explorerhk 發表於 2011-9-16 16:45

師兄,

可否告知我 送貨到HK Van 仔運輸電話,蘇寧個 Sales 電話 (因前兩天上過去國貿蘇寧店, 個sales唔多 ...
catcatfish 發表於 2011-9-13 03:51 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

華強蘇寧個 Sales 會醒, 佢知晒我地點攪, 唔洗煩, 我估條友仔大大話話出左幾十部電視, 等我有機會問下佢先 :)

billy997 發表於 2011-9-16 17:22

華強蘇寧個 Sales 會醒, 佢知晒我地點攪, 唔洗煩, 我估條友仔大大話話出左幾十部電視, 等我有機會問下佢 ...
explorerhk 發表於 2011-9-16 16:45 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我都有打過比佢, 我唸佢真係因為呢個 forum 出左幾十台唔定.
我又 share 一下, 其實我唸住買 sharp 60x50a, 不過呢位 sales 最平比到我 23400 only. 之後我上taobao , 依家搵到 under 20000 就得. 不過當然冇咁大間公司, 係先比 500 訂 (in taobao), then 上去倉 (can have bluray / ps3 to test) 驗埋比尾數. 我 100% confirm 左係全新未開過盒, 佢仲比定兩部我 in case 有問題. 橫惦咁煩都係要平, 我就用左呢個方法, 明天上去睇下有冇問題... 最好就係唔洗我去兩次, 同埋只係 RMB500 見到貨先比錢都安心.

stevenchao194 發表於 2011-9-16 20:07

Hi Macau Ching , 我上次響拱北國美買,佢地要收哂機錢先會安排送貨試機 , 之後佢地叫左"中旅"托運到氹仔 ...
rorolexex 發表於 2011-9-16 01:17 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

今日返公司即問珠海勞工同事,佢地介紹我除左國美,仲可以去一間叫"泰豐"既大型電器鋪睇下,我諗住聽日上去睇下,多謝C兄資料

rorolexex 發表於 2011-9-16 21:47

今日返公司即問珠海勞工同事,佢地介紹我除左國美,仲可以去一間叫"泰豐"既大型電器鋪睇下,我諗住聽日 ...
stevenchao194 發表於 2011-9-16 20:07 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

泰豐就響國美對面,我上次去見佢地連display都冇放部"55 出來{:6_185:} ,所以價都冇問就去左國美,見到佢地有放部"55機出來做DEMO , 個Sales又識廣東話,一開價rmb$22000 ( 7月頭 ),我當時都問過蘇寧最平都開我rmb$23400,我諗左幾日就返上去比錢la{:6_190:}, 大家馬交fan祝你買機成功{:6_193:}

catcatfish 發表於 2011-9-16 23:54

回復 421# explorerhk

Explorerhk 師兄,
請問可否告知華強個 sales 電話, 等我check 下佢有無貨先上去. Thanks !

eqx 發表於 2011-9-17 00:17

如果有地址 可以 去國美個網買 21XXX, 三星D8000 都係172XX (55")

我都訂左二部 (我同同事一人一部), 送左去深圳OFFICE CHECK 機沒包光死點, SONY 個部沒問題,
但三星個部有一光點{:6_200:}, 即刻唔簽收, 過左2日送個部比我.   之後叫公司車返HK, 同我問
過海關沒報關都可以拿回大陸~ 有單同發票就OK~ 希望幫到CHING啦!~

Ivan_s 發表於 2011-9-18 01:49

無, 得簡體同英文.
explorerhk 發表於 2011-8-6 01:45 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

CHING, 小第中左毒, 能否提供SALES及運輸聯絡方法, 謝謝!!{:1_352:}

stevenchao194 發表於 2011-9-18 19:30

泰豐就響國美對面,我上次去見佢地連display都冇放部"55 出來 ,所以價都冇問就去左國美,見到佢地 ...
rorolexex 發表於 2011-9-16 21:47 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

今日上左去睇啦,SONY係國美最平,未講就22500,我諗講下22000都得

不過我本身係想買PAN記PLASMA,睇左國美,泰鋒,SO寧,同華潤萬家,PAN記最齊反而係萬家。大陸仲未有50吋VT30,萬家話月尾會有貨,50吋VT20標價RMB15000,有千零蚊水位減,應該RMB13000有交易,送一副眼鏡。

如果想返大陸買機唔洗心急,間間都話有十一折扣,月尾去買我諗仲有一千幾百蚊減下,我都係等月尾上去買部VT30同埋抽油煙機

viccat 發表於 2011-9-19 01:29

Hi Ching Hing !

Have anyone bought Sony 60" ( e.g. NX720 ) or 65" ( e.g. HX720 or HX920 ) LED TV, as 55" LED for 21:9 movie is small although I am also planning for projector in the future ?

Thanks

thomas43213 發表於 2011-9-19 01:46

冇保養都咁多人買?{:6_121:}
頁: 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52
查看完整版本: 剛係大陸買左 Sony 55" HX920 返香港用 (最後更新 9 Jun 2012)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。