劇情意見疑惑更疑惑,完全無去試給意見解讀劇情,如自己睇倒咩就咩,咁我話bruce其實死左昇左仙之後顯靈返來見阿福

黃金玩家

Batman唔=實收得,左治古尼套咪仆直,家下對華納來講有商業價值係dark knight,至於華納好想番炒avengers ...
yankees 發表於 2012-7-22 23:51

咁batman就一定會拍落去,今次叫做三部曲完左,我覺得新一集都唔係兩三年內嘅事。到時如果演員換的話不論dark knight定batman票房都可能打折。我唸跟住落黎華納都會好似以前嘅做法咁搵個新導演拍兩集一個新系列出黎。始終時間一長,品牌價值未必咁有保證。

黃金玩家

有人唔明咪指出劇情交待說明,好似你咁又列出幾項你自己認為可能性答咪即係叫人睇完你劇情意見疑惑更疑惑, ...
yankees 發表於 2012-7-23 00:16

要搞清楚嘅係,我從來冇否定你為其他Ching解釋劇情嘅意思,我自己都發表咗自己對結局嘅見解。但我唔會加「無野呀!」哩類令人誤會嘅語句。

專業玩家

要搞清楚嘅係,我從來冇否定你為其他Ching解釋劇情嘅意思,我自己都發表咗自己對結局嘅見解。但我唔 ...
@肥狗仔@ 發表於 2012-7-23 00:21

我唔係古代人唔識知乎者也好難,又唔係咩人身攻擊如打個無野呀!都話唔得都幾難溝通,我同frd傾計都咁傾法,師兄唯有skip我post

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

無野呀! 王晶式交待佢未死重話開放結局?Bruce Wayne已半年前整好左自動導航(戲初同Fox既對話已有提 ...
yankees 發表於 2012-7-22 11:10 PM

絕對同意

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

唔關間戲院事 我睇嗰間一定勁過megabox  主要係套戲本身配音配得唔好,d音效,佢整晒去d背景音樂度,令 ...
AST(Gym) 發表於 2012-7-22 10:18 PM

你講既已經係去到前期混音既事,非戲院音響層面問題。