!替天行道! 發表於 2013-2-21 00:15

平心而論
我唔明白,代理報公價比你有咩問題?
我之前在尖沙嘴返工,佢開咁耐我幫襯過3次,每次都有折頭,而且仲係VISA無CHARGE
8寸SUB仔,你可以要求佢換,人地代理要顧及所有客人,有人要求多BASS,有人要求少BASS,好似我咁,唔喜歡打心口,你比6寸我都得,作為消費者有權選擇,如果你無提出要求,佢唔做亦無錯,尼樣係講SALES的主動性,對於尼間店,我so far so good,無投訴。我第一次上去,有個伯伯帶左隻粵曲碟,個SALES任佢試,最後無買野,個SALES無變臉,仲叫佢下次帶D心水碟上來試。可以講,個SALES唔夠PRO,但不至於係一個negative experience。威達好多後生仔SALES,作為後輩應該比個機會人,等人地向各前輩學習,雖然尼樣野唔係消費者責任,但AV野係要儲經驗。
我去HIFI店通常係以交流心態,唔岩KEY傾少D,岩KEY咪傾多D囉。

samsontatsuya 發表於 2013-2-21 00:17

我成日去銅鑼灣果到試機(運吉),我覺得D sales ok喎,不過一定要早D預約,等他們setup好先再上去試,而且果weekend 成日 full booking。你早D預約他們會安排間房比你試,校果一定好過大廳好多。

mantam121 發表於 2013-2-21 00:29

好在76經常都攪下試機活動,吾先攪到一肚氣{:6_193:}

louis001 發表於 2013-2-21 00:40

!替天行道! 發表於 2013-2-21 00:15 static/image/common/back.gif
平心而論
我唔明白,代理報公價比你有咩問題?
我之前在尖沙嘴返工,佢開咁耐我幫襯過3次,每次都有折頭, ...

師兄 平心而論 你覺得OK 我覺得唔OK 咪就係咁簡單
你有你睇法 我有我觀感 討論區既定義係討論
我試完有感而發 我覺得冇問題 正如你覺得佢冇問題一樣
我都唔會覺得有問題 事實係我真係上去見到佢地部機係度睇電視
事實係真係上我話想試機佢先開始SET機 事實係真係冇低頻 (我都唔鐘意打心口)
但佢剩係解釋話間房咁大SET 8"係唔覺有 如果師兄你講主動性 咁佢係咪都應該主動性地換返隻大的試俾我聽下
事實係佢真係冇講過有折頭 事實上我真係諗住買 事實上我真係覺得佢唔想做我生意
呢的都係我個人觀感 師兄不喜勿插 但就算師兄唔鐘意我都唔會改變我既立場
因為 我所講既全部亦都係事實 但佢對我尚算係有招呼呢個都係事實 肯試俾我聽都係事實
我個POST 都有講 我都冇抹黑佢地丫 況且我都冇開名 話係邊間公司

louis001 發表於 2013-2-21 00:44

samsontatsuya 發表於 2013-2-21 00:17 static/image/common/back.gif
我成日去銅鑼灣果到試機(運吉),我覺得D sales ok喎,不過一定要早D預約,等他們setup好先再上去試,而且果 ...

我又唔知喎 就算想試都未必再去 因為真係失晒信心
或者去其它有賣既公司試下 我知德發地庫 華仁會同太陽都有呢部機
或者去呢幾間試下 試岩先買 對於呢間總代理真係有少少失望 或者銅鑼灣個間真係好好多既{:6_182:}
唔該師兄

louis001 發表於 2013-2-21 00:47

mantam121 發表於 2013-2-21 00:29 static/image/common/back.gif
好在76經常都攪下試機活動,吾先攪到一肚氣

其實都唔算一肚氣既 基本上我係冇損失
袛係覺得的公司應該拎返個心出黎做野姐
如果佢今日有折打俾我 如果佢今日部機係SET 好左先放係度
我又真係岩聽 其實我今日都出手買左架啦{:6_146:}

chuwing 發表於 2013-2-21 01:48

louis001 發表於 2013-2-21 00:44 static/image/common/back.gif
我又唔知喎 就算想試都未必再去 因為真係失晒信心
或者去其它有賣既公司試下 我知德發地庫 華仁會同太陽 ...

I-square間鋪不嬲都好招呼;可能果位人兄新來頂更都唔定;因為吳先生放大假下星期先番;
我可以同你講佢部AV不嬲都set好等客試機;你來時未駁應該是之前收工搞過其他野(因為我成日上去聽);果位sale的行為已經清楚知道佢是懶惰的新人又咁啱撞正你呢個金耳朵咪出左呢個post(可能你路易兄你太心急十二點前去味得佢一個儍仔招呼你law);
其實你都好丫一去威X就咁唔開心可以慳番唔小錢;我去親威X都唔知幾開心搞到成屋都係佢地D野!

chuwing 發表於 2013-2-21 01:54

louis001 發表於 2013-2-21 00:47 static/image/common/back.gif
如果佢今日有折打俾我 如 ...

路易兄唔好介意我之前咁講;你下次去搵吳先生試機;包你愛上佢咁制!

YYSKY 發表於 2013-2-21 04:07

louis001 發表於 2013-2-21 00:47 static/image/common/back.gif
如果佢今日有折打俾我 如 ...

其實對部機有信心都唔使點試,因為你想轉口味升級,日係不能滿足你啦。

我買85只是DL說明書,功能多arm我,格價就買。
其他牌子不能DL說明書又貴過P記都唔諗啦。

fmk888 發表於 2013-2-21 06:57

又唔算差,大部份人都只試不買佢地都慣.比旺角音響,盈富..........好(我只買過2次野)
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: 今日一心撘車出去試機 點知而家的SALES質素真係.......

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。