浪人 發表於 2011-9-21 15:03

回復浪人

其實只要係大陸idtv 就一定收到香港數碼電視, 因為我地係跟大陸用同一個制式(無記錯, 應該係 ...
explorerhk 發表於 2011-9-21 14:57 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

但大陸唔用 iDTV 呢個名呢~~

你去D官網,只睇到...."地面数字电视接收"

你唔會見到佢標明係 iDTV 囉~~

billy997 發表於 2011-9-21 15:14

回復浪人

其實只要係大陸idtv 就一定收到香港數碼電視, 因為我地係跟大陸用同一個制式(無記錯, 應該係 ...
explorerhk 發表於 2011-9-21 14:57 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我就去左一間 taobao 店, 佢冇實店係深圳 (only 廣州), 但可以安排去個倉攞, 都係試O岩先比錢. 但佢又比 "so 0" 平左成三千多.

stevenchao194 發表於 2011-9-21 23:02

睇左大陸官網,大陸VT30可能無50吋,只有55吋,不過貴左1萬,得GT30同ST30有50吋,我睇左官網好耐都睇唔出有規格上面有乜大分別,有無C兄可以解答下

benzzie 發表於 2011-9-21 23:53

唸住國慶假期上去買部55 led tv,心目中係hx920或nx720,請教分別大不大呢,請師兄們比d意見小弟,謝謝

kyw999 發表於 2011-9-22 00:42

多謝咁多ching 的分享﹗幫助我哋抗通脹﹗{:6_193:}

小的有個題議﹕懇請各位ching 如有更多的資訊,請繼續回覆,等大家知道目前最新情報。

謝﹗

例如最新價格、型號、購買地點及方法﹗{:1_345:}

Elac310ue 發表於 2011-9-22 01:25

樓主師兄仲好過特首派6千蚊{:6_193:}
不如出o黎選特首啦{:6_165:}
能否提供SALES及運輸聯絡方法, 謝謝!!{:6_178:}

pl876 發表於 2011-9-22 04:01

唸住國慶假期上去買部55 led tv,心目中係hx920或nx720,請教分別大不大呢,請師兄們比d意見小弟,謝謝 ...
benzzie 發表於 2011-9-21 23:53 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

有920一定買920,我都有D後侮當時買咗NX720,唔係唔捨得,而係920未出而自己心急等唔切{:1_247:}

emuho888 發表於 2011-9-22 22:19

見到33台嗰邊,hx920連兩對眼鏡加Sony 藍光機做$28000(港幣)價錢都ok!唔使下下自己上深圳搞一大輪{:6_238:}

callaway 發表於 2011-9-22 22:53

請問各位Panasonic部GT30C等唔等同VT30?
同佢地既高清接收是否一樣?
Thx!

bbbaba 發表於 2011-9-22 23:44

Ex720 is great value. I was about to buy this 60" at RMB 17xxx. But compare to hx920 and sharp 60x50 ...
billy997 發表於 2011-9-20 10:15 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

Thanks for advice. But I watch those TV at SuLing and really not that big difference with the higher model (no 920 demo there). Let me check it up in HK!
頁: 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53 54 55
查看完整版本: 剛係大陸買左 Sony 55" HX920 返香港用 (最後更新 9 Jun 2012)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。