設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 祖迪

[外國] 變形金剛:黑月降臨 IMAX 3D~~觀後感 (回文含內容)

2萬

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# 祖迪

祖迪兄:睇完都天光囉
AV初哥,新手上路
法號「夢遺大師」
[img]http://

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今次覺得佢真係學精了 正如CHING所講  打鬥場面好多會用慢鏡  唔會再係好似2集咁,大動態晝面全部變晒殘影   個技術唔得,佢識用鏡頭黎就   果然夠專業

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

都係果句2D版&3d版分別不大,套片亦都犯左蜘蛛俠3毛病想不斷大堆頭打打打,雖然觀能刺激係無問題但整體結構就唔完整

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

重有女主角個人物性格行為模式基本都係美謹果個,我情願佢話換第2個做就算,都唔好話佢識過條女,依part好做作

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

睇完......
真係有d失望.......
個故事本身無咩大問題
3D都無問題
最大既問題係點解Megatron同shockwave可以比Optimus秒殺.......
Megatron仲要無咩戲份......
作為一個fan真係有d失望......

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章

今朝小弟搏一搏去GRAND睇左2D版首場(因為對3D片無晒興趣又晒錢費神),發現依一集其實已經進步左好多。起碼唔會好似上兩集咁"夜景"加"快鏡"系咁打打打,仲要系咁玩埋晒D"兒童不宜"爛笑話。我覺得新女主角其實演技好過MEGAN,起碼唔會咁"作狀",睇落去都幾自然,唔系之前講到咁"樣衰"。此外,今集幾乎全部用晒日景加埋CLOSE UP 慢鏡,其實拍攝技巧方面已經向影迷取左唔小COMMENT,算系"比足"心集之作嫁啦...

最弊就系個結尾太過"急住散場"FEEL,女主角一出"美人計",麥加登就比"死敵"秒殺,認真"悲情"。
(P.S:最奇怪就系"森仔"系"大侵略"期間,完全無理過呀爸呀媽生死,都幾不孝。)

BTW...GRAND 肯幫我個FRIEND(佢唔記得左帶飛)免費補飛,真系抵讚。

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇完......
真係有d失望.......
個故事本身無咩大問題
3D都無問題
最大既問題係點解Megatron同shockwave可 ...
ooo2003003 發表於 2011-6-29 18:50

CHING你係咪講緊個狂派超強金剛比D降傘兵殺左嗰度???  我睇到嗰度都心諗" 唔係吓馬"?? 比D兵仔殺??

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

CHING你係咪講緊個狂派超強金剛比D降傘兵殺左嗰度???  我睇到嗰度都心諗" 唔係吓馬"?? 比D兵仔殺?? ...
AST(Gym) 發表於 2011-6-29 21:18

就係果到
咁就死真係太弱啦......
咁樣就被秒殺......

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

佢會唔會出加長版呢?

銀級玩家

就係果到
咁就死真係太弱啦......
咁樣就被秒殺......
ooo2003003 發表於 2011-6-29 22:02

咪就係  起碼都要同隻至尊金剛打番1,2ROUND先啦