ozrayyau 發表於 2015-4-5 18:14

c.m. 發表於 2015-4-5 16:41 static/image/common/back.gif
我重以為Camera kit 只用來睇相、睇電影。

另C兄的線。。。小弟一路當巨系line out。

師兄, 差不多用 USB 輸入嘅都係數碼傳送, 唔會係音頻{:1_332:}

ozrayyau 發表於 2015-4-5 18:23

Andykong 發表於 2015-4-5 14:52 static/image/common/back.gif
出左唔夠半年已經第二次邂逅,師兄中毒好深哦!

我見呢位師兄食回頭草, 心諗係咪要比多次機會 N6? {:1_342:}

on5000on 發表於 2015-4-5 21:56

keigo912 發表於 2015-4-5 03:41 static/image/common/back.gif
係,今次係第二次買n6

用n6頭50小時真想死,差d想賣走n6。而家用左100小時後好滿意{:6_127:}

keigo912 發表於 2015-4-5 22:15

on5000on 發表於 2015-4-5 21:56 static/image/common/back.gif
用n6頭50小時真想死,差d想賣走n6。而家用左100小時後好滿意

之前果部大約煲左100個鐘都已經開始開聲,而家E部努力煲機中,奇待煲起既N6.{:6_139:}

班目一角 發表於 2015-4-5 22:37

真系煲開同未煲開好大分別...我聽過兩間既N6

Andykong 發表於 2015-4-5 22:55

on5000on 發表於 2015-4-5 21:56 static/image/common/back.gif
用n6頭50小時真想死,差d想賣走n6。而家用左100小時後好滿意

100 小時部機聲底算穩定了,100-200 小時是 refinement,高頻毛刺小 D,橫聲場寬 D (但縱聲場唔覺再變) 等等,但 100 小時前確是有頗明顯的改變,我部 production unit 開機第一耳直情低頻發軟,嚇了一跳!

但有師兄話 PCM1792A 煲 500 小時都唔算多,咁我認我無咁既耐性,我個部都現在都只係 (估計) 3xx 小時,大耳始終是我較大 preference.

Andykong 發表於 2015-4-5 23:00

keigo912 發表於 2015-4-5 22:15 static/image/common/back.gif
之前果部大約煲左100個鐘都已經開始開聲,而家E部努力煲機中,奇待煲起既N6....

次次見到你簽名檔既 DAP 修練史都歎為觀止,我以為你會咬實牙根上 AK240 完夢 (AK 你只欠呢部),但估唔到你會回馬鎗再入N6,這是你的第一次返手玩同一部 DAP? {:1_351:}

Andykong 發表於 2015-4-5 23:12

ozrayyau 發表於 2015-4-5 18:23 static/image/common/back.gif
我見呢位師兄食回頭草, 心諗係咪要比多次機會 N6?

現在開始多地方有 N6,行過咪聽多次囉,無壞既!

你想認真搵部煲開了的 N6 試下的話我歡迎大家約個方便的時間交流下,橫掂你咁多玩具,一齊玩實係我著數啦!

Andykong 發表於 2015-4-5 23:14

班目一角 發表於 2015-4-5 22:37 static/image/common/back.gif
真系煲開同未煲開好大分別...我聽過兩間既N6

你部 N6 到手未啊?估唔到要訂貨,旺角定深水埗訂機啊?

keigo912 發表於 2015-4-5 23:19

Andykong 發表於 2015-4-5 23:00 static/image/common/back.gif
次次見到你簽名檔既 DAP 修練史都歎為觀止,我以為你會咬實牙根上 AK240 完夢 (AK 你只欠呢部),但估唔到 ...

其實我係諗住n6>arm2>zx2>ak240ss咁上,但當我放左n6準備入手arm2同zx2前去試聽果陣發覺唔對路,竟然聽唔到n6聽到既野,可能未煲起或兩部都唔係我杯茶。所以就停一停,諗一諗,最後都係冇入而兩部。而ak240ss個價又高過頭同ak一買一賣會蝕好多,所以都係入返部n6回下氣先。我其實之前都試過入多左次部dx90頂住隱先,但毒隱太深dx90已經聽唔入耳,所以幾日又放返出去跟住先入返n6..{:6_188:}
頁: 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 70 71 72 73
查看完整版本: Cayin N6: 雙 1792A DSD128+ISO (新 v4.3固件 pg 106)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。