設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: louis001

[討論] 今日一心撘車出去試機 點知而家的SALES質素真係.......

新仔玩家

睇完你一篇不愉快經歷小弟也感到噩然,尖沙咀威達公司雖然我不是常去探訪,但對店內售貨員印象良好,還記得兩年前我在此陳列室選購一套家庭影院作新居之用,但當時正有客人試音當中,在不打擾情況下只好預約再試!試机當天我同太太一齊到達,有位四眼哥哥仔接代,佢好細心問清楚我家居聆聽範圍,喇叭大小及價錢既細節後,用左不多20分鐘時間set一套切合我家居既影院套裝比我地聽,當中有動態效果亦有音樂小品,我同太太都聽得非常雀躍,最後傾岩個價錢就付錢購買,但最估不到的是送貨當日個sales竟親身到我舍下安裝調校整套影音,這一站式服務態度使我對呢間公司信心頗好!
   閣下既遭遇會唔會大家在溝通上出左問題呢?其實自己係呢兩年內都做左小小功課架,佢地咁多個喇叭品牌型號,walkin客即場試音,tune番比你聽咁叫做唔pro我就有所保留,出黎效果唔合心意可以再試其它品牌架姐,唔岩試到岩,而且你話部onkyo 609重好聲過cambridge 751r唔係掛......講到去旺角試音sales張嘴臉不用再提了,始終玩音響都係一件開心既事,想一想都係時候升級下套音響架啦!希望大家玩得開開心心  (純屬個人意見分享)

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +20 收起 理由
louis001 + 10 抵比10分
21360286 + 10 + 10 絕對認同
chuwing + 10 + 10 抵比10分

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

av研究生 發表於 2013-2-26 13:08
睇完你一篇不愉快經歷小弟也感到噩然,尖沙咀威達公司雖然我不是常去探訪,但對店內售貨員印象良好 ...

絕對贊同!
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

av研究生 發表於 2013-2-26 13:08
睇完你一篇不愉快經歷小弟也感到噩然,尖沙咀威達公司雖然我不是常去探訪,但對店內售貨員印象良好 ...

我成日去試機唔買野都不知幾好服務;你只是個別黑仔情況

黃金玩家

唉 可能係我樣衰 不過唔理啦 分享就係分享 你可以唔認同 我都唔需要你接受 但我所講既都係事實
我分享出黎唔係話想唱衰間鋪 況且我從來都冇開過鋪名 你地講個間我都冇話係 都冇話唔係 唔需要對號入座既
況且我都買左心頭好 個的唔開心既野 我唔記得晒咯 但我可以百份百話俾你地知 當日既setting 真係衰過我以前部609
如果我係av新手聽到的咁既聲 我一定唔會買    我袛係想強調一樣野 就係 身為某品牌代理 就等如係代言人
咁有人客去試你地代理既品牌 係咪有義務去做好身為代理既責任先 個人意見 不喜勿插

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

Is it very difficult to give a call to 總代理 for booking first? Just walk in suddenly and expect they can give you a well and professional setting? If you can get it it is your luck.

I don't get this situation becasue I am good luck and not 樣衰 and always have a few days advance booking but some shops still cannot provide a basic service.

Let us happy all times!

黃金玩家

28happyemax 發表於 2013-2-27 10:52
Is it very difficult to give a call to 總代理 for booking first? Just walk in suddenly and expect th ...

冇錯 我失驚無神去試野 係我唔岩 我唔應該將我主觀睇法 話人地唔專業
點解人地友誠六樓同阿二長期set 好的機係度等人試 原來總代理係咁大枝野架
要落booking 先有真功夫 咁我真係失覺晒 我係度想講幫代理抱不平既師兄講多句
以上袛係我個人觀感同睇法 你地可以發表意見 但唔應該講到好似我做錯咁
第一 我從來冇開公司名 第二 我從來冇話佢服務有問題
我所針對既係對音響器材既專業處理 出呢個post袛係想佢地知道後檢討一下自己既做法
就係咁簡單 而家我新玩具玩得好開心 所以你地有乜單打 我都唔會再回應 請呀

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

又唔係一定要book左先,本人經驗去尖沙咀毒氣室,walk in 入去,見到無人試野,就問負責人可否試機,當然實無問題,加上佢地都set好左個場,等一陣已經可以坐定定聽野,毒氣室D工作人員仲非常好態度。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

今日去左老銅, 叫做試下兩聱道聽下歌仔.
哥哥仔即時搵 RCA 線同我駁.
雖然佢無問我想聽咩, 不過揀左隻英文男女合唱歌, 又幾啱聽, 聽得好舒服

佢又有問必答, 感覺良好.
YBA PASSION IA350
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 751R
OPPO BDP 105D
FOCAL DIABLO UTOPIA III + CC900
MIRAGE OS3
MORDAUNT-SHORT AVIANO 7
PANASONIC TH-P42V20H
MAGIC TV 8000D
ISOL-8 SUBSTATION LC
隆宇 LY-206-2