設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: siukit_siuhan

窮人器材無限loop之新前後級(update at P.54, 55 @03-04.11.2013)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

大天朗~
聽歌一定好好Feel
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

星級玩家

大天朗~
聽歌一定好好Feel
terryc 發表於 2011-12-22 15:01

對呀!不過我估用你的yamaha也絕對不俗!另要多謝你的建議,入了NS-10MX於書房,很好聲!但應入100mm(冇寫錯?)夠了,有機會互相家訪吧?

星級玩家

一d 都唔垃圾器材喎ching

同埋我想像唔到你個廳有幾大 !!!
yinlung 發表於 2011-12-22 14:27

Ching, i just use wide angle jar, absolutely not big as u think:)
But I want to upgrade wth a projector to enjoy the movies. After I have put the TV on the wall, it's seems so small? Which cp ratio high model do u suggest? Thx!!!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

對呀!不過我估用你的yamaha也絕對不俗!另要多謝你的建議,入了NS-10MX於書房,很好聲!但應入100mm( ...
siukit_siuhan 發表於 2011-12-22 17:01

我當然了解玩大喇叭的樂趣,但怕師兄放100m or 大size山葉喇叭入房會比老细炸型!同怕個低音會boom~
    如夾到假期,實叫師兄來,等你比下意見小弟!
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ching, i just use wide angle jar, absolutely not big as u think:)
But I want to upgrade wth a proj ...
siukit_siuhan 發表於 2011-12-22 17:04

投影我會首選Sony

星級玩家

師兄,咪玩,係你比意見小弟就真,你個對1000我聽過,好正,款又pro,我見數字台放緊呀!
另projector如是sony邊隻model?:)

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好似要換個再大D o既電視至 match 返喎 ~

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
siukit_siuhan + 3 師兄, 準確捕捉了我的心聲~!!

查看全部評分

以上嘅我全部都無,但係好想擁有

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄,咪玩,係你比意見小弟就真,你個對1000我聽過,好正,款又pro,我見數字台放緊呀!
另projector如是s ...
siukit_siuhan 發表於 2011-12-22 21:16

師兄你真客氣~
    Projector方面, 因我經常到毒王家作客,所以對佢部HW20好有好感!
     我又睇過朋友家中的Benq、三菱等品牌,但都係喜歡sony d colour多一點

師兄,數字台的1000M outlook都幾靚仔,你會唔會考慮玩多對好喇叭

鉑金玩家

回復 38# siukit_siuhan

ching 好鍾思你果 4 個"look",有創意
but 就咁聽,D 声得 5 得 ga

星級玩家

師兄你真客氣~
    Projector方面, 因我經常到毒王家作客,所以對佢部HW20好有好感!
   ...
terryc 發表於 2011-12-22 23:03

terry兄, projecter我會再搜集多d資料先, 謝謝~!! 下次有家訪pm我~!!
另1000M睇戲可以嗎~!? 入新玩具要放第2樣先至獲批准架~!! 天朗一定唔放住, 一出一入會選現有的focal 816v咋~:)