chuwing 發表於 2013-2-21 17:31

patrick12345 發表於 2013-2-21 13:42 static/image/common/back.gif
我都 support 樓主。

講真你開舖頭又好, 做代理又好, 請個人番黎企o係舖頭就係代表你間舖喇,

如果樓主提早預約試機後都有咁不愉快經曆我就冇聲出;我從來冇撐過個大懶西sale;
一間醫院都有醫生識醫癌症唔識醫痔瘡啦;可能個大懶西sale淨係熟悉Naim唔熟悉CA(佢代理咁多款機);
亦都可能個大懶西是新入行(每個人都有呢個階段大家要包容);
每間公司員工質數都會有參差;個大懶西sale服務唔好我咪叫路易兄搵個服務好D叻D sale service 佢law !
我反而唔鐘意旺角D sales ; 之前幫佢買野就笑奇奇;一唔買嘢就唔so 你 !
我係尖咀任玩任試唔買野都笑奇奇!

louis001 發表於 2013-2-21 17:40

!替天行道! 發表於 2013-2-21 14:44 static/image/common/back.gif
我又唔明白點解尼單CASE可以用到“害群之馬”尼種字眼
正常情況AV AMP大部份都係SET好曬,絕有 ...

係囉 討論要理性 我一路都冇話個間公司有問題 我剩係話個個哥哥仔有問題之麻
可能係我期望過高姐 講真 我見到個兩部旗艦放係間公司時我都覺得佢地好有heart
不過出黎唔係個樣野我有的失望姐{:6_146:} 始終你做總代理 係咪真係有義務整好的的野等客黎試機先{:6_244:}

louis001 發表於 2013-2-21 17:49

chuwing 發表於 2013-2-21 17:31 static/image/common/back.gif
如果樓主提早預約試機後都有咁不愉快經曆我就冇聲出;我從來冇撐過個大懶西sale;
一間醫院都有醫生識醫 ...

技安師兄 袛係討論 各自發表 唔好勞氣 我相信師兄同呢間鋪既交情良好
我係當時人 而家都可以放開晒 今日都已經落左訂 明天拎機 已經去左另一間鋪頭試左機
感覺良好 我果然冇睇錯佢 751r 真係幾岩我口味 {:6_182:}

dpcs 發表於 2013-2-21 18:15

呢啲總代理啲sales唔pro,但總開機俾我們聽/睇。
總好過友誠,好多舖啲sales一開始已認定你係運吉/冇錢買,
連開機(喇叭試音)都唔做,你一係買,唔買就過主。
畫音都冇得試,點買呀!

alpinweissM 發表於 2013-2-21 18:17

louis001 發表於 2013-2-21 17:49 static/image/common/back.gif
技安師兄 袛係討論 各自發表 唔好勞氣 我相信師兄同呢間鋪既交情良好
我係當時人 而家都可以放開晒 今日 ...

恭喜恭喜, 等你嘅報告
{:6_195:}

chuwing 發表於 2013-2-21 18:40

louis001 發表於 2013-2-21 17:49 static/image/common/back.gif
我係當時人 而家都可以放開晒 今日 ...

路易兄...大家舒發下;放心!絶對冇野!{:6_174:}

louis001 發表於 2013-2-21 18:53

dpcs 發表於 2013-2-21 18:15 static/image/common/back.gif
呢啲總代理啲sales唔pro,但總開機俾我們聽/睇。
總好過友誠,好多舖啲sales一開始已認定你係運吉/冇錢買, ...

我反而覺得個世界唔同左 好老實 你唔開俾我試 我一定唔會買 我唔相信 剩係得你有得賣
如果真係咁冇天理 我寧願唔買
我唔會係唔好意思就唔試俾錢既人
但我都認同師兄講法 佢最少都肯開俾我聽 {:6_182:}

louis001 發表於 2013-2-21 18:55

alpinweissM 發表於 2013-2-21 18:17 static/image/common/back.gif
恭喜恭喜, 等你嘅報告

佢咁多波折先入到我門 我點會唔試得清清楚楚 {:6_138:}

ronan 發表於 2013-2-21 21:54

我之前都係起呢間舖問spi ultra 8 ,個阿叔sales offer 個面價比我,要即時confirm 話賣,先可以比個平d 的價

我心諗,如果我唔知個實價,又點可以決定買唔買? 平$20 又係平,$2000 又係平,我點知佢可以平幾多?

最攪笑係問佢ULTRA 8 同800I 有咩分別,個阿叔只係話磁體唔同,但咩磁體唔同又講唔出,我懷疑個阿叔自已連咩叫磁體都唔知

最簡單,你話ULTRA 8 同800I 單元唔同,ultra 8 可以出更低的frequency ,又或者話frequency response 唔同已經係個答案,尖沙咀咁多專業人士返工,個阿叔咁0既料真係笑死人

最後我都選擇走人,寧願比多少少入mk sb 1250 仲好

ronan 發表於 2013-2-21 21:59

其實唔可以話佢地服務態度差,只可以話上一代的阿叔都係用呢隻style 去sale 野

除左av 舖外,相機舖,五金舖d 阿叔都係咁,可能呢d 係上一代的SALES 文化,佢地講野會比較直d ,同埋上左年紀D 阿叔自尊心都會較重

有時比D 客串下,就會發脾氣,唔會好似依家d 80 後SALES 講野咁完滑,EQ 咁高
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: 今日一心撘車出去試機 點知而家的SALES質素真係.......

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。