leo25 發表於 2013-1-22 21:51

kevin2007 發表於 2013-1-22 21:10 static/image/common/back.gif
師傅完全根據我的要求調聲的和田茂式線路前級新歡~~在師傅處不停ab測試及幫新歡剥光猪加上一對猫拿12ax7,...

正呀 {:6_127:}

KING 發表於 2013-1-22 22:02

kevin2007 發表於 2013-1-22 21:10 static/image/common/back.gif
師傅完全根據我的要求調聲的和田茂式線路前級新歡~~在師傅處不停ab測試及幫新歡剥光猪加上一對猫拿12ax7,...

犀利!犀利!{:6_193:} 好富貴既報告呀!{:6_134:}

kevin2007 發表於 2013-1-22 22:07

ADA 發表於 2013-1-22 21:42 static/image/common/back.gif
堅正.

師兄可否影張清楚d嘅相睇下?

師兄~~明晚我加麻石同釘腳底時再影張清楚的post上o黎呀!!{:6_208:}

ADA 發表於 2013-1-22 22:09

kevin2007 發表於 2013-1-22 22:07 static/image/common/back.gif
師兄~~明晚我加麻時再影張清楚的post上o黎呀!!

Thanks.
如果部前級都用埋U52就真係以後都唔使升級了!!!

KING 發表於 2013-1-22 22:11

kevin2007 發表於 2013-1-22 22:07 static/image/common/back.gif
師兄~~明晚我加麻石同釘腳底時再影張清楚的post上o黎呀!!

嘩!你呢兩張相"藝術"成份,有3,4樓咁高呀!{:6_142:}

kevin2007 發表於 2013-1-22 22:17

KING 發表於 2013-1-22 22:11 static/image/common/back.gif
嘩!你呢兩張相"藝術"成份,有3,4樓咁高呀!

e兩張相係師傅度試機時影的~~你都知我部電話壞左o架啦~~用梗部平電話又吾夠光環境下自然影得咁藝術o架啦~~e+煲梗隻陳潔麗 Lily Sings Teresa~~直頭吾捨得停下來~~d現場掌聲同賓客聲位置同定位正到不得了......師傅仲係機內加左個可調偏壓的十一制比我可以輕量的調整偏壓改變聲音tim!!{:6_193:}

KING 發表於 2013-1-22 22:21

kevin2007 發表於 2013-1-22 22:17 static/image/common/back.gif
e兩張相係師傅度試機時影的~~你都知我部電話壞左o架啦~~用梗部平電話又吾夠光環境下自然影得咁藝術o架啦~ ...

嘩!好"兇痕"既毒物報告呀!{:6_192:}

zoneaudio 發表於 2013-1-22 22:39

有神人相助西非利呀{:6_193:}

kevin2007 發表於 2013-1-22 23:19

ADA 發表於 2013-1-22 22:09 static/image/common/back.gif
Thanks.
如果部前級都用埋U52就真係以後都唔使升級了!!!

因前級機箱size所限所以用吾到u52做整流~~不過我都仲有對nos的Marconi U78隨時頂替對gec 6x4

ADA 發表於 2013-1-23 06:11

kevin2007 發表於 2013-1-22 23:19 static/image/common/back.gif
因前級機箱size所限所以用吾到u52做整流~~不過我都仲有對nos的Marconi U78隨時頂替對gec 6x4 ...

技術角度睇....
這類細細支整流膽最大電流只有70mA, 雖然數字上一定夠用, 但事實上一到聽大棚野時就爆炸力唔夠大電流的整流膽比.

如果要就機箱, 我就建議你用大支小小嘅 5Y3 .... 當然燈絲電壓要轉5V啦.
師兄不妨叫那位高人同你加多個 K8A socket(給大8腳用的膽座), 方便你試玩2味. {:1_351:}

參考資料 :
6X4最大輸出電流 70mA;
5Y3最大輸出電流 125mA.
頁: 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53
查看完整版本: 晒晒你的膽物品

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。