設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 今日一心撘車出去試機 點知而家的SALES質素真係.......

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

唉 今日一心撘車出去總代理試機 (cambridge audio 751r) 邊間唔講 係尖咀
點知而家的買機既質素真係好差 間鋪話晒係高級商場地段 一入去見佢用個畫面係度睇電視
問佢651R 同751R 價錢 要扮晒野去睇報價單 然後講一個零售價出黎諗住打發我走
咁我問佢兩部分別係邊 一的都唔PRO 咁話 751R 係旗艦 勁好多 同日系機冇得比 咁我又問勁係乜野地方
佢話前面有個USB插頭651係冇 力水大好多 (我同佢講多20W 叫好多 ) 我完全聽唔到所謂勁係乜野地方囉
不過你精我唔傻 我見佢放左兩部旗艦係度 BDP 752 & 751R 我一場黎度緊係要試下聲啦
咁問佢可以試聽下麻 佢同我講..........................  你等一陣 我未SET機   然後叫我係出面睇下野
然後SET 機 我心諗 你地身為總代理 幫人賣機唔係應該一早SET 好的野等人黎試架咩  為左試聲
我當然係等你 見佢拎個音壓計出黎係度SET 真係PK 好心咁Q得閒係度睇電視吹水就一早SET 好晒的野預人黎試機啦
剩係SET DB 有Q用咩 距離 又唔SET 心諗真係唔會好聲得去邊   SET 好叫我坐 咁我就即本睇下你有幾多料
試 battleship 一開聲 真係想死 人聲硬 低音唔出 高音尖 定位亂佢重話試包圍感   
然後再試變形俠醫 又係以低頻見稱既一套戲 真係想唔死都唔得 我好客氣同佢講 好似低頻唔係好出咁
佢好似覺得我唔識野咁 完全覺得自己冇錯咁講 緊係啦 我插左隻8吋之麻 呢度咁大地方 低頻唔出一的都唔出奇
真係忍得你食得屎 你自己都識講你咁大地方 咁你重SET隻8吋俾我聽咁ON 9   本來想試聽下呢部機以音樂強項
部份都冇心機 就同佢講聲我考慮下先 唔該晒就走 的咁既質素既代理 我真係替cambridge audio 感到難過
可能我唔係強國人所以招呼求其 我唔介意 但我都欣賞佢都肯試機俾我聽 雖然SET 到成礕屎咁 的聲真係SET 得差過我以前
部入門609 唔怪得的人咁鐘意去旺角友試買機 的SALES 真係SET 好的野黎毒人 例阿二 影音天地 因為佢地係真心想賣野
俾你 我知我呢個POST 出左個個SALES 一定知係邊個講 我一的都唔怕 第一我係講事實 第二係 我以後都唔會再去呢間野
度試野

評分

參與人數 14威望 +131 金錢 +74 收起 理由
matisse + 10
xxijixx + 10
Einstein + 10 + 10
620fire + 10 + 10 抵比10分
臭鼬鼠 + 10 精彩Report
gikifk + 10 + 5 絕對認同
沙煞比 + 10 精彩Report
sylow777 + 6 精彩Report
terryc + 10 + 10 精彩Report
chakat + 6
Bunnydaddy + 10 + 10
mantam121 + 9 + 9
plnl88 + 10 + 10 精彩Report
sam12345 + 10 + 10

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

威達sales 不嬲唔憂做,佢報公價都唔會預你買。

個度話晒遊客區做咩客心照喇。

你試下同佢講普通話,可能即係開支紅酒比你慢慢試。
唔係你第一個咁講。

官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

星級玩家

所以而家好難試到啲機嘅真正實力。
試到大約咩聲底已經好好嘢

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

支持師兄開post

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你買部 752 黎我度,係我度試啦。  

黃金玩家

kefana 發表於 2013-2-20 23:42
威達sales 不嬲唔憂做,佢報公價都唔會預你買。

個度話晒遊客區做咩客心照喇。

好老實講 佢唔招呼我唔介意 但放兩部旗艦係度唔SET 好的機就真係枉為總代理
買野求開心 如果佢開價唔過份 待客有禮 有心做生意 俾多少少錢真係唔係問題
佢個口一路係度話日糸機唔掂 同鬼佬機冇得比 但做左出黎既效果係兩回事個樣先慶
冇料扮四條 我雖然唔係好PRO 但我隻耳重識聽乜野係好聽既聲

星級玩家

最愛睇戲,打機

76-FC 藍寶石勲章

d sales on尻,强国人會黎買音響嗎?拎番大陸吾重嘅!未搬過,貪辛苦!呢d sales食屎啦!

黃金玩家

sam12345 發表於 2013-2-20 23:45
所以而家好難試到啲機嘅真正實力。
試到大約咩聲底已經好好嘢  ...

我其實都係咁諗 但真係乜都聽唔到
低頻唔出 高音尖 環繞聲唔環繞 攪到對呢部機印象即刻差晒

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-2-20 23:48
你買部 752 黎我度,係我度試啦。

我諗住買AMP 喎唔係BDP喎晶爺

黑鑽玩家

ddd

76 榮譽VIP勲章

試過問價, 距比個價平出面小小, 有時真系要睇你問到邊個 sales 好唔好釆.