設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: louis001

[討論] 今日一心撘車出去試機 點知而家的SALES質素真係.......

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

實在沒法不留言.政府要立法規定av sales最超碼要有棲主資曆才可以擔當此職位,否則會影响消費者權益.

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

D sales 真失禮,,,

星級玩家

ronan 發表於 2013-2-22 22:51
有次起fortress 買onkyo av amp,我問個sales 阿叔(係ONKYO 的PROMOTOR)聽歌應該用av amp decode or 用bd ...

Ching, 你都識講係ONKYO 的PROMOTOR, 點會倒自己米.
如果你買ONKYO的BDP/CDP, ONKYO 的PROMOTOR 就話應該用 BDP/CDP 做 decode, 唔應該用AV Amp.

貧民影音組合
索尼 46HX850
Oppo 105D for Movie
菲利普9700 for CD
天龍 2313
KEF 3005se + atmosXT
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

dpcs 發表於 2013-2-23 16:29
Ching, 你都識講係ONKYO 的PROMOTOR, 點會倒自己米.
如果你買ONKYO的BDP/CDP, ONKYO 的PROMOTOR 就話應該 ...

所以對於我黎講,sales 只係能夠提供器材的資料比客戶,又或者把器材做DEMO ,但好似樓上所講,個SALES 連D 器材的基本資料都唔識(唔好話技術知識),器材的DEMO 都唔做,係佢老細先忍到

如果佢起百老匯, FORTRESS 呢D 大舖做,唔想比人抄都幾難

黑鑽玩家

ddd

76 榮譽VIP勲章

大家搵餐飯食下,算啦,咪問第二個。

星級玩家

ronan 發表於 2013-2-23 22:00
所以對於我黎講,sales 只係能夠提供器材的資料比客戶,又或者把器材做DEMO ,但好似樓上所講,個SALES  ...

Ching, 以後唔好搵promotor問嘢,
他們只推銷自已品牌的產品(因他們代表佢哋的公司),
問嘢最好問舖頭的sales,唔好問promotor。
貧民影音組合
索尼 46HX850
Oppo 105D for Movie
菲利普9700 for CD
天龍 2313
KEF 3005se + atmosXT
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

好詳細E D 服務無咩要求,無得試去第二間

我去過一間,拒話D機無插線無得試喎 点做生意呀

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

dpcs 發表於 2013-2-23 23:10
Ching, 以後唔好搵promotor問嘢,
他們只推銷自已品牌的產品(因他們代表佢哋的公司),
問嘢最好問舖頭的s ...

無錯,我買野永遠都唔會問sales 野,包括技術知識同資料,d 產品成日都有新model 出,d sales 又點會記得哂?

如果人地記錯左,講左比你知,咪比佢老點左? 我買野前只會上網做research ,然後去舖頭問價,價錢okay 就去馬

再者呢個世界咩人都有 ,有d 古惑sales  ,佢會把佢sale 的產品的壞處包裝到好靚,又或者有時係觀點與角度問題,例如有d 人上左年紀,耳仔開始退化,鐘意d 偏高音,分析力高的喇叭如kef ,但你自已唔鐘意,個sales 有咁好講到咁好,正如師兄所講的 promotor ,你同佢地傾,根本係浪費緊你時間,因為佢地一定唔會話自己d 野差

高級玩家

其實louis001兄當時既情況我係一清二楚架,因為當時我係現場

黃金玩家

HEIHEI 發表於 2013-2-24 15:41
其實louis001兄當時既情況我係一清二楚架,因為當時我係現場

原來入黎個個師兄係你失覺晒
咁我走左之後佢地有乜野講
後篇要靠師兄你啦