andytam 發表於 2013-2-21 22:03

握飯食!

keith688 發表於 2013-2-21 23:35

不過作為代理唔能夠張產品優點介紹抵打囉友{:6_199:}

ronan 發表於 2013-2-21 23:57

keith688 發表於 2013-2-21 23:35 static/image/common/back.gif
不過作為代理唔能夠張產品優點介紹抵打囉友

d 阿叔sales 上左年紀,加上依家好多產品同數碼產品integrate ,要佢地去update 知識唔係咁易

有時同果d 阿叔溝通,講野講快少少,又或者細聲少少,d 阿叔都跟唔到,要你再講多一次

我心諗,個阿叔聽力同反應都開始老化,真係好懷疑佢地係咪真係識得分咩叫好聲,咩叫唔好聲

louis001 發表於 2013-2-22 00:04

ronan 發表於 2013-2-21 23:57 static/image/common/back.gif
d 阿叔sales 上左年紀,加上依家好多產品同數碼產品integrate ,要佢地去update 知識唔係咁易

有時同果d ...

師兄又唔好咁講 好多呀叔 好有料架
我今次件事件主角係後生仔黎 講真
我有時鐘意同中年營業傾多過後生仔
因為有的野 一摸就知底 好多新一代係吹水唔識多
反而的中年人真係好有經驗{:6_182:}

samsontatsuya 發表於 2013-2-22 01:55

louis001 發表於 2013-2-21 12:55 static/image/common/back.gif
技安師兄 其實係我估唔到係咁姐 爛船都有三斤釘 我見到兩部旗艦係度
諗住試一試無坊 諗住佢代理應該SET...

其實Cambridge Audio同日本機的取向好唔同,它的用料比較足,不論初中高階的AV AMP都係用大環牛供電,又有大型heatsink+fan散熱,機身內部有良好佈局、分工,所以聽音樂一定比很多日本AV AMP好。

以AV AMP而論它的是分析力不錯,只是聲音比較原始、中性,沒有什麼特出的聲較。

louis001 發表於 2013-2-22 11:28

samsontatsuya 發表於 2013-2-22 01:55 static/image/common/back.gif
其實Cambridge Audio同日本機的取向好唔同,它的用料比較足,不論初中高階的AV AMP都係用大環牛供電,又 ...

係 昨日試過聲 聲底都岩我心水 我諗同我對dali 應該都幾夾 相當期待 唔該師兄 {:6_182:}

Jackiewakusome 發表於 2013-2-22 13:05

i suggest you write a complaint letter to the HQ of Radar!

louis001 發表於 2013-2-22 14:13

Jackiewakusome 發表於 2013-2-22 13:05 static/image/common/back.gif
i suggest you write a complaint letter to the HQ of Radar!

師兄 有的野又唔需要去到咁盡既 我都係搵個地方分享下
況且我又冇損失 對人留一線 日後好相見 呢的野我覺得暫時唔需要
多謝師兄意見 {:6_182:}

Jackiewakusome 發表於 2013-2-22 14:52

louis001 發表於 2013-2-22 14:13 static/image/common/back.gif
師兄 有的野又唔需要去到咁盡既 我都係搵個地方分享下
況且我又冇損失 對人留一線 日後好相見 呢的野我覺 ...

你份人脾气真好。如果你硬 D 可能个 Sales 唔会0甘对你

ronan 發表於 2013-2-22 22:51

louis001 發表於 2013-2-22 00:04 static/image/common/back.gif
師兄又唔好咁講 好多呀叔 好有料架
我今次件事件主角係後生仔黎 講真
我有時鐘意同中年營業傾多過後生 ...

有次起fortress 買onkyo av amp,我問個sales 阿叔(係ONKYO 的PROMOTOR)聽歌應該用av amp decode or 用bdp decode

個sales 答我話用av amp decode 會好d ,因為bdp 粒dac 會好數碼味,而av amp 就唔會,所以用av amp decode 會較好

但事實上,好多人聽歌都會用bpd 粒dac 做decode ,因為av amp 話哂係for 睇av ,所以聲音一定會較粗同硬

不過佢地話哂係D 無學歷的SALES ,唔係咩SALES ENGINEER ,亦都唔係咩專業人事,唔可以要求咁多

有時因工作關係,要同AV/THEATRE/ACOUSTIC CONSULTANT 的ENGINEER 夾野, 相比之下,先知道好多SALES 真係好留
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: 今日一心撘車出去試機 點知而家的SALES質素真係.......

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。