設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: WhyFive

[請教] (真係被人昆左)請問知唔知Sine Coleman 電源線係唔係$4xx一條?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

咁你冇比人昆,支不過係買貴左啫,如果係買左冒牌貨流野就係昆你啦!
KING 發表於 2011-5-2 08:07

我都贊成KING SIR 既講法,呢D係做SALES既手法,人地打開門口做生意梗係要賺錢,只要佢地唔係比假野你就得啦。

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章

我都認同係買貴野,或者正確D講係被人昆左買貴野。
其實買貴野經常都有,不過佢落足嘴頭又做足戲,為左賺多一百幾十,手法有問題。
其實佢開我部HRS-10 $8000仲好啦(佢標$8600),如果我冇check價還$7500佢都可以賺多幾舊水!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢啲都係一般sales捉消費者嘅心理
如果"手查"緊宗旨買一件就買一件
唔好因為話有優惠就買埋第二件未必係自己需要嘅嘢
咁奶嘢機會少好多,但一般人(包括Anthony)都會奶
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章

我買完真係"手查"緊中指
其實講出黎係想分享經驗,等其他好似我e d 新手ching留意下。
算把啦......收番隻中指

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ching我case同你一樣$680, 話係咩咩大水喉, LX-83用左好好力水兩樣野嚟, 但係我條SFH powercord接機果邊 ...
kwkw 發表於 2011-5-1 22:11

我都係當跌左錢!不過再上去買野就小心啲!但啲sales知你提高左警覺,又唔係好show 你!
呢條線插頭係有啲鬆,我將部机推後啲,靠boom牆頂實。或者你可以換左個插頭,還掂係成品線!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

買貴一百幾拾就話比人昆,咁買貴一千幾百咪要報警!口水心機綽頭厚面皮錢黎呀!哈哈!
師兄!當買過經驗啦!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

買貴一百幾拾就話比人昆,咁買貴一千幾百咪要報警!口水心機綽頭厚面皮錢黎呀!哈哈!
師兄!當買過經 ...
skhgc 發表於 2011-5-2 22:30

師兄意思即係"皮肉錢"啦?
"昆"唔一定代表欺騙,誤導都可以嘅!

1萬

鑽石玩家

通常買機我只會叫佢送線, 除非格定價, 否則吾會跟機買線...
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

Sales叔叔都有D計仔,下次小心D當交學費.我弟一次上樓買amp都同你一樣.
pioneer

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 30# KING

屬個人睇法,我唔認同無俾人昆,如果佢老實標返差不多價錢
或貴過人10%-20%,由顧客自行決定買唔買咁我先覺得做生意老
實,好似係豐X買嘢大多數人都知佢普遍都俾MK上樓舖貴點解重有
咁多人買,好似二奶咁樣手法,如果佢同你講依家你同我買咗部Amp
我半價賣條power cable俾你,不過條線我半價俾你重貴過市面一百
幾拾睇你重會唔會買? 如果佢賣流野或假嘢果啲叫呃人,
最後講句我無意攻擊任何人,如果有講錯係到講聲sorry