設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: WhyFive

[請教] (真係被人昆左)請問知唔知Sine Coleman 電源線係唔係$4xx一條?

專業玩家

回復 32# WhyFive

師兄, 我遲你幾日包二奶, 貴你兩舊.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回覆: (真係被人昆左)請問知唔知Sine Coleman 電源線係唔係$4xx一條?

唉!敢樣做生意咪一次過,盞個客唔會返轉頭.

發送自我的 HTC HD2 大板凳

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我同你一樣呀, 係咪傳說中嘰AR hdmi呢?
    但我仲衰, 事隔一年, 又衰返上去買前中置.... ...
ykkc 發表於 2011-5-3 14:16

我買amp時一樣賴左野,我仲買左2條至俾我230一條

黃金玩家

其實真係好悲哀,我十幾年前開始玩AV,當時D Sales 都已經係咁,到今時今日都重有D咁嘅樓上鋪.有朋友問我買hifi樓上鋪得吾得,叫我一齊去試機,話好驚比sales 呃..........作為消費者,吾怕比多兩嚿,都只係想有一段開心愉快嘅交易過程同買到正貨,新手買嘢又比人當水魚,咁你叫佢地又點會有興趣換機,到時樓上鋪又冇生意執笠,我地睇機嘅地方又少左..............

ps:有感而發,希望各位ching吾好見笑

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄你都叫好啦.....只係比人昆咗幾草野, 我情況同你一樣買開野就平D..............結果3元既cable我買咗成7元呀...仲要買咗60尺。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

其實真係好悲哀,我十幾年前開始玩AV,當時D Sales 都已經係咁,到今時今日都重有D咁嘅樓上鋪.有朋友問我買hif ...
cccheng 發表於 2011-5-26 00:02

同意師兄... .........

問價佢地(sales)又覺得煩, 唔問又比佢地昆人

唔昆人我地又點會周圍問, 我地唔周圍問又點知你昆人

當然唔係"一竹高打晒一船人".....我相信一定會有有良心的sales的

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

(真係被人昆左)請問知唔知Sine Coleman 電源線係唔係$4xx一條?

Sine, made in china.

-

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實真係好悲哀,我十幾年前開始玩AV,當時D Sales 都已經係咁,到今時今日都重有D咁嘅樓上鋪.有朋友問我買hif ...
cccheng 發表於 2011-5-26 00:02

冇錯...洗錢最緊要開心~~~

你"劣"得我順ge~~俾你賺多兩舊又點話~~

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

由於我等緊部LX83減價.  所以就去咗MK二奶, 話要買喇叭+中置, AMP, SUB 仔.  佢計好曬價之後仲話送埋SFH PX 喇叭線.(前+中置共22呎.  我知好似散剪係 $ @X/呎.).  

我問佢仲有冇得減吖?  佢話LX83就冇得減啦.  反而話老世仲話會加價.(老實講, 我諗呢度D CHING, 冇人會信佢囉.) 不如再送SFH 既POWER CORD 比你啦.  我話連部AMP既POWER CORD 都要換埋WOR... 佢話, 咁啦送2條啦.  

所以我覺得買野唔好怕羞.  放膽叫SALES 送多D野.  (其實你唔叫佢地, 有時佢地都會自動波咁送比你.)  如果佢地真係送唔到既話, 你起地到"DIN" 都冇用.  所以起呢D地方買野, 真係學D CHING 話, 膽大; 心細; 面皮厚.  

雖然, 以上既喇叭線同POWER CORD 都係送既.  但部LX83我都仲係覺得依家既時間買, 個價錢都仲係$ !#@*).  好似好唔底咁.  同時間都有試埋部LX85.  但真係太貴啦. $ !(XXX.  再等佢又唔知幾時先落價?  如果個價落咗, 又驚好快俾人買囇.  依家都唔知點好.  唉~~~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我買前後級佢都係咁sale我條xlr又話係代理新線嘅sample正式出要5-6千一對依家見我買機"益"我$3,500
我采佢都有味...
成棟野都奇奇怪怪,新手真係同佢個名一樣"易奶".....野呀