設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 祖迪

[外國] 變形金剛:黑月降臨 IMAX 3D~~觀後感 (回文含內容)

黃金玩家

狂派大佬每集都比人秒殺,
kefana 發表於 2011-6-29 22:20

係megabox IMAX 睇完,無咩塲面記得!
第二集還好,上海之戰同工廠個幕重有啲印象,
其實導演諗多咗,好似第一集咁,
Starscream係男角頭頂變形飛走, blackout係鬧市變形降落,
已經無得頂!

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 32# STEEL71

CHING
我今日睇imax版
我得囉,3D靚到,現在任何數碼3D
冇得比,戲內容都可以接收,點都做到
第三集,一定冇第一集咁好同有新鮮感囉

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

劇情 : 有D 轉折位, 合格有 50 分
剪接 : 好散, 跳下跳下咁, cut 得太多, 上一幕去打, 下一幕俾人挾持...
畫面 : 3D IMAX OK, MICHAEL BAY 動作場面諗左好多, 但我唔明點解D 軍人要飛入去,
到地面時, 其他人行入去既, 或者游水入去... 仲等緊佢地 TIM...
女角 : 無想像咁醜樣, 但 MODEL 味太重~ 背景無交代, 無乜真實感~
但表現合格既, 臨尾估佢唔到~ 學其他CHING 講, 佢個角色明顯係寫俾 MEGAN 的~
動作 : 秒殺情況仍然嚴重, SHOCKWAVE 角式有 D 浪費, 大黃蜂又無乜戲份, IRONHIDE 仲...

總結 :
出 BLU RAY 一定係試機天碟, 但好睇一定唔算啦, 估計有加長版補完劇情!
劇情 TF1 > TF2 > TF3, 動作 TF3 > TF2 > TF1

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

今集好多情節個人覺得...係為打而打

進階玩家

個結尾好急,失望d,應該都唔會有第4集.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

好多駁位囉. 編劇個位人兄 係邊位. 可以black list 得.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

睇咗成兩個半鐘,望咗4次錶

進階玩家

今日睇左~~其實T系列既特技都冇得挑剔, 但好同意有師兄講今次要交代好多劇情, 同埋將重心放左好多o係人果度, 可能做機械人打闘太貴啦, 個人認為呢套戲機械人先係主角~~如果到左咁既環境, 人就應該好似螞蟻一樣, 完全冇得話事......作為T系列支持者, 以下3樣野真想講:
1) 有時覺得好奇怪, 博派經常處於捱打狀態, 長時間被人打到反艇, 但又突然秒殺敵人...
2) 等左好耐柯柏文終於好有型咁飛出黎打死條鑽地蟲, 跟住轉個場口返黎, 原來柯柏文掛緊臘鴨,
    等緊人救........果一刻真係幾失望
3) 另外換左女主角其實係有d影響啦, 因為戲既最後都玩番d生死愛情既共鳴感啦....如果原用舊角
   我諗成個故事都會完整d啦~~睇既觀眾都會投入d.....

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

在IMAX睇過二集!今集唔會去戲院睇啦,BLU-RAY就一定入手
小劇院⎜BenQ W5700 | LG 65 C1 OLED | HDfury vrroom |Anthem 90| Lexicon RX7 | ATI 6007 | CXUHD | MK S150/3 SS150/4 MP950/4 X12

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我想問下有無師兄係睇sin成個cast表先走?
個表完左係唔係仲有野睇?