設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 245141525

[Beyond] [加分帖] 有無BEYOND FANS? 一齊嚟分享吓~

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我係網上搵到一個 1987年既LIVE喎~~~~
小瑟 發表於 28-3-2011 23:04

我話呢隻啊~
http://www.yesasia.com/global/be ... 0-0-zh_TW/info.html
最正呢隻啦~
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好似係你比我架喎~~~
小瑟 發表於 28-3-2011 23:09

都算你記得~
仲爭我一餐飯啊!

其實仲有好多未俾你~
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

有人話世界上根本無地獄,活著就是地獄。

家驅的歌大多倡議和平公義,他的離去正好喚醒我們對不公義的反思,聽他的歌就是最好的支持。

我最愛 "Amani"。
祂 主宰世上一切 祂的歌唱出愛
祂的真理遍佈這地球
祂 怎麼一去不返 祂可否會感到
烽煙掩蓋天空與未來

*無助與冰凍的眼睛
 流淚看天際帶悲憤
 是控訴戰爭到最後傷痛是兒童 *

#我向世界呼叫(再次再次呼叫)
 Amani Nakupenda Nakupenda We We
 Tuna Taka We We
 Amani Nakupenda Nakupenda We We #

天 天空可見飛鳥 驚慌展翅飛舞
穿梭天際只想覓自由
心 千億顆愛心碎 今天一切厄困
彷彿真理消失在地球

Repeat *#

權力與擁有的鬥爭
愚昧與偏見的爭鬥
若這裡戰爭到最後怎會是和平

Repeat ##

Amani Nakupenda Nakupenda We We
Amani Nakupenda Nakupenda We We …

Tuna Taka We We

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
245141525 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實後期既二樓後座, Sound, 請將手放開, 都唔錯, 不過之後果D真係偏左小小!!! ...
小瑟 發表於 2011-3-28 22:54

我自己有果時滾石, 致敬家駒隻CD
"祝你愉快" 我覺得 DICK LEE , 憶年, 齊愉唱我得好正
P.S. 搵日補圖

&

果時家駒走左. 香港D 8掛節目, 新聞有關家駒既, 我錄底左餅錄影帶好似仲係到

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我話呢隻啊~

最正呢隻啦~
245141525 發表於 2011-3-28 23:30

我唔太有印象, 好似仲有之前一隻藍色封面既LD, 果隻好似仲正.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Beyond重唱阿SAM隻半斤八兩直頭勁到冇朋友......

記得中學時期有o個夾Band同學回憶番佢同家駒o既一面之緣....我同學係旺角Nelson琴行門外等人, 忽然有人問佢時間, 轉身一望原來係家駒, 家駒重飲緊罐可樂.....雖然時間好短, 但已一生難忘!!

有句說話完全可形容家駒o既精神....<生有限, 活無限>

Rock N' Roll Never Die!!

評分

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我的beyond playlist........

再見理想
木結他
金屬狂人
冷雨夜
願我能
午夜迷牆
爆裂都市
午夜怨曲
灰色軌跡
光輝歲月
俾面派對
AMANI
不再猶豫
係要聽ROCK N' ROLL
點解.點解
我是憤怒
爸爸媽媽
和平與愛
命運是你家
海闊天空
狂人山莊
情人
遙遠的 Paradise
We Don't Wanna Make It Without You
祝你愉快
教壞細路
活著便精彩
請將手放開
o下, 講乜野話?
Good Time
冼衣粉

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

其實家強唱祝你愉快呢類歌, 會到好多, 始終佢把聲要夾生上到家駒咁高, 聽落好似冇咩可能......
...
小瑟 發表於 2011-3-28 22:19

小弟都有同感,始終家駒獨特既唱O空同聲底,無人能比,無可替代,其實我覺得家強係好想模仿佢

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我唔係beyond嘅仲實支持者!但係就好鍾意聽家駒嘅歌!佢嘅歌真係百聽不厭!
讀中學時學校好多女仔鍾意beyond,當時唔係好明?因為嗰時淨係識得打機!
出嚟做嘢!公司D同事日日唱佢啲歌,聽多咗、了解多咗,先知佢有幾勁!
上次去聽家強攪嗰個演唱會,睇返已前家駒嘅片段,真係有少少傷感!
如果佢冇離開,我覺得beyond唔會散!而家世界咁亂,你又會作D乜嘢歌嚟感化世人!

評分

查看全部評分

黃金玩家

食飽飯, 精神吓先: 金屬狂人1986版

[YoutubeHD]B72PX5qf9iM&feature=related[/YoutubeHD]

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
245141525 + 5

查看全部評分