louis001 發表於 2013-2-20 23:33

今日一心撘車出去試機 點知而家的SALES質素真係.......

{:6_132:}唉 今日一心撘車出去總代理試機 (cambridge audio 751r) 邊間唔講 係尖咀{:6_147:}
點知而家的買機既質素真係好差 間鋪話晒係高級商場地段 一入去見佢用個畫面係度睇電視
問佢651R 同751R 價錢 要扮晒野去睇報價單 然後講一個零售價出黎諗住打發我走 {:6_156:}
咁我問佢兩部分別係邊 一的都唔PRO 咁話 751R 係旗艦 勁好多 同日系機冇得比 咁我又問勁係乜野地方
佢話前面有個USB插頭651係冇 力水大好多 (我同佢講多20W 叫好多{:6_141:} ) 我完全聽唔到所謂勁係乜野地方囉
不過你精我唔傻 我見佢放左兩部旗艦係度 BDP 752 & 751R 我一場黎度緊係要試下聲啦{:6_127:}
咁問佢可以試聽下麻 佢同我講..........................{:6_136:}你等一陣 我未SET機 {:6_146:}然後叫我係出面睇下野
然後SET 機 我心諗 你地身為總代理 幫人賣機唔係應該一早SET 好的野等人黎試架咩{:6_124:}為左試聲
我當然係等你 見佢拎個音壓計出黎係度SET 真係PK 好心咁Q得閒係度睇電視吹水就一早SET 好晒的野預人黎試機啦{:6_150:}
剩係SET DB 有Q用咩 距離 又唔SET 心諗真係唔會好聲得去邊 {:6_126:}SET 好叫我坐 咁我就即本睇下你有幾多料
試 battleship 一開聲 真係想死 人聲硬 低音唔出 高音尖 定位亂佢重話試包圍感 {:6_123:}
然後再試變形俠醫 又係以低頻見稱既一套戲 真係想唔死都唔得 我好客氣同佢講 好似低頻唔係好出咁
佢好似覺得我唔識野咁 完全覺得自己冇錯咁講 緊係啦 我插左隻8吋之麻 呢度咁大地方 低頻唔出一的都唔出奇{:6_188:}
真係忍得你食得屎 你自己都識講你咁大地方 咁你重SET隻8吋俾我聽咁ON 9 {:6_199:}本來想試聽下呢部機以音樂強項
部份都冇心機 就同佢講聲我考慮下先 唔該晒就走 的咁既質素既代理 我真係替cambridge audio 感到難過{:6_206:}
可能我唔係強國人所以招呼求其 我唔介意 但我都欣賞佢都肯試機俾我聽 雖然SET 到成礕屎咁 的聲真係SET 得差過我以前
部入門609 唔怪得的人咁鐘意去旺角友試買機 的SALES 真係SET 好的野黎毒人 例阿二 影音天地 因為佢地係真心想賣野
俾你 我知我呢個POST 出左個個SALES 一定知係邊個講 我一的都唔怕 第一我係講事實 第二係 我以後都唔會再去呢間野
度試野 {:6_170:}

kefana 發表於 2013-2-20 23:42

威達sales 不嬲唔憂做,佢報公價都唔會預你買。

個度話晒遊客區做咩客心照喇。

你試下同佢講普通話,可能即係開支紅酒比你慢慢試。
唔係你第一個咁講。

sam12345 發表於 2013-2-20 23:45

所以而家好難試到啲機嘅真正實力。{:8_381:}
試到大約咩聲底已經好好嘢{:8_399:}

ropresident 發表於 2013-2-20 23:45

支持師兄開post{:6_199:}

plnl88 發表於 2013-2-20 23:48

你買部 752 黎我度,係我度試啦。{:6_176:}

louis001 發表於 2013-2-20 23:59

kefana 發表於 2013-2-20 23:42 static/image/common/back.gif
威達sales 不嬲唔憂做,佢報公價都唔會預你買。

個度話晒遊客區做咩客心照喇。

好老實講 佢唔招呼我唔介意 但放兩部旗艦係度唔SET 好的機就真係枉為總代理
買野求開心 如果佢開價唔過份 待客有禮 有心做生意 俾多少少錢真係唔係問題
佢個口一路係度話日糸機唔掂 同鬼佬機冇得比 但做左出黎既效果係兩回事個樣先慶
冇料扮四條 我雖然唔係好PRO 但我隻耳重識聽乜野係好聽既聲{:6_146:}

jayzhk 發表於 2013-2-21 00:00

d sales on尻,强国人會黎買音響嗎?拎番大陸吾重嘅!未搬過,貪辛苦!{:6_199:}呢d sales食屎啦!{:6_124:}

louis001 發表於 2013-2-21 00:00

sam12345 發表於 2013-2-20 23:45 static/image/common/back.gif
所以而家好難試到啲機嘅真正實力。
試到大約咩聲底已經好好嘢...

我其實都係咁諗 但真係乜都聽唔到
低頻唔出 高音尖 環繞聲唔環繞 攪到對呢部機印象即刻差晒{:6_146:}

louis001 發表於 2013-2-21 00:02

plnl88 發表於 2013-2-20 23:48 static/image/common/back.gif
你買部 752 黎我度,係我度試啦。

我諗住買AMP 喎唔係BDP喎晶爺{:6_136:}

corolladv 發表於 2013-2-21 00:06

試過問價, 距比個價平出面小小, 有時真系要睇你問到邊個 sales 好唔好釆.
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 今日一心撘車出去試機 點知而家的SALES質素真係.......

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。